« Върни се назад Публикувано на 20.04.2011 / 11:47

Миро Ментето: Няма да им ядем второто качество! Той да, ама ние?

Оценки за правителството може да дава единствено и само Бойко Борисов, каза по БТВ министърът на земеделието и храните. Депутатските оценки за членовете на правителството се знаели само от двама души, своята оценка той не знаел, добави министърът. Вероятно я знае, и тя е една от писаните двойки!

България ще реагира много остро, ако се докаже твърдението на Словашката асоциация на потребителите, обяви още в тв- ефир министърът на земеделието. Според тази асоциация водещи мултинационални компании опаковали под едно и също име продукти с различно качество в зависимост от страната, за която са предназначени.

Възможно било дори да се стигне до иск срещу фирмите. Найденов щял изпрати питане до еврокомисаря по защита на потребителите и ще иска официално становище на Еврокомисията дали има двойно качество. Разбирай, че ще направят чиновнически рекет на тези фирми, както го правят у нас с родните, като го обличат със загриженост за хората. Забравете загрижеността им, защото по-скоро ще умрете, отколкото да сте по-здрави и жизнени от техните грижи!

Продуктите на една марка трябва да са еднакво качество във всички страни на съюза, уточни той и каза, че ние налагаме наши стандарти и оправяме своята къща. Няма да позволим на концерни, независимо колко са големи и силни, да предлагат второ качество, защото, когато към нас има изисквания, ние ги изпълняваме, категоричен беше Найденов.

Ако наистина у нас се продават стоки с по-лошо качество, не е изключено да спрем тези продукти или да изтеглим определени партиди за сметка на фирмите, зарече се той, още повече, че сам намирал разлика във вкуса на някои напитки, които се продават в България и в старите членки на ЕС.

И така, няма да ядем второ качество, но в същото време първото е само по джоба на далавераджии и министри. Какво да яде тогава баба Пена от Койнаре? Или да гушва босилека и тихо и безропотно да се отправя към най-близкото гробище. Ако има сили, може и да си изкопае гроба, та да не вкара държавата и такива като "оптимизирания" министър в разходи. Пък и да намали поне малко "грижите" на управляващите за простолюдието!

afera.bg

«