« Върни се назад Публикувано на 25.08.2017 / 9:48

МИНИСТЪРКАТА С РОКЛЯ БЕЗ РЪКАВ И ПАЗАРСКА ЧАНТА, ГОТОВА ДА ПЪХА ВЪТРЕ КИСЕЛО МЛЯКО, А ТОЙ ОГРОМЕН, С БРЪСНАТА ГЛАВА, ТОКУЩО НАПЪХАЛ ФИЛИЯТА С МАС В ДЖОБА СИ

БОЙКО БОРИСОВ ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВАТъй като се преместихме да живеем другаде, а тъпият ни котарак си иска на старото място и изчезна и никакво търсене, викане и мамене с храна не помага… не спах тая нощ. Тъп, тъп, ама си е наш и си го много обичаме.

А когато не спиш нощем и е много, ама много тихо и самотно, си мислиш за разни гадни неща.

Едно от тях е правителството, което ни управлява. Стигнах до извода, че тук никой не ни управлява. Всички министери са бутафорни. От папие маше.

Вижте военният – истинска картонена, огромна в диаметъра си картонена фигура. А и муцуната му хич не е докарана, сякаш е рожба на розовия период на Пикасо. Никой уважаващ себе си генерал и дори капитан, не го възприема сериозно, сигурна съм. То не че генералите ни са много убави, ама… Тия там на енергетика, икономика, здравеопазване, няма кво да ги коментираме. Шубе ги е, че Баце ще им дърпа ушите, ако се размърдат…Те са невидими. Тоя на правописа има толкова тъжен вид, че ми се доплаква, като го видя. Активни, ако забелязвате са едни, от които нищо не зависи – една на туризма, която е сякаш изскочила от приказка на Братя Грим, ама от по-страшните и …Валери Симеонов. Техната дейност е димка. Нищо, че изглеждат така, сякаш ей сега ще изкльопат някое непослушно дете, това е само ..димка. Нищо не правят, ама много пушек около тях.

В такива мисли посрещнах слънцето и си пуснах телевизора.

И хоп, оттам изскочи външната министърка и Той.

ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВАМинистърката се беше решила за посрещането на Макрон в 11 вечерта в рокля на цветя, без ръкави, съвсем подходяща за файф а клок. Беше нарамила една огромна пазарска, червена чанта, готова да пъха вътре кисело мляко и леб, ако се наложи. А колко беше весела и приповдигната, не можете да си представите! Кога е подозирала в битието си на грозовата дванайсетокласничка, че ще посреща френски президент… видя ли ме, мамо, къде стигнах с упоритост и други работи?!

МАКРОН И БОРИСОВА Той, Той е напълно неописуем. Огромен, с бръсната глава, груб, но справедлив, сърдечен, току що напъхал филията с мас в джоба си. Даже тайничко си избърса устата с ръкава на огромния си костюм. След това посрещна Макрон, целуна го три пъти, целуна и дребничката френска съпруга три пъти /така му е казал тато да прави/, прегърна свойски Макрон и му вика: Айде, да знаеш ква ракия съм ти наточил….

Макрон се посмачка, кимна разбиращо с малката си главица и тръгна с обречен вид по червеното килимче, поел с мъжество тежката отговорност на крехките си плещи.

Чух го да си мърмори – Мон дьо, пази ме!

Виктория Тинтерова

«