« Върни се назад Публикувано на 12.07.2021 / 18:18

МИРИШЕ НА МЕТАМФЕТАМИН. ВСЯКА ДНЕШНА ЗВЕЗДА Е УТРЕШНА ЧЕРНА ДУПКА. АКО МЕ РАЗБИРА ПРАВИЛНО БАЛЕТА…

Едновременното намесване на македонец и астронавт в един сюжет винаги е гаранция за успех. Най-малкото, защото всички харесват глупости. И малки, и десни, и Милен Велчев дори. В същото време обаче отдалеч си личи, че подобен сюжет може да бъде единствено low cost холувидска продукция – мирише на метамфетамин, бургери и афроамерикански гений – от Айова та чак до Учиндол!

Искам да кажа, че шапка им свалям на янките! Винаги съм твърдял, че са толкова готини, че трябва да бъдат забранени. С еко стикер. И усмивка.

В този ред на мисли трябва да призная, че съм малко изненадан от факта, че Мария Бакалова не е предложена за министър на културата. А ми се струва логично. Саня? Що пък Саня?! Що не Гери – Никол?! Млада, руса, модерна, а и мисли в такт 3/4-ти…

Но! Важно е друго. И то не е, че Пишпунта ще ни бъде премиер. (А можеше да е Борат!) Важното е, че мястото на звездите е в космоса! (на македонците също, но това е друга тема). Слави от своя страна пък, си е чиста звезда. Нещо повече. От вчера той е и пълноправен жител на космоса. Лети и свети. Мощно. Като сто вата в мазе на Левски Г.

Та, именно затова, уважаеми хора, бъдете толерантни към Трифонов, ако обичате. Нормално е да изглежда, че блъска колегите си. Все пак, станцията е тясна, маймуните много, а ти си в безтегловност?

Абе, Космос, кво да го правиш?!

Но вие, приятели, едно нещо помнете – всяка днешна звезда е утрешна черна дупка. Ако ме разбира правилно балета…

Васил Петев

«