« Върни се назад Публикувано на 13.03.2014 / 21:14

МЕРЗОСТТА НА ОГНЯН „АКАДЕМИКА” ГРАНИЦИ НЯМА. КАК ПЪК НЕ МУ СЕ ПОЛУЧИ ДА ЗАЩИТИ ЕДИН ЧИТАВ МАГИСТРАТ?!

 

Огнян „Академика”, който вчера сътвори поредното „активно мероприятие”, изкарвайки варненския апелативен съдия Илия Пачолов „жертва” на всички онези „гадове” от „световната конспирация”, които водят „война срещу магистрати, разследващи, свидетели и журналисти”, които „не подкрепят Петър Стоянов – Сумиста”, граница на мерзостта няма. Стефанов след като се чуди и мая цял ден, най-накрая пусна опровержението на пасквила, който бе написал, дошло от Варненския апелативен съд. Пусна го, придружено с „уточнение”, в което върти – суче и пак стига до „килърите”, и че едва ли не Пачолов /не/ паднал като един Македонски при Гредетин.

Огнян „Академика” не пропуска да внуши за пореден път, че определени журналисти били на „хонорари” и за тях било сега „жътва” при Петър Стоянов – Сумиста, но понеже е храбър, безстрашен и неустрашим като едната мишка, така и не смее да напише имената и сайтовете, които визира.

Същият „Академик”, когото пребиха НЕ ЗАРАДИ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО, същият „Академик”, който лапна повече от 1 милион чиста пара от държавната фирма „Слънчев бряг” по времето на ортака си, вече покойния Мутафчийски, същият „Академик”, който списваше сайта „анонимните”, в който изнесе отвратителна поръчкова информация, за да обслужи интереси на определени кръгове от службите, същият „Академик”, който така и не уцели да защити поне един читав полицай и магистрат, а изкара всички скандално пробити ченгета и прокурори „ангели небесни”, вместо да им извади като „разследващ журналист” мръсните бакии, сега пък се загрижи за варненския съдия Илия Пачолов.

Което буди истински смях в магистратските среди в морската столица.

И продължава да внушава, че Пачолов бил понижен, понеже бил великия корифей на съдебната мисъл по делото „килъри”.

Ако Огнян  „Академика” си беше направил труда да изслуша делото „килъри” на втора инстанция и без да е „разследващ журналист”, а дори невчасов дописник, щеше да му стане ясно още на мига, че колкото Робърт де Ниро е чел делото „килъри”, толкова го бе чел и съдия Пачолов.

В съдебна зала НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ, КОГАТО ЕДИН СЪДИЯ НЕ Е ЧЕЛ ИЗДЪНО ЕДНО ДЕЛО.

Да защитаваш точно съдия Пачолов, ей тъй на, с тъпия си довод само, че бил издал „доживотна присъда” на „килърите”, без да имаш представа защо точно Пачолов изхвърча от зам-председателския пост във варненски Апелативен съд, е или въпиюща журналистическа некадърност, или остра хронична зависимост от нещо и от някого.

Странно е как Огнян „Академика” досега не е защитил нито един читав магистрат, или ченге, а точно напротив – като се почне от Валентин Цоновски, Ася Петрова, прокурор Стефка Якимова, Цветан Цветанов, съдия Димчо Луков, та сега се нахедри и на Илия Пачолов.

Що се отнася до „жътвата”, която била „за едни“ „до произнасянето на третата инстанция по делото „килъри”, Огнян „Академика” е наложително добре да се огледа как точно той „жъне”. За да не пропеят „робините”.

Апропо, Огнян „Академика” лееше жупел и смрад и по делото „октопод” и превъзнасяше и там всички некадърни и пробити прокурори за „топ” работата.

Видяхме докъде я докара.

„Академика” може да напише сега и второ отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, с което освен АФЕРА да иска да забрани, да лежи доживотно и ако трябва да бъде разстрелян на място всеки, който мисли с главата си, а не с поръчковия си задник. Защото Огнян „Академика” иска мъст, кръв и отмъщение, заради собствените си комплеси и защитава онези, за които закона не важи, когато разследват, и за които няма правови норми, а с престъпни „законови” ресурси правят мишена от всеки, който просто не им харесва, или когото не успели да издоят чрез рекет.

Ето и опровержението на Варненски апелативен съд и „уточнението” на „Академика”:

„НА ВНИМАНИЕТО НА

ОГНЯН СТЕФАНОВ

СЪЗДАТЕЛ И ЖУРНАЛИСТ

FROG NEWS 

Уважаеми господин Стефанов,

Във връзка с публикация във FROG NEWS  „Кой и защо атакува съдия по „Килърите“ пред ВСС“, Пресслужбата на Апелативен съд Варна уточнява, че в посочения материал има редица неверни твърдения.

Не отговаря на истината твърдяното, че съдия Илия Пачолов бил привикан на днешното заседание на ВСС, още повече, че дневният ред на заседанието на ВСС е публикуван и в него не е предвидена точка, свързана с изслушване на съдията по каквато и да е тема. Съдия Пачолов е на работното си място и под никаква форма не е получавал покана да се яви на заседание на ВСС.

Категорично невярно е и твърдението, че повод за „привикването“ бил сигнал от председателя на Варненския окръжен съд(ВОС) ВанухиАракеляни от нейната заместничка Соня Нейкова, изпратен заради „някакви стари негови провинения“. Такъв сигнал не е бил обсъждан, подготвян или пък изпращан от когото и да е от ВОС до ръководния орган на съдебната система. Съдия Илия Пачолов работи в Апелативен съд Варна от 1998 година и не е в правомощията на който и да е от Окръжен съд Варна да коментира неговата работа.

Припомням Ви и факта, че от 14 февруари тази година, съдия ВанухиАракелян е новият председател на Варненския апелативен съд. В качеството си на нов административен ръководител тя не е изпращала сигнал до ВСС за работата на съдия Пачолов. В дневния ред на днешното заседание на ВСС Варненският апелативен съд присъства с предложението за освобождаване на Илия Пачолов от длъжността „заместник на административния ръководител– заместник-председател и ръководител на Наказателно отделение” на Апелативен съд Варна, назначаването му на длъжност „съдия” в същия съд, както и назначаване друг съдия от Окръжен съд Варна на длъжността заместник-председател и ръководител на Наказателно отделение” на Апелативен съд Варна.В задълженията и в правото на всеки административен ръководител е да сформира екип, с който да реализира предложения и защитен пред ВСС Стратегически план за развитието на Варненския апелативен съд.

Внушението, че е „атакуван“ съдия, който прочете присъдата по делото „Килърите“ също не кореспондира напълно с истината. Съдията докладчик по това дело е съдия Павлина Димитрова, а съдия Пачолов като част от съдебния състав на Апелативен съд Варна, ръководил съдебното заседание.

Уважаеми господин Стефанов,

Високо ценя и уважавам политиката наFROG NEWS  да търси и да съобщава истината. С интерес и с отговорност приемаме Вашите коментари и се надявам, че в основата на всеки един от тях са и ще бъдат проверени и верни факти.

Благодаря Ви за възможността да отговорим на публикацията и да изясним истината, на която всички служим.

 С уважение:

Елена Бангиева

„Връзки с обществеността“

Апелативен съд Варна

Уточнение:

То се налага от някои факти, допълващи истината за въпросния текст, който предизвика интереса и реакцията на Апелативен съд – Варна.

В информацията на Фрог нюз пише, че има сигнал срещу съдия Илия Пачолов. Оказва се, че не е „сигнал“, за което се извиняваме, а „предложение“ да бъде понижен в длъжност: от зам.-председател на апелативния съд на длъжност съдия в АС. Това, според нас, откъдето и да бъде погледнато, си е вид санкция. От Апелативния съд ни увериха, че промяната е рутинна и продиктувана от правото на г-жа Аракелян да състави свой екип, с който да работи. Да, тя има това право, както и всички останали имат правото да тълкуват нейните действия. Когато промяната става седмици след произнасяне на присъдите по „Килърите“, няма как да не се направи някаква връзка. От Варненския АС твърдят, че такава няма и ние приемаме правото им да защитават своята позиция. Но и ние запазваме правото си да имаме своя.

Написали сме също, че уважаемата г-жа Ванухи Аракелян е председател на Варненския окръжен съд. Такава тя е била допреди месец, но вече е председател на Апелативния съд – Варна. За тази досадна неточност също се извиняваме. В същото време скромно обръщаме внимание на когото трябва, че в официалния сайт на Варненския окръжен съд г-жа Аракелян продължава да бъде изписвана по следния начин:

ПРЕДСЕДАТЕЛ – ВАНУХИ АРАКЕЛЯН

етаж втори, кабинет 203

По време на процеса „Килърите“ в някои медии се води истинска война срещу магистрати, разследващи, свидетели и журналисти, които не подкрепят „с цялото си сърце“ тезата (и хонорарите), че Петър Стоянов – Сумиста и компания са невинни и са жертва на политически заговор. Ние вярваме и твърдим, че само и единствено съдът е този, който решава и прави това въз основа на фактите и доказателствата по делото. Засега на две инстанции съдебните състави са отсъдили три доживотни присъди и три по-кратки срокове за излежаване за участниците в групата „Килърите“. Предстои да се произнесе върховната трета инстанция. Обвиняемите и техните защитници, подкрепяни от определени медии и журналисти, продължават да твърдят, че „килърите“ са невинни. Това е тяхно право. Използват се всички възможни средства, за да бъдат оневинени подсъдимите или поне делото да бъде върнато. Имаме основание да смятаме, че за постигане на това, ще бъдат отново и отново атакувани и злепоставяни магистрати, свързани с делото.

Както се казва: Целта оправдава средствата.

За едни периода до решението на Върховния съд е „жътва“, за обвинението е поредно изпитание, а за съдиите възможност да защитят справедливостта пред обществото.

Не очакваме нищо друго от тях.

Огнян Стефанов”

Afera.bg

 

 

«