« Върни се назад Публикувано на 14.12.2014 / 18:09

МВР ЛЪЖЕ И МАЖЕ ЗА „СЕРТОВ – ГЪРЦИЯ”. ШЕФЪТ НА „ГРАНИЧНА” СЕ „ИЗГУБИ” ВЪВ ВИДЕОКАМЕРИТЕ! А СИСТЕМАТА „СОРИ”?

Захарин ПеновСутринта в тв ефир министърът на МВР Веселин Вучков изрече, че: „В петък вечер колата, която е била ползвана от бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, е минала границата с Гърция. Тази информация е „с най-висока степен на сигурност“. Тя била потвърдена от три технически средства.”

С най-висока степен на сигурност”, както и да го гледаш, означава „С най-висока степен на сигурност”, т.е. – заковано.
Следобед стана ясно обаче, че „С най-висока степен на сигурност” е пълни шменти – капели, защото шефът на „Гранична полиция” Захари Пенов на практика опроверга собствения си министър.
Пенов пък рече: „Гранична полиция не разполага с достатъчно данни, които да й позволят да потвърди дали Петко Сертов е преминал българската граница след 5 декември. Относно автомобила, който стана обект на публичното пространство, записите, с които разполагаме от граничните пунктове, в това число и от Гърция, са предадени на екип на Столична дирекция на вътрешните работи, които провеждат съответни действия.
Граничният контролно-пропускателен пункт Кулата – Промахон се намира на гръцка територия. Там работят нашите служители, там се осъществява граничен контрол. На този пункт няма изградено видео наблюдение съобразно правилата в република Гърция. Не бихме мигли да очакваме от един граничен полицай да запомни лицата на всички преминаващи
След изказването на Захари Пенов обаче, АФЕРА направи своето проучване и се оказа, че Пенов също лъже, защото:
Преди години на ГКПП – Кулата е изградено видео наблюдение за милиони левове. Вместо да лъже, шефът на „Гранична полиция” нека да отговори на кои ГКПП има системи за вътрешно и външно видео наблюдение, както и да обясни надлежно за системата за видео наблюдение и контрол „Сори“, която бе изградена и пусната в действие именно на Кулата.
Защо Захари Пенов дори и не споменава за системата „Сори”?!
И защо ни прави на глупаци, след като по целия път от ГКПП Промахон до Серес има КАМЕРИ! На ГКПП Кулата също!

Afera.bg

«