« Върни се назад Публикувано на 16.02.2011 / 11:43

Мерки при криза!

1. Предлагаме да се премахне президентската   институция като излишна със всички произтичащи от това дейности – Свикване Велико народно събрание, приемане нова конституция и т.н.

2. Намаляване броя на народните представители на 100 човека

3. Субсидиите на партиите да бъдат спрени

4. Намаляване общинските администрации и броя на кметствата . районните кметове да се премахнат

5. Всички пенсионери на държавна служба да бъдат освободени

6. На всички пенсионирани собственици на фирми, които продължават да работят и взимат пенсия и заплата, да се спрат пенсиите

7. Да се спре изплащането на повече от 6 заплати при пенсионирането на ползващите тази привилегия служители

8. Да бъдат отнето имуществото на всички кредитни милионери в полза на държавата

9. Сегашното Народно събрание да реши законно ли е върнато всичкото имущество досега на бившия цар Симеон Кобургготски

10. Всички имоти,които ще се предлагат за приватизация /с цел излизане от кризата/, да се дават на явни търгове

11. На всички пенсионирани бивши политици, пенсиите да бъдат съобразени със пенсиите на средностатистичес- кия българин

12. Всички общински съветници, притежаващи фирми /или роднините им/ да не получават заплати от общинския фонд – т.е. да работят на доброволни начала

13. На народните представители да се отнеме правото сами да си назначават съветници и да им дават хонорари, а да се определят експерти , избрани с конкурс и публичност

14. Да се приеме закон за задължително гласуване на избори, както е в повечето европейски страни

15. Да се променят законите в правораздаването ,които са неефективни в премахването на корупцията.
    
Да вземем за пример нашите прадядовци и законите, приети от тях след Освобождението ни от турско иго. Само две години след създаването на новата държава е приет ЗАКОН ЗА СЪДЕНЕ НА МИНИСТРИТЕ , утвърден с указ от 10 декември 1880г. и под № 707 е обнародван в брой 91 на Държавен вестник от 13 дек. с. г.  Не са имали днешната техника и президентска институция да мъти водата и  да лапа тлъсти заплати!
    
Друг пример : по време на управлението на големия Българин Стефан Стамболов е приет и ЗАКОН ЗА ПРЕСЛЕДВАНЕ НА НЕЗАКОННО-ОБОГАТЕНИТЕ ЧИНОВНИ- ЦИ  / Утвърден с указ от 20 дек.1894 , под № 618 и обнародван в ДВ бр. 13 от 18 януари 1895г/ . Тук се вижда по-късното влизане на закона – след три седмици,  оправдано с коледно новогодишните и религиозни празници.
   Ако за дедите ни има оправдателни причини , какво да оправдае днешните политици, независимо от техния цвят и религиозна принадлежност, които доведоха БЪЛГАРИЯ до днешния хал.

      
Крайно време е в ДЪРЖАВАТА ни да се проведе РЕФЕРЕНДУМ и Българският народ да си каже тежката дума не само кой да го управлява , но и по какви правни и морално етични ЗАКОНИ.  Както е във спорта – при спазване на правилата побеждава по-добрият !
    
А  за излизане от кризата капиталите и имотите на виновните за нея/политици,силови и мафиотски групировки,чиновници и пр./ да бъдат отнети в полза на държавата. Те не си знаят парите , с предлаганите от правителството мерки не могат да се вземат от БОСИЯ ЦЪРВУЛИТ.

Нека всеки българин добави предложение/я/ и да се обсъждат! Правя го за нашето настояще и за бъдещето на децата и внуците ни. За БЪЛГАРИЯ!

http://bojo12345.blog.bg

«