« Върни се назад Публикувано на 30.04.2022 / 18:30

МЕСЕЦ ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА, САЩ ЗАПОЧВАТ ПРОЦЕДУРА С НАЛИВАНЕ НА МИЛИАРДИ ЗА ЛЕНД-ЛИЗИНГ ЗА ВЪОРЪЖАВАНЕ НА УКРАЙНА!

САЩ започват процедурата за ленд-лизинг за Украйна на 19 януари тази година. Един месец преди началото на специалната военна операция, стартирала на 24 февруари т.г.

САЩ предлагат в Сената да дадат на Украйна милиарди във въоръжение още на 19 януари т.г.:

https://www.congress.gov/bill/117th-congress/senate-bill/3522/actions?s=1&r=5&fbclid=IwAR3QEtHrROHoxPMPJ_MJgEVSYryuiCj1mGes8vpUc2pFKzAYNJAaVYsw3eQ

Информация за самото решение на CBS:

https://www.cbsnews.com/news/lend-lease-ukraine-weapons-bill-passes-congress/?fbclid=IwAR1um-RgH4ii4yLIG_OzOjXB3C8nHGbbLpADzvw-_hQ2vDS4EsBuCEczqO8

Камарата на представителите в четвъртък одобри Закона за ленд-лизинг за отбрана на демокрацията на Украйна от 2022 г. с 417-10, след като Сенатът го прие с единодушно съгласие по-рано този месец. Законопроектът за лизинг позволява на президента да заема или отдава на лизинг отбранително оборудване на Украйна за фискалната 2022 и 2023 г., а също така намалява бюрократичната бюрокрация, за да се увери, че оборудването се доставя бързо. Законът е кръстен на възраждането на програма от времето на Втората световна война, която помогна за снабдяването на съюзници в борбата срещу нацистка Германия.”

Излиза, че още тогава САЩ за знаели какво предстои щом са внесли на 19.01. този проект.

Приказките са “дипломатически усилия”, “мирно решение на конфликта” са само за балъци.

Afera.bg

«