« Върни се назад Публикувано на 07.01.2014 / 17:19

МЕДИЙНИ ТЪПАНАРИ НАРОЧИХА ИВАН КОСТАДИНОВ ЗА УБИЕЦ НА ХЮЛИЯ, РАЗРОВИХА МУ ПРОФИЛА, ПУБЛИКУВАХА МУ СНИМКАТА И РЕШИХА, ЧЕ ТОВА СЕ НАРИЧА ЖУРНАЛИСТИКА!

 

Набеденият за убиец Иван Костадинов е твърдо решен да съди всички, които са го показали като извършител на престъплението с Хюлия Маджар. Както ТОП НОВИНИ ВАРНА установи още вчера, в класа на убитата Хюлия е имало две момчета на име Иван. Другият Иван, Тодоров, от Дългопол, е заподозреният за убийството на момичето, а не Иван Костадинов. През сълзи майката на набедения Иван, който днес „празнува“ Именния си ден, разказа за ТОП НОВИНИ ВАРНА, че ще съди всички, набедили сина й за убиец и използвали за визуализация семейните му снимки във Фейсбук.

„Не знам снимката къде е излязла и кои журналисти са я взели, но ние ще си търсим правата по съдебен път. Това е, което мога да Ви кажа. Ние просто сме в някакъв шок. На лекарства сме. Не може за едни 24 часа да се опетни името му във всички вестници. Навсякъде да излиза, че това е убиецът. На нас животът ни се преобърна”, сподели Красимира Костадинова. Тя добави още, че синът й не е викан в полицията за разпит. Бил е съученик с Хюлия Маджар от 8-и до 11-и клас. „От две години той нито се е виждал с нея, нито има някакво касателство. Човекът, за когото говорят, е друг Иван, а не моят син. От вестниците чета, че се казва Иван Христов Тодоров”, заяви разтревожената майка. Управителят на казиното, в което набеденият Иван е охранител, днес е пуснал подчинения си в отпуск, тъй като той не е в състояние да изпълнява служебните си задължения.

„Журналисти” от варненските сайтчета на Гуцанов и Янко Станев публикуваха снимката на Иван Костадинов, обявявайки го за убиец, а по-късно като в „кооперация” останалите медии, включително и Нова телевизия, без да провери истината, ревнаха в хор и омаскариха момчето.

Ето какъв пост е публикувал във фейсбук набеденият за убиец: 

„Аз съм въпросния Иван от този профил във фейсбук. Държа да уведомя всичките си приятели и роднини, че журналистите за пореден път доказаха, че за тях живота на човека може да бъде сринат за момент.
Няма нищо общо с убийството на Хюлия. Намирам се в дома си и отговарям на телефона си, което не би било възможно, ако съм задържан.
Публикуват снимките ми навсякъде, но това ще струва скъпо на неразумните тъпанари от медиите които си позволиха подобна волност.
Ще търся правата си по съдебен път, но за съжаление приятели, това няма да възстанови преживяното до момента от майка ми, баща ми, съпругата ми и роднините ми.Благодаря на всички които не повярваха на ненормалните, които публикуваха мои снимки и опетниха името ми. Вероятно снимките са били взети от профила на Хюлия с която бяхме приятели и съученици, но едва ли само аз се казвам Иван на този свят.“ , пише още http://varna.topnovini.bg

Afera.bg

«