« Върни се назад Публикувано на 11.09.2014 / 9:36

МВР – Цветлин Йовчев – дебелашко самочувствие, арогантност и липса на всякакъв професионализъм

Росен Йорданов„Скрити са изключително много детайли и подробности по случая „Лясковец“. Откривам фрапантни грешки, провокирани от дебелашко самочувствие, арогантност и липса на всякакъв професионализъм. Подобни действия са били най-неадекватните в случая. Ще разделя нещата на две. Първо – факти и данни, които потвърждават, че изпращането на отряда са били абсолютно немотивирани. След това говорим за абсолютни грешки и нарушения на всички логични, целесъобразни действия на командир на отряд с такова назначение. Когато си разбрал, че нямаш тактическо и техническо предимство (тук да отбележим, че полицията е предизвикала този инцидент с неадекватните си действия), ти трябва да задържиш позициите и да се продължи до атакуващите действия на екипите. Има някои данни, че ако бъде проведено разследване и командосите не бъдат под влиянието на своите началници, разследването ще има обективен характер. Ако ти кажеш истината и знаеш, че ще бъдеш уволнен, ще се замислиш какво да говориш. Аз питам – къде е например видеоматериалът от камерите, които се включват при всяка акция.

Аз се надявам този случай да не бъде политизиран и отговорните за тази трагедия да си понесат отговорността. Майката на Емил Шарков настоява за обективно разследване. Тя не желае да се създават конфликти, но има основание да смята, че показанията на хората, участвали в акцията, не са манипулирани. Между другото, част от тях – участниците в акцията вече са извън системата”, заяви пред Нова телевизия криминалният психолог Росен Йорданов.
Любопитното е, че на него майката на загиналия командос е гласувала доверие да разнищи трагедията, която постигна синът и при „ювелирната акция” на МВР-то на Цветлин Йовчев в Лясковец. В същото време съпругата на командоса се снима до главния секретар на МВР Светлозар Лазаров – Чичовото и твърдеше, че му вярва, и че са близки приятели.
Afera.bg

 

«