« Върни се назад Публикувано на 30.01.2014 / 22:06

МИРОЛЮБА – В НТВ, БЕНАТОВА – В БТВ

 

Уважаеми фенове на БТВ, липсва ли ви Миролюба Бенатова? Не се тревожете, лицето й може да блести по Нова, но духът и словото й още са вързани с „най-гледаната телевизия“. Днес БТВ излезе с емоционална декларация по повод изказване на Николай Бареков. На неговата констатация, че е цензуриран от най-голямата частна телевизия, за пръв път медията отговори не със суховат официален текст, а с изпълнено с много намеци, кавички и емоция обръщение.

Квалификациите, употребени по адрес на един бивш кадър на БТВ, изобщо не подхождат на водената досега премерена, издържана и юридически подкована официална кореспонденция на най-голямата национална телевизия. Епитетите са повече от смисъла, потокът на мисълта е като монтаж на репортаж – оттук-оттам и наникъде.

Старото куче обаче реши да разбере защо се случи така. Твърде много ме изненада тази реакция. Имам приятели в телевизията БТВ, добри приятели. Досега не са ме подвеждали. И загадката се изясни след едно телефонно обаждане.

Целият текст, описващ Бареков като „бивш телевизионен водещ и най-нов политик с намерение „да ни оправи“, е авторска писмена работа на…Миролюба Бенатова!

Потвърдено и достоверно!

Служителката на „Телеман“ очевидно е наета от продуцентите си не само, за да краси екрана. Налага й се да заработва немалката си надница и с писане на манипулативни материали, отговори и пиар съобщения.

Кои са „Телеман“?

Продуценти на Сашо Диков.

Работи ли Сашо Диков в полза на Бойко Борисов и компания? Едва ли има човек, който да храни съмнения по въпроса, видно е от начина, по който води предаването си и от гостите, които кани.

Възможно ли е „Телеман“ да не са свързани с Бойко Борисов? Ако не бяха, Диков нямаше да си позволява такава безкритичност към герберите.

И един допълнителен въпрос.

Била ли е Миролюба Бенатова една от фаворитките на Вожда, приемана редовно в пустата му къща в Банкя? Не знам. Не съм го виждал с очите си. Така казват хората. Вярвам на това, че някъде под дима има огън. Е, слуховете за колата, подарена на красивата репортерка от заможния премиер, дето никой не знае ( и не пита) откъде са му парите, като е бил само държавен служител вече 15 години, са проверими, но не ми се занимава.

И цялата битка уж за рейтинги и пехливанско пъчене на двете от частните национални телевизии – БТВ и Нова – е същата като битката между Бойко и Първанов. Не на живот и смърт, а кеч – театър с много викове, фалшиви рани и мускулести актьори.

Пресиян Антонов

«