« Върни се назад Публикувано на 04.05.2011 / 18:48

Мелодрамата на гербаджия от ДС: Само Бойко да каже А, аз ще изредя цялата азбука!

 

 

„-Възможно ли е управляващата партия ГЕРБ в чешитския по време на избори град Варна в късната есен на 2011-а г. да подкрепи независим кандидат за кмет?
– Не. В никакъв случай. За кмет на община Варна ще бъде издигнат наш кандидат. Същото ще направим и в общините.
-Питам, защото лидерът ви Бойко Борисов винаги е бил много краен в изказванията си срещу формулата „независим, подкрепен от…“, но, ако тя означава гарантираната победа за ГЕРБ дали пък…?
– Ако ме питате за Кирил Йорданов, отговорът ми е същият – в никакъв случай няма да го подкрепим. Във Варна партия ГЕРБ ще издигне свой кандидат. Това ще се случи и във всички останали общини….”

Много хубаво не е на хубаво. Вероятно репортерът, осъществил интервюто е бил разсеян, защото не е попитал защо след като ГЕРБ няма категорично да подкрепят Кирил Йорданов, Павел Димитров заедно с ДПС-шефа Янко Станев са в задкулисна врътка с Киро.

„Мисля, че ще успеем да спечелим кметските избори във Варна. Всичко свършено до момента – работни контакти, комуникации, преценки – ми дават основание да виждам като реална възможността да спечелим кметския пост в град Варна и в по-голяма част от общините от областта. Да говорим в математически числа, няма смисъл, но казвам – повечето. За общинските съветници също няма да ползвам числа, но съм сигурен, че ще спечелим достоен брой мандати, за да контролираме мнозинството.
-Говорите за комуникации, диалози. В тях освен основание за победа в кметските избори, успяхте ли да откриете партньори на ГЕРБ, при положение, че в управлението партията ви е подложена на остри критики както от опозицията, така и от партниращите ви структури, а социолизите вещаят драстично стопяване на влиянието на ГЕРБ след местния вот?
– Нека оставим настрани социолозите в този момент. Колкото до партньорствата, те започват да се избистрят, но ги коментирам под условието – зависи какви резултати ще имат. Това са СДС, Нашият град, не мога да говоря за другите малки партии – това зависи от КС, защото някои от тях има риск да не влязат. Ние сътрудничим с ГЛАС, Отечество, НДСВ.”

А ДПС, Павлюха Димитров? Къде е Янко Станев, с който не спряхте да правите схеми – хем бизнес, хем политика? Не само няма кой да отговори, но няма и кой май да пита.

„-Преди дни се чу, че лидерът на ГЕРБ г-н Бойко Борисов е повторил с много твърд тон забраната си хора, съпричастни с делата на ДС, да не участват в местните избори. За да не е принуден той цяла кампания да дава обяснения кой бил щатен, кой – нещатен, и кой – нямал сестра. Това така ли е и вади ли и Вас пред скоби в номинациите така, както се случва с областния управител и други функционери на ГЕРБ по места?
– Когато се изготвяха критериите за номиниране, имаше гласове да се вкарат и щатните служители. За да няма тълкувания и излишни, наистина, обяснения, се записа ясно „агентурен апарат“. Вижте, най-малката болка е да изчезнем, ако Борисов каже. Не ми е детска мечта да играя за кмет. Никога не играя вабанк. Моето верую и манталитет е да си свърша работата, а пък да става, каквото ще. Не съм се хванал като удавник за сламка. Искам да си свърша работата, за която доброволно съм се хванал. За мен няма драма. Само той да каже А, аз ще изредя цялата азбука. Но това не касае само мен, а много качествени хора. От юни 90 до они 92 съм бил началник на следствието, но преди това са закрити всички отдели на ДС. В началото на 1990 г. съм в избран в първия Висш съдебен съвет, който сините ликвидираха за няколко месеца. Тогава махнаха всички началници, които са били по ДС. Във втория ВСС също бях избран. Питам щяха ли да ме търпят тъмносините, ако съм бил съпричастен с работата на ДС? Аз три пъти съм си подавал рапорта, накрая използвах Татарчев като го нямаше се разбрах с Лучников и напуснах сам. Но пак повтарям, ако това ще попречи, аз сам ще се оттегля.”

Няма да те отсвирят заради ДС, господин председател на ГЕРБ – Варна! Други капки са прелели чашата. А пък ти си преговори пак цялата азбука, че ще се наложи да я рецитираш.

Afera.bg

П.П. В началото на депутатстването на Павел Димитров той даде интервю за Веселина Томова, в което нарече Бойко Борисов "джаста праста". След като публикувахме думите му, Павел Димитров притеснено молеше да махнем този пасаж, защото Борисов щял да се обиди. Димитров умираше от шубе как щял да реагира Бойко Борисов.

«