« Върни се назад Публикувано на 04.01.2014 / 9:32

МЕЧТАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ МИЛИЦИОНЕР

На 4 януари 1924 г. в българския парламент е гласуван Закон за защита на държавата (ЗЗД), влязъл в сила с царски Указ № 2 от 23 януари 1924 г. Той е несъвместим с Търновска конституция, но това не пречи да се изпълнява усърдно.
Този закон е истинска мечта за всеки политически милиционер, докопал се до власт във времето и пространството. Довежда до ескалация на насилието в България и не я спасява на 9 септември 1944 г.

Нещо повече! Както често се случва в живота, едно нарушение води до следващо и именно този на практика извънреден закон води до налагането на следващ такъв.
А това е още по-срамния Закон за защита на нацията(ЗЗН), за който в студиото на Георги Коритаров , бившия премиер Бойко Борисов без капка неудобство сподели, че даже не е чувал. Тези два закона се допълват и действат успоредно чак до октомври 1944 г.

Изводът е очеваден! Мечтите на политическите милиционери НЕ трябва да се сбъдват!Защото целият им свят е заключен в думите на Силвестър Сталоун „Ние ги хващаме, те ги пущат“.
Точно за такива като тях Св. Стефан се е помолил “Господи прости им, те не знаят какво правят”.
Наистина не знаят. Буквално!

Антон Луков

http://nakratko.bg

Колаж: Фейсбук

«