« Върни се назад Публикувано на 20.03.2022 / 10:13

МИНИСТЪР „ЕКОНТ“, БИР ПАРЧЕ „ЮРИСТ“, ТЪРСИ КУЧЕТО И СИ СИПВА КАТО „ЧОВЕК ВДИГАЛ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ“

Министър „Еконт“ по bTV.

Написал във Фейсбук след ареста на Борисов: „Къде е кучето“ и „Сипвам си“.

Цънцарова го пита какво си сипал, той вика, че било сутрин и си сипал кафе.

Министър „Еконт“ плещи невъобразими глупости и кухи фрази по повод „акцията“ на Рашков, Кирил Петков и сие:

„…За пръв път някой си позволи да иска сметка… Това е този електро шок, които получиха всички… Ние говорим за хибриден натиск… Какво значи хибриден натиск? България следствие на дезинформация е разделена… Когато искаме да раздадем справедливост нас ни питат защо не е спазена процедурата или, че олиото е по-важно… Сигурно така са разсъждавали хората когато са видели, че една шепа хора за вдигнали априлското въстание…Ние сега го научаваме, че имало разследване… Е, вече имало разследване, така ли…“

В ефир по телефона се включва прокурор от спец.прокуратурата, очевидно не издържал на тъпотиите на министър „Еконт“, който ясно казва, че за пореден път се изнасят неверни твърдения. И че щетата за която говори министър „Еконт“ от половин милиард, нанесена на държавата, е установена още през 2020 и доклада на Инспекцията по финансов надзор е направен по указание на прокуратурата, и проверката е възложена с акт на прокурор. Вследствие – Комисията по хазарта спира да съществува.

Васил Божков не е разпитан, защото НПК не позволява това да бъде извършвано през социалните медии. Делото не приключено именно поради това. Прокуратурата повече от това да отправи молба за правна помощ с Дубай не може да направи по НПК. По делото има множество повдигнати обвинения.

Министър „Еконт“ след включването на прокурора вика: „Ние чухме декларация, че нещата, които не могат да направят… И всичко зависи от един човек /б.р. има предвид Васил Божков/…

Това е положението с министър „Еконт“, който се изживява като… „сигурно така са разсъждавали хората когато са видели, че една шепа хора за вдигнали априлското въстание“.

Afera.bg

 

«