« Върни се назад Публикувано на 29.09.2021 / 20:42

МИНИСТЪРЪТ ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ ПИПА ОНАЗИ РАБОТА, ЗАЕДНО С РАДЕВ! ОЧЕРТАВАТ СЕ ОГРОМНИ ЗАГУБИ ПО ВИНА НА ГАЩНИЦИТЕ! ЗНАЕЛИ СА ЗА ОТКЛОНЯВАНЕТО НА КОРАБА, НО НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ – ЗАЩО!? ТОВА, КОЕТО ПОДГОТВЯТ ГАЩНИЦИТЕ – ПЕТ ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ Е НЕ ТАШАК, АМИ ПРАЗЕН ТАШАК! НАТИСНИ ГИ, ТОМОВА, ТЕЗИ ГАЩНИЦИ ОТ СОФИЯ!

Томова, длъжна си да ги спасиш! Не заради самите тях, а заради морето, което ти обичаш така, както и ние го обичаме. Говоря ти за тези гащници от София (приятелски наричани от теб – зелени чорапи).

След твоята намеса уволниха един местен нещастник – кой го поръча – ти ще знаеш!

Министърът обаче продължава да си пипа онази работа, заедно с останалите си колеги, Гешев, че и Радев!

Той откри, че ние не сме пиратска държава и не можело да арестуваме екипажа – велико откритие! Това, което подготвят в момента гащниците – пет плана за действие е не ташак, ами празен ташак! Докато дойдат спасители от намкъдеси ще минат седмици – морето не е вързано и при едно по-тежко вълнение корабът ще стане на две! Тогава започва интересното! Потънал кораб никой няма да купи и за един лев! Торът ще отиде във водата – т.е. няма да може да се продаде!

Дотук са преките загуби. Следват косвените – България ще отговаря пред корабособственика ( не обратното, както очакват гащниците), за това, че не е своевременно изтеглила кораба след засядането – наближава вече десетия ден!

Загубите се очертават огромни – по вина на гащниците!

Основен въпрос – защо не е взет бордовия дневник на кораба, защо не е разпитан екипажа на вахта, защо нищо не се говори за капитана – капитан ли е или каракапитан – ти поне знаеш какво значи това.

Днес гащниците си признаха, че повече от два часа след смяната на курса, те са знаели за отклоняването на кораба – знаели са, но нищо не са направили – защо?

Гешеф емигрира ли от България – защо неговите подчинени не се мярнаха поне покрай мястото на катастрофата?

Натисни ги, мила, знам, че сега имаш страшно много теми – всичките важни.

Но този кораб като стане на чирясло, така ще остане там завинаги – паметник на гащниците!

Ако сега се осъзнае, че България не може да изпълнява задълженията си по конвенцията за спасяване на човешки живот на море, това може би ще спаси живота на невинни хора в бъдеще! Заслужава си за тях!

Келеша

«