« Върни се назад Публикувано на 08.12.2023 / 10:30

МИТИЧНАТА ТАКСИМЕТРОВА КОМПАНИЯ „9 12-80“ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ПРЕД ЗАКРИВАНЕ. ОЧАКВА СЕ ПРОДАЖБА И НА ДЯЛОВЕ ОТ „ЛЕВ ИНС“

Митичната таксиметрова компания, най-голямата в България, „9 12-80“, е пред закриване, научи АФЕРА. Стотици са под угрозата да останат без работа.

Таксиметровата компания бе свързана с Алексей Петров, въпреки че той не излизаше никъде като официален собственик, както впрочем и при всички негови фирми, в които като „аватар“ официално като собственик бе вписана жената, с която Алексей Петров живя без брак – Ива Павлова.

АФЕРА научи и че в застрахователни среди усилено се говори, че предстои да бъдат продавани и дялове от „Лев Инс“, където също Ива Павлова е официалния собственик „аватар“ на Алексей Петров, заедно с израелски и американски съдружници.

От своя страна законната съпруга на Алексей Петров – Мариана Петрова е предприела съдебни дела, с които пък предявява претенции за наследствена собственост в някои от фирмите на Алексей Петров.

Според специалисти в застрахователния бранш, убийството на Алексей Петров се е отразило много зле на международния рейтинг на застрахователния бизнес у нас.

На практика бизнес империята на Алексей Петров започва да се разпада, тъй като огромна част от фирмите му са писани като собственост на Ива Павлова.

Afera.bg

«