« Върни се назад Публикувано на 25.08.2017 / 10:47

МВР „ЖЪТВАРИТЕ“: ЗА ДА СЛУЖИШ НА ГЛАВЕН ПЪТ ПП1 -8 СЕ СЪБИРАТ /СУБСИДИИ/ ОТ 500 ЕВРО НА ЧОВЕК НА МЕСЕЦ. ЩЕ СВЪРШИ ЛИ ДИКТАТА НА ШЕФОВЕ ПЕНСИОНЕРИ В ПОЛИЦИЯТА

одмвр софияНа пощата на АФЕРА се получи сигнал от полицаи от ОДМВР – София, които по обясними причини са останали анонимни, страхувайки се, че ще загубят работата си.

Публикуваме сигнала – на вниманието на прокуратурата и ръководството на МВР, както и на вниманието на Инспектората на МВР и „Вътрешна сигурност“:

ЩЕ СВЪРШИ ЛИ ДИКТАТА НА ШЕФОВЕ ПЕНСИОНЕРИ В ПОЛИЦИЯТА

Ние сме полицаи на главен път ПП1-8 към ОДМВР-София. Искаме да споделим за работата и геноцида, на който сме подложени от нашия шеф гл.инсп. Б.П.

Не ни се разрешава да използваме годишен платен отпуск през летните месеци. Изцяло ни се потъпкват правата да се възползваме от предвидените и взети ваучери за излизане в отпуск в този период. Обещано ни е отпуск чак септември месец, но тогава кой по напред(първо събирачите на субсидии). Пропадат ни плановете за семеен отдих. Не се разрешава да идват колеги от други магистрали (Тракия и Хемус), а ние поетапно да излезем в отпуск. Макар че дават по трима полицаи в един служебен автомобил на АМ Тракия и АМ Хемус, ние пък се кълчим и тормозим цяло лято без отпуск.

За да бъдем точни, имало е почивка само за наш колегаи единствено за влизане в болница, поради високо кръвно. Същото, получено след получена жалба от чужденец за взети 150 евро. Рядко попадат „чужди колеги“ на работа през летния сезон, поради болните амбиции на наши началници (гл.инсп.Б.П. и командира ни на отделение Н.Д. ) Правят се разни свинщини от горепосочените. Да вземаме дежурства на колеги през нашите втори почивки без да се съобразяват с нас. Само и само да не идват други колеги от други направления. Понякога не се пускат и уведомления за смяна на дежурство,а само по телефона се разпорежда. Не е рядкост   да не сме включени и в график за работа в РСОД (таблет). Случвало се е на смяна да е един служител, вместо друг, поради внезапна необходимост за почивка без да се отрази официално(това може да се провери на служебните автомобили КИА с ВПК система за които са вложени хиляди левове ) чийто касети за запис по лични усмотрения на горепосочените началници  липсват, и стоят в касата на служебното помещение (караулката).

Изпитваме ужас от проверките, които ни правят от други служби, дали знаят за промените по график. Притеснява ни това, че правим извънреден труд (часове), които никъде не се отразяват и заплащат от тези смени между нас. Това е така, само и само да не идват други колеги.

Не смеем да споделим нашите тревоги с началниците ни, че така не се издържа, за да не ни се случи като с други  наши колеги. Днес на АМ Тракия дневна,а утре на АМ Хемус нощна  – за непослушание или гарез.

Знаем че гл.инсп.Б.П. си има „маши”, които да изпраща на проверки за непокорни полицаи ( спазване на УП, следене по джипиес  и др. ) Нежелаем циркаджийски събирания на състава на КПД ГПА, за да се правят допитвания и набелязват неудобни служители, търсещи правдата,  и след това отстранявани от сектора, дирижиран от гл.инсп.Б.П.

ОТНОСНО БОЛНИТЕ АМБИЦИИ 

За да служиш на главен път ПП1-8 се събират (субсидии) от 500 евро на човек на месец. За някои странични наблюдатели тази цифра е нереалистична, но жалбата от 150 евро за едно раздаване я прави съвсем приемлива за моите колеги (едно спиране 150 евро). От месец май до средата на юли тези субсидии отиваха по направление: командир на отделение Н.Д. – гл.инсп.Б.П. – към бивш зам.директор Г.Т.,а от средата на юли до сега : командир на отделение Н.Д. –гл.инсп.Б.П. . Субсидиите се събират за да се прикриват жалбите и не се допускат външни колеги през летния сезон за да не се пречи на ЖЪТВАРИТЕ. 

На всякъде в ОДМВР-КАТ се работи с КИА, само на ПП1-8 контролирано от Б.П. автомобила КИА се използва само за обходите. КИА-та се паркира зад (караулката) за да няма видимост на пътя и се почва работа( жътвата) със служебен автомобил СА0239МР 80% от дежурството. Същия автомобил е оборудван  с радар система , като с нея се работи и през нощта.

В така наречения РСОД (таблет)  като задачи поставени и одобрени от гл.инсп.Б.П. , като инструктаж специално за главен път ПП-8, е разпоредено цитирам : РАБОТА СЪС СИСТЕМА ТФР1М ТРИ ЧАСА ЕЖЕДНЕВНО ЗА НАРЯДИТЕ НА ГЛАВЕН ПЪТ 1-8 – КОНТРОЛ И ОХРАНА ОР В РАЙОНА НА КПП  26КМ ПОРАДИ ЛИПСА НА ДИСПЕЧЕР-ПАЗАЧ.

Конкретни задачи за други направления липсват. На АМ Тракия също липсва диспечер, но колегите я пазят на 30км от нея. Да не излизат с номера, че другите направления са натоварени (там изцяло е магистрала), то през нас е двупосочно и минава през населени места. Ако е така значи едни колеги ще работят постоянно с натовареност, а други ще гонят амбиции.

Нека компетентните служби да проверят КОРУПЦИОНЕН ПРОЕКТ на гл.инсп.Б.П. ли е ГЛАВЕН ПЪТ 1-8“

Afera.bg

«