Публикувано на 20.09.2017 / 13:18

МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ! ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ИСКА 50 МЛН. ДОЛАРА ОТ ТУРСКАТА МЕГА КОМПАНИЯ YOZTURK. В СКАНДАЛА НАМЕСЕН И ЦАЦАРОВ. /АУДИО ЗАПИС!/

На пощата на АФЕРА се получи този материал, придружен с видео аудио запис, подписан от „Георги Възмездев“. Публикуваме го без никаква редакторска намеса:

„Срещу тези пари те обещават да разрешат на турците да откупят вземанията на Фонда за гарантиране на влоговете от КТБ, както и да придобият всички активи на банката, плюс тези на банка „Виктория”. Записан телефонен разговор от турските тайни служби разкрива уродливата схема как Борисов и Цацаров си искат комисиона от 50 милиона долара. В същото време с официално писмо Фондът се опитва да откаже турците от сделката, за да засили тежестта на Борисов и Цацаров, които имат думата в държавата.

Записът, който ще чуете, е на телефонен разговор между избягалия в Сърбия банкер Цветан Василев и представителка на турската корпорация Yozturk. Жената изважда на светло чудовищни, гигантски разкрития за корупция на най-високото ниво в държавата. Съдете сами!!!!!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=u32WmpzgkmI&feature=youtu.be

 ктбктбЙозтюрк Холдинг, Калите Гювенчемиз

 До: Фонд за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ)

На вниманието на: Председателя на ФГВБ

 Дата: 13 май 2015 г.

Рег. No: OХ / 20150513-1

 Уважаеми г-н председател,

 Компанията Йозтюрк Холдинг има опит в шест различни сектора и обслужва около десет различни под-компании. Основните сектори са „Строителство, енергетика, нефт и газ, минно дело, финанси и отбранителна промишленост“. Компанията е създадена през 1989 г. и има дъщерни дружества в различни сектори. Строителният бизнес е водещ на холдинга и годишният оборот е около 460 млн. щ. д. Строителната фирма вече притежава сертификат за строеж клас „А“, а досега завършените проекти възлизат на 8.6 милиарда щ.д.

Йозтюрк Холдинг, който е със седалище в Близкия изток и Турция и със своите клонове и мултинационални партньори, разполага с информация, че вашият Фонд е платил над 1.5 милиарда евро за Корпоративна Търговска Банка АД (КТБ) и Търговска Банка Виктория ЕАД, които понастоящем са под контрола на вашата институция. В този контекст, по отношение на уреждането на щетите, покрити от Фонда ние и нашите партньори планираме да поемем двете банки с банкова гаранция от името на 50 водещи, глобално одобрени банки. Смятаме, че проверката на двете банки може да се проведе в рамките на шест месеца с осъществяване на всички необходими процеси от наша страна.

Уважаеми г-н председател, предвид информацията, която ви предоставихме, бихме искали да проведем среща с Вас в час и дата, определени от Вас. Приемаме да изпълним гаранционните условия, които Фондът ще поиска.

 С уважение,

Юсуф Йозтюрк, Председател на Борда на директорите

Подпис: не се чете, печат

Дата: 13.05.2015

 Компания „Йозтюрк Холдинг“

Коза Плаза Б Блок Кат 28

104-6 34235 Eсенлер, Истанбул

Турция

Фонд за Гарантиране на Влоговете в Банките на Република България

 София, 12 юни 2015 г.

 Г-н Юсуф Йозтюрк

Председател на Борда на директорите

Компания „Йозтюрк Холдинг“

Коза Плаза Б Блок Кат 28

104-6 34235 Eсенлер, Истанбул

Турция

 Относно: Вашето писмо, рег. номер 90-0100/14.05.2015

 Уважаеми г-н Озтюрк,

 Относно вашето писмо от 14 май 2015 г., в което изразявате интерес да придобиете Корпоративна Търговска Банка АД (в несъстоятелност) и ТБ Виктория ЕАД, бих искал да Ви обърна внимание на следните аспекти:

Двете банки, за които споменавате, са в напълно различни правни ситуации, които до голяма степен определят възможностите за съответните им придобивания. Корпоративна Търговска Банка АД (в несъстоятелност) е предмет на производство по несъстоятелност и в процес на подготовка за ликвидация на активите, след което плащането на задълженията ще бъде осъществено с получените средства. Съгласно българския закон банка, която е фалирала не може да възстанови лиценза си, нито пък може да възобнови банкова дейност. Нейните активи могат да бъдат продадени в серии на цена, определена в съответствие със Закона за банковата несъстоятелност. Съществува и вариант да се продадат активите комплексно. Цената се заплаща, като се отварят сметки на имената на банките-кредитори. Тези сметки се захранват със средствата, които кредиторите получават като компенсация на исковете си към банката в несъстоятелност. В случая, купувачът може да бъде само друга банка със съответния лиценз в България или новоучредена банка в България, която е получила условен лиценз за придобиване на фалиралата банка.

Що се отнася до ТБ Виктория ЕАД, банката е действаща и разполага с лиценз. Придобиването й може да бъде извършено чрез закупуване на акции от нейния капитал, понастоящем собственост на Корпоративна Търговска Банка АД. Такава сделка може да се извърши след предварително одобрение от БНБ, която като централна банка на Република България контролира банките в страната. Придобиването на всичките акции на местна банка е процедура, сходна с лицензирането на банка. Купувачът следва да изпълни много високи изисквания съгласно Закона за кредитните институции и Наредба № 2 на БНБ, като същевременно отговаря на изключително строги критерии за реномиран участник на международните пазари, чието навлизане на българския пазар ще допринесе за повишаване нивото на банковите услуги в страната и общата стойност на банковото посредничество. Изискванията за нови участници в българския банков пазар са представени детайлно в Лицензионната политика на Българската Народна Банка, достъпна на уебсайта на банката. Следва да се отбележи, че през изминалите десет години БНБ не е издала нито един лиценз за банкова дейност в България, но поради относително ограничения пазар и силно застъпеното присъствие на клонове на големи европейски банкови групи, пазарът се отличава с изключително силна конкуренция.

Ако продължавате да проявявате сериозен интерес да сключите сделки, свързани с въпросните банки предвид информацията по-горе, Управителният съвет на ФГВБ е готов да проведе среща с ваши представители, на която от Вас ще се очаква да предоставите подробна информация за вашия холдинг, основните му финансови показатели през последните години, вашия опит в управлението на банки и финансови предприятия, както и вашата планирана стратегия за правене на бизнес в България. Препоръчваме Ви да се свържете и с ръководството на Българската народна банка за предварителни консултации във връзка с планираните придобивания. По време на срещите можете да получите полезна информация за политиката и правните процедури, свързани със сделки от подобен характер.

С уважение,

Радослав Миленков, Председател на Управителния Съвет на Фонда за Гарантиране на Влоговете в Банките на Република България

Подпис:

afera.bg 

Коментари 29 за
“МЕЖДУНАРОДЕН СКАНДАЛ! ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ИСКА 50 МЛН. ДОЛАРА ОТ ТУРСКАТА МЕГА КОМПАНИЯ YOZTURK. В СКАНДАЛА НАМЕСЕН И ЦАЦАРОВ. /АУДИО ЗАПИС!/”

 1. Що щеш Бойко в чесъна? Вятъра ме тук прехвърли. Що скубеш Бойко чесъна? Аз се държа той се скуби.

 2. Това НЕ е СРС от прихванат телефонен разговор, а е записвано от Цветанчо на място и той го е пуснал.. Записано е даже с диктофон – т.е. човека е подготвен, не е записано от телефона а от второ устройство. Не е и скрит бръмбар защото не е 🙂 Това е крайно смешна простотия, какви служби забъркахте какви нинджи.. а сиктир

 3. Интересно е не толкова какво се казва на този запис, защото реално в него няма нищо ясно и конкретно, а това защо излиза сега и каква е връзката на Цветан Василев тук. Май Турция се опитва да шантажира България и в услуга на това се намесва и Цветан Василев. Вижда се, кой играе в интерес на народа и кой е срещу него.

  1. Абе тъпчо турското разузнаване е стопанин в България и има цяла фонотека за такива далавери.Никой не си спомня когато апашите бяха откраднали 2 джипки на турското разузнаване по погрешка пълни с апаратура за подслушване ..И като разбраха грешката им ги върнаха ама без част от записите ..НООО народа си е прост в България и слуша само Тиквата ..

 4. Само в България министър председател си държи главен прокурор в джоба или в ръкава или в чорапа или както на вас ви харесва

 5. Какво по-различно може да очаквате от човек, като Цацаров и нашия “ любим “ премиер? Спящ българино, дори не ми е жал за теб.

 6. Стар виц: „Оптимиста в България учи китайски език, песимиста учи английски език, а реалиста в България си смазва „калашника“………Който разбрал, разбрал……

 7. Единственото ясно нещо от тоя запис (първите 6 минути, неам нерви да го търпим до края) , че говори неква дива селянка от русенско. Хич не съм му фен на Бокасата, даже напротив, ма с това направо си му правите услуга. Чак се питам дали той не си го е организирал, че да развява байраци накрая. Бахти скалъпения „скандал“. Няма да стане така, няма.

 8. С Орлин Кокаина и Каратиста ще докажем че не са 50 милиона.

  1. …I oshte mnogo,,znayni I neznayni,,geroina Boko I Pashata,,,vartjashti,,vnasjashti,,,,iznesenite /otkradnati/pari,kato,,chugdi investicii,,!

  1. Нищо!До сега съм проверил по всички медии и никъде -нищо!
   Ще си замине ей така без да му обърнат внимание, за съжаление!

   1. Не си проверил всички:
    Изтекъл запис на Цветан Василев хвърля тежки обвинения срещу Борисов и Цацаров
    http://glasove.com/categories/skandalyt/news/iztekyl-zapis-na-cvetan-vasilev-hvyrlya-tezhki-obvineniya-sreshtu-borisov-i-cacarov
    Запис на телефонен разговор между банкера Цветан Василев и жена, за която се твърди, че е представител на турска корпорация, хвърля тежки обвинения за корупция към премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.
    https://offnews.bg/politika/iztekal-zapis-s-tcvetan-vasilev-hvarlia-tezhki-obvinenia-sreshtu-boris-665534.html

 9. Господа, скоро балонът ще се спука. КТБ беше част от формулата на цялата приватизация заложена от Иван Костов. Краят й трябваше да завърши Борисов защото Костов изгърмя, а приватизираните фирми трябваше реално да се заплатят от КТБ на тези които трябва.

 10. Сега да видим какъв суджук гейт ще измислят да покрият скандала…

 11. Всяко чудо за три дни-за съжаление продажните медии ще потулят тази новина с други и туй за туй!
  Иначе ние тези двамата си ги знаем, че са боклуци!
  Къде е Антон Тодоров да ми даде автограф за книгата „Шайка“?

 12. На Генерал Стойчев му е позволено на връщане от фронта тържественно да дерфилира с нашата армия през поритения от войната Белград. Това защото български войници са участвали в освобождението на града.

  Днес е редно белградскиа гражданин бай Сретен Йосич и потомък на освободените белградчани да върне нам-българите с адекватен благодарствен жест състоящ се от изстрел в задника най-трътлестата софийска тиква с кремаклийка от Сръбско-Турската война, натъпкана със слама и бертолетова сол.

  он гъз ке да разбере кво е да га чешът и драпат дорде кмето Симитлийски по симитлиийски суджук насочва и залазва у Хъбката на Будката

 13. Имаше и едни разговори „Ало, Ванъо“, но какво стана – нищо. Така и с това. Който не чете афера, няма и да разбере. В парцалите Близ, Пиг, Анал3 това нещо няма да излезе.

  1. Вече излезе и в МИГнюз:
   http://www.mignews.info/borisov-iska-50-mln-lv-ot-turskata-kompaniya-yozturk-v-skandala-e-zamesen-i-tsatsarov-audio/
   Борисов иска 50 млн. лв. от турската компания Yozturk, в скандала е замесен и Цацаров (аудио)
   Гърми нов международен скандал, забъркан от политико – икономическия кръг КОЙ

 14. Преди време имаше публикувана една снимка на Дамбовеца с една тежка „бас китара“, къде ги продават да си купим по една и да им посвирим на Тези, иначе сме пътници.

 15. Abre dobro utro! Koj samo vi prie v EVROpa,che i v SHENGEN iskate? Kak li ne v Shengen sus svinite cacarov i peevski!

 16. Колко неща още не знаем. Но и да знаем файда няма. Спасението е в ЕВАКУАЦИЯТА…КОЙТО МОЖЕ, РАЗБИРА СЕ..

 17. Покъртително!!!
  Колко записа още трябва да изтекат,за да види невежия народ какъв престъпник ни управлява!
  Какви доказателства още ни са нужни!
  То не бе Мишо Бирата,Ало Ваньо……..и колко още…..
  На изборите хората бяха заключени,писаха SOS,къде се е чуло и видяло такова нещо,едни чували със бюлетини,бяха заменени със други!
  Само малко да се повозиш със едно софийско такси и слушаш такива пикантни клюки,че няма надежда,защото БСП И ДПС плащат за един глас 50 лв,а Бат Бойко плаща 100лв,двама братя цигани също шофьори на таксита,разказвали това на другите таксиметрови шофьори….
  Няма гражданско общество,което да реагира на всички безобразия които извършва Мутрата от Сик,ето тази последната статия е достатъчна за линчуване на мутрата,който откровенно се гаври със един народ!
  А от другата страна хора които формират обществено мнение,но също така живеят със минали лаври,като така наречения Кеворкян,продължават да галят Егото на престъпника мутра като го наричат Алигатор,и името му не било опетнено!
  Потресаващо дъртия гаргамел Кеворкян,съвсем е изкукуригал,упралява ни мутра,интригант,измамник,дребно духовен човек,ниско морален и такъв човек Кеворкян го нарича Алигатор…..
  Жалко какво падание,нека да си брои лайковете и да хвали Мутрата Бойко,защото със това си поведение става съпричастен на безобразията които извършва идола му мутрата Борисов….

 18. Ашколсун машала. Навързани като свински черва. Кога ще им поръчваме раираните костюми? Представете си как изглеждаме в очите им с нашите 500 -600 лв. заплати/ нищожества/ , говорят само за милиони и милиарди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *