« Върни се назад Публикувано на 10.06.2010 / 8:07

Митничари: Искаме от медиите подкрепа срещу безхаберието в митниците!

До Българска Национална Телевизия

Би Ти Ви

Нова Телевизия

Вестник Труд

Вестник 24 часа

Вестник Стандарт

Вестник Дневник

Информационна агенция "Фокус"

Уеб Медия Груп

Медиапул

Информационна агенция "БЛИЦ"

Дарик Радио

Уважаеми Господа,

Обръщаме се към Вас в момент, когато злоупотребите в обществено-икономическия живот обхващат всички сфери на обществото и изсмукват жизнените му сокове в посока на лични и на групови интереси.

Ние група служители от различни нива на митническата администрация заявяваме, че досега публикациите и изказванията, свързани с разпознаването, разкриването и разследването на митническите престъпления не намираха достатъчно разбиране в различните средства за масова информация.

По този повод се обръщаме се към всички печатни и електронни медии, за да получим подкрепа в борбата срещу безхаберието в митниците, което води икономиката на държавата към погром.

В последно време започна да се открехва „тежката врата”, зад която излизат наяве действията на една част от нашата администрация. Остава да видим разрушителния ефект от тези действия, да видим лицата на голям брой шмекери и „таланти”, които обръщат посоката на реформите към миналото, в което нежелаем да се връщаме.

Очевидно управлението на Агенция Митници продължава да „цака” държавата с фалшиви данни, отчети и декларации за изпреварване и растеж, да ни връща в онова смутно и несигурно време, в което вилняха най-тъмните нрави, абсурди и страсти на прехода към пазарна икономика.

Ако някой допуска, че действията на г-н Танов са просто съноподобни и нелогични, трябва да подчертаем връзката между всички зловредни, преднамерени действия на този човек с неговата непродуктивност.

Живеем в стрес, в постоянен страх и безпомощност пред всички действия, замаскирани с лозунги за борба срещу измамите и корупцията.

Неадекватните реакции и „мерки” на една част от митническата администрация сриват надеждите в кабинета „Герб” и ни припомнят поговорката: „Всичко ново е забравено старо”. Надяваме се да не го позволим.

Служители на Агенция Митници

«