« Върни се назад Публикувано на 09.10.2014 / 14:00

„МВР – ПУЙЧЕТО” ПРЕЦАКВА РАЗРАБОТКА ОТ СТОЛИЦАТА ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ. БРОЙКАНИТЕ – ЯНКО СТАНЕВ И ХОРАТА НА БАРЕКОВ!

НИКОЛАЙ КАЛЧЕВ ПУЙЧЕТОВарненската дирекция на МВР в лицето на директора и, назначен от Цветлин Йовчев /разбирай Пеевски и Доган/ и непипнат и от Йордан Бакалов – Николай Калчев – Пуйчето е втрещила с тоталната си некадърност високопоставени фигури от служебното МВР. Последните са шетали „тихо” седмици наред във Варна по депеша на вътрешния министър, за да заковат схеми за купуване на гласове в морската столица, разкри АФЕРА.

Основните мишени на разработката са били Янко Станев и лица, свързани с Бареков. Столичните ченгета, дошли на терен във Варна, с потрес са установили, че ръководните кадри на ОД на МВР – Варна са демонстрирали пълна безхаберност, липса на информация и непрофесионализъм по темата. Умишлена.
Софиянци са действали оперативно на практика без ресурса на варненската дирекция на вътрешните работи.
Бакалов толкова е бил омерзен от „Пуйчето” и компанията му в лицето на Гунчев, Мунчев, Димитров и остальная, че рекъл, че „не иска да ги чува тия във Варна“.
Да, де, ама същият тоя Бакалов вместо да се възмущава досега трябваше със шут да разкара бездарниците на Пеевски и Доган /Цветлин Йовчев/ във Варна, които унищожиха ОД на МВР – Варна. Умишлено. Факта, че Бакалов омерзено само е махнал и отписал Варна, означава, че и той не смее да гъкне на Пеевската /Цайсово – Дъбчеста/ кохорта.
Обекти на разработката са били Янко Станев и схемите му, както и схемите на Бареков във Варна. В оперативния капан е било засечено и заведение, находящо се над полицейско управление, в което пък „оправяли” Красимир Янков от БСП, който с преференции успя да консумира вота и стана народен представител.
Бъдещият депутат на Бареков, изгоненият преди години от Община – Варна Георги Ковачев, също се нахакал в полезрението на столичните спецченгета – той пък бил изгонен позорно от варненски мощен бизнесмен, заради пласирани мръсни интриги.
На финала всичко засега е на „оперативен отчет”, тъй като варненската дирекция на МВР на практика била абдикирала от задачата поставена за разбиване на купувачите на гласове и прецакала столичните „вип“ ченгета.
Със задоволдство дни след изборите Янко Станев реди пред Дарик радио: „Полицията във Варна се изложи на тези избори. Пак, както преди! Бареков лъжеше по време на изборите, ДПС си пазареше! Това са неща, които се знаят. Полицията едва ли не се опита да направи чадър на тези, които купуват, като притиска тези, които не участват в изборите на правилната стрна. Обикновено тези мероприятия имат частичен успех, но и с времето се отмиват. Ала не бива да се оставят без последствия. Отива полицай при брат ми да питат къде живее брат ти. По интересно е, че и се купуват гласове и има корпоративен вот”.
Прав е Станев да се гаври с полицията и пак има късмет, че е на страната на победителите.
Междувременно, във Владиславово  ДПС освен „кеша” безпрепятствено са раздавали и пълни „торбички” с каквото се сетиш вътре. След тях минавали цензурите.
Бъдещият депутат на Бареков, който една сутрин внезапно се събуди предал „България на гражданите” заради ББЦ, още преди да е встъпил в парламента, от вчера е започнал да предлага на фигури от други партии да преминели към Барековата. Дали затова се предлагат единствено лукчета като бонус, пак не е ясно на варненската полиция.
Така или иначе оперативните разработки за пореден път остават на „изчакване”. До следващите избори.
Afera.bg

«