« Върни се назад Публикувано на 09.07.2017 / 9:06

МИТРОПОЛИТЕ ЙОАНЕ, А ЩЕ ИЗВАДИШ ЛИ ЖИТОТО ОТ УСТАТА СИ, ЗА ДА ПОПИТАШ ДЕ СА ДВАТА ЧУВАЛА С ОКРАДЕНИ „ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА“ ОТ МИТРОПОЛИТ КИРИЛ?

митрополит кирилВарненска митрополия с „ръководител“ митрополит Йоан:

На 9 юли 2017 г. – неделя се изпълват 4 години от блажената кончина на Негово Високопреосвещенство д-р Кирил, митрополит Варненски и Великопреславски. Заупокойната св. Литургия ще бъде отслужена на 9 юли – неделя, от 9:00 ч. в Митрополитския катедрален храм „Успение Богородично“ – гр. Варна от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение с духовници от епархията, след което в храма ще бъде извършена панихида и трисагий на гроба на митрополита.

Вечна и блажена да бъде светлата му памет!“

Митрополите Йоане, а кога ще извадиш житото от устата си, за да попиташ, или да уведомиш миряните какво, аджеба, стана с двата чувала „веществени доказателства“, иззети от покоите на митрополит Кирил след смъртта му? Де ги дяна „приятелката му“ ексшефката на Варненска районна прокуратура Цветанка Гетова, впоследствие и твоя „приятелка“,  и защо смутолеви досъдебното производство за ТОТАЛНИ, МЕРЗКИ КРАЖБИ В ПОКОИТЕ НА ДЯДО КИРИЛ?  Кога ще извадиш житото от устата си, за да отговориш и какво правят в църквите на Варна, разхождащи се „благочестиво“, някои от КРАДЦИТЕ – ЦЪРКОВНИЦИ? И изобщо някой да е усетил, че Варна има Владика, освен онези, които се въртят около митрополията, за да лапнат сиренцето?

Митрополите, дядо Кирил, мир на душата ти! „Смъртта“ ти бе нужна на няКОЙ. Онези, които трябва да знаят, ЗНАЯТ. Варна е същото блато. Даже – още по-смрадливо и дълбоко. Предателите и измекярите са на почит. Църква има като тухли. Към душите на миряните, отчетата брод не търсят. Търговците в храма са „отци“. И обратно. ИЗТОЧНОТО ПРАВОСЛАВИЕ се „носи“ от скверници и лицемерници.

Бог да прости.

Амин.

Веселина Томова

П.П. Юлиян Гендов: Бог да прости Дядо Кирил, след него Митрополията се върна в 14 век.

«