« Върни се назад Публикувано на 06.03.2014 / 8:57

МЕДИЙНА ГРУПА ВОДЕЛА ВОЙНА СРЕЩУ ПРОКУРОР АСЯ ПЕТРОВА, АХ, НЕДЕЙ!

 

Сластно, с предиханни паузи, заместник – главният прокурор Ася Петрова се появи по bTV, в момент, когато цялото ръководство на прокуратурата е в Израел, и се изкара жертва на „медийна група”, коато я клеветяла и водела компроматна война срещу нея. Прокурор Ася Петрова, която така и не успя да си спомни нито едно сериозно дело, по което е работела досега, освен „килърите”, отчете присъдите като успех и вкара в ролята си сюжет на жертвата, изживявайки се нещо като италиански прокурор.

 Повратливо обаче прокурор Ася Петрова не посмя да се изкара чак политическа жертва, като приятеля си Цветанов например и се съсредоточи да се жалва от медийна група, която така и неназова по име:  „Никога не съм твърдяла, че спрямо мен е оказван политически натиск. Наскоро споделих част от действия, които бяха извършени спрямо мен и които действия биха могли да се определят като опит за въздействие върху мен и върху решенията ми като прокурор по това дело. Вече бях изслушана в Етичната комисия към ВСС за действията на Камен Ситнилски, предприети спрямо мен поради задържането на един човек по делото „Килърите“. Вече компетентен е ВСС да се произнесе по моите твърдения. Установен е собственик на автомобил, който ме следеше, но не са установени лицата, управлявали автомобила. Спрямо мен повече от година се води сериозна агресивна компроматна война от медийна група и това беше част от тази война. Съобщавам фактите, изводите вие си ги правете. Принципно нямам впечатление за мен някой да е бил от медиите по-благосклонен, тъкмо обратното“.

Натискът към Ася Петрова се бе случил тогава, когато в медиите излезе информация в какъв апартамент живее и как той е даден от МВР на Цветан Цветанов.

За това, че Делян Пеевски съобщи, че преди време е провел разговор с Цветан Цветанов, който го е молил за медиен чадър върху определени хора, а на тази среща Сотир Цацаров се появил и тогава Цветанов настоявал Петрова да е заместник на Цацаров, прокурор Ася Петрова изду женствено устни и рече: „Не мога да коментирам срещи, на които не съм присъствала. Няма как да знам, че такива срещи са факт. Още по-малко мога да знам какви са били темите, обсъждани на тези срещи. Мога да кажа, че на мен лично главният прокурор ми се обади и ми предложи да заема този пост и аз приех. Предложението на г-н Цацаров беше за това дали аз ще приема да стана негов заместник. Не съм ничие протеже. Не искам да изпадам в коментар на политици. Не е редно прокурор да коментира изявления на политици“.

Ася Петрова, която още не е разбрала, че и бездомните кучета в България са наясно кой всъщност я изстреля от Шумен като заместник – главен прокурор, продължава да си въобразява, че именно професионалните и качества са били фактор някой точно нея да я избере точно за зам-главен прокурор.

Запитана за посещението й в САЩ и за Цветанов, който беше там 17 дни, а е отчел само два дни, Ася Петрова каза, че нейното работно посещение в САЩ е изпълнение на неин служебен ангажимент по силата на заповед на главния прокурор, тогава Борис Велчев. „В заповедта бяха посочени изрично целите на това работно посещение и разноските. Бяха посетени институции в САЩ, имах среща с главния прокурор и неговите заместници там, темата беше взаимодействието между институциите във връзка с противодействието на организираната престъпност“, каза Петрова. Тя заяви, че не е нощувала в хотела, в който е бил Цветанов в САЩ – „Хей Адамс“.

Аз не мога да отговаря на въпроса кой плаща за тези пътувания. Моят времеви период на командировката не съвпадаше с времевия период на г-н Цветанов. Аз бях в САЩ 13 дни. Темата за моето участие в това работно посещение в САЩ се преекспонира. Повече от година и половина съм в обяснителен режим, а по отношение на други лица, визирам не само магистрати – депутати и министри – те също имат задгранични пътувания, включително в САЩ, а при тях не се появява такъв интерес. Моето обяснение е свързано с клеветническата кампания, която се води срещу мен. Това е свързано с пряката ми дейност като прокурор, а не като зам.-главен прокурор. Убедена съм, че рано или късно истината ще излезе наяве“, каза още Ася Петрова.

Колко мило НЕСЪВПАДЕНИЕ! Цветанов бил в САЩ 17 дни, а пък Ася Петрова – 13.

И „топ” прокурорката не знаела кой и плаща масрафа. Тя си свършила и „служебните задължения”, нищо, че не била на нивото и ранга на хората, с които се среща в САЩ, поради факта, че е обикновена окръжна прокурорка, а не висш кадър по онова време в прокуратурата. Борис Велчев преценил така.

Борис Велчев преценяваше много неща „правилно” по онова време и точно поради тази причана заслужи наградата да стане конституционен съдия.

После медиите им криви, че ги „клеветяли”!

 

Afera.bg

«