« Върни се назад Публикувано на 18.10.2021 / 10:27

МЕДИЦИНСКИ ФАШИЗЪМ. ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА СЕ САМОСЕЗИРА НЕЗАБАВНО, ПРЕДИ ДА СМЕ ОСЪМНАЛИ С КОНЦЕНТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ ЗА НЕВАКСИНИРАНИ!

Българската Болнична Асоциация предлага неваксинираните срещу Ковид-19 да заплащат лечението си. Дали това е с цел да плаши и манипулира или издава упадък на ценностите и принципите, върху които е изградена здравната ни система, е еднакво опасно.

Ако ще се коментира подобен подход, то тогава да предложат да си доплащат и пушачите, употребяващите алкохол, хората с наднормено тегло, всички, които консумират нездравословни храни, не спортуват, не ходят на профилактични прегледи и т.н.

Здравеопазването не е само пари. Добре е ББА и всички, които споделят тяхното мислене, да си спомнят, че зад всяка клинична пътека стоят живи хора с техните съдби, болки и страхове и ако не е доверието и надеждата им в медиците, болниците няма да вземат и стотинка от парите, в които цинично се фиксират цели 20 години.

Ако сега си затворим очите и пренебрегнем подобна безскрупулна дискриминация, то утре ще дойде някой, на когото ще му хрумне да въведе доплащане на медицинските услуги за хора с увреждания, възрастни и хронично болни, защото харчат прекалено много от обществения ресурс или направо да им ограничи достъпа до здравеопазване, защото са в тежест на обществото.

Прокуратурата трябва да се намеси незабавно, преди да сме осъмнали с концентрационни лагери за неваксинирани!

П.С. А на ваксинираните, които имат странични ефекти или въпреки ваксините се разболеят, фарма компаниите ще им платят ли разходите по лечението и обезщетение за нанесените вреди?

Антония Първанова

«