« Върни се назад Публикувано на 20.07.2021 / 18:29

МИНИСТЪРЪТ НА РАДЕВ СТОЙЧО КАЦАРОВ ЛЪСНА ОКОНЧАТЕЛНО КАТО ТОТАЛНА МАРИОНЕТКА НА КОСТОВАТА ДСБ. ЕТО ПОСЛЕДНИТЕ МУ БЕЗУМИЯ В МБАЛ „СВЕТА АННА“ ВАРНА, ОБСЛУЖВАЙКИ КОСТОВАТА „ЗДРАВНА ОЛИГАРХИЯ“!

На 9.07.2021 АФЕРА публикува:

ГАЗЯТ ЗАКОНА, ЗА ДА ИЗЧЕГЪРТАТ ШЕФА НА МБАЛ „СВЕТА АННА“ – ВАРНА! РАДЕВИЯТ КАЦАРОВ БЕЗОБРАЗНО ВРЪЩА КОСТОВО-ДОБРИНМИТЕВАТА КОХОРТА! РАДЕВ, ЗА ТРЕТИ ПЪТ СЕ ИЗХРАЧИ ВЪРХУ ВАРНА И ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧИШ!

https://afera.bg/%d0%b3%d0%b0%d0%b7%d1%8f%d1%82-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d1%87%d0%b5%d0%b3%d1%8a%d1%80%d1%82%d0%b0%d1%82-%d1%88%d0%b5%d1%84%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc/

На 15.07.2021 АФЕРА публикува:

РАДЕВИЯТ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР РАЗПОРЕДИ ИВАНКОСТОВИЯ МОНОПОЛ НА ЗДРАВНАТА ОЛИГАРХИЯ ВЪВ ВАРНА

https://afera.bg/%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%80-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8/

И в двете статии описахме безобразието, натворено от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, за който е отговорен лично президентът Румен Радев, във варненската МБЛА „Света Анна“, популярна като Окръжна болница.

След като успя да прехвърли МБАЛ „Света Анна“ в ръчичките на „здравната олигархия“ на Варна, в лицето на близките до сърцето му, любими на Иван Костов, Стойчо Кацаров лъсна категорично просто и ясно като марионетка на ДСБ.

Същият Стойчо Кацаров, който махна  и изчегърта директора на МБАЛ “Света Анна – Варна” УЖ заради дългове, / манипулативно твърдение, само повод за да си набута своите политически костови капии на ръководен пост в болницата/, а преназначава държавната му надзорничка в Ямбол.

Здравният министър Стойчо Кацаров лъсна окончателно като тотална марионетка на Костовата ДСБ.

Под натиск точно на варненските костовисти той организира махането на директора на болница “Света Анна” д-р Красимир Петров, за да парашутира, газейки брутално закона, на неговото място ортопеда Николай Коларов, зад когото наднича любимия на Костов варненски професор Красимир Иванов и неговата свита от Медицинския университет. Любимият на Иван Костов проф. Красимир Иванов дирижира и процесите в МБАЛ „Света Марина“ във Варна.

Наглата смяна в МБАЛ „Света Анна“ предизвика гнева и омердението на работещите в болницата. Шефовете на клиники и отделения скочиха срещу министър Стойчо Кацаров в опит да го накарат да назове мотивите за смяната. Официална позиция от Кацаров обаче до момента никой не е чул.

Под сурдинка той се опитва да внуши, че причината били „лоши финансови показатели“ на болницата. Това обаче върви с мръснишки манипулативен пиниз, защото Министерството на здравеопазването така и не говори в цифри за “Света Анна”- Варна. Но затова пък послушно и слугински изпълнява волята на ДСБ и реди нов борд под тяхна диктовка.

Че твърденията за „лошо финансово състояние“ са прах в очите и манипулация, говори и последния ход на Стойчо Кацаров от преди няколко дни.

С негова заповед досегашната представителка на държавата в МБАЛ “Света Анна” Димитрина Минкова е назначена да представлява министерството в Ямболската болница “Свети Пантелеймон”.

Което, преведено на прост език, показва пълен абсурд: инженерката, която, представлявайки държавата в МБАЛ “Света Анна” (от 2017 до началото на 2021), според Кацаров, е допуснала „финансово закъсване на болницата“, сега е изпратена от същата държава, в лицето на същият Кацаров, да оздравява финансово Ямболската болница “Свети Пантелеймон”…

Без коментар.

Още едно ново назначение на Стойчо Кацаров с адрес варненската МБАЛ “Света Анна” е потресаващо.

Преди броени дни в новия конкурс, чиято законност е спорна, но пък обслужва политическите костовистки интереси на Кацаров, за представител на държавата в МБАЛ „Света Анна“ е определена доц. Людмила Коева-Димитрова.

Освен служител в цитаделата на проф. Красимир Иванов – МУ – Варна, и дъщеря на ендокринолозите Лидия и Драгомир Коеви, финансистката е известна като любителка на поп пеенето и съпруга на собственика на една от най-големите компании за компютри, софтуер, хардуер и офис техника и оборудване във Варна. Бизнес, с който години наред се е занимавала и частната фирма на Стойчо Кацаров.

На практика, мерзавските действия на Стойчо Кацаров в МБАЛ „Света Анна“ обслужиха точно „здравната олигархия“, срещу която иначе рецитира по телевизиите, хилейки се. Обслужиха я директно по политически причини, за да набута с всички начини и средства, нарушавайки и закона, „кадрите“ на Иван Костов и „дружинката“ му от Варна – достойна наследница и на Добринмитевата кохорта, която смачка и омерзи Варна.

За Стойчо Кацаров носи лична отговорност президента Румен Радев, който го назначи за здравен министър и който продължава да мълчи като задник за безумния си избор за министри, включително и за този на Кацаров. Продължава да мълчи и за връзката си с Иван Костов на когото дължим този вреден и измислен „здравен министър“.

Afera.bg

 

«