Публикувано на 14.02.2008 / 18:16

МВР дари offroad джип на Светият Синод

Плюс това добре си е опекъл работата, защото е било в предиобеда, когато е твърде рано, за да е пил и твърде късно, за да е любил.

За какви заслуги на Синода  към МВР, може да гадаем, но не е трудно да се досетим. Още повече, че болшинството от отчетата се опитват да скрият под расото агентурното си минало към бившите служби. С две думи, може все още да са на отчет към вътрешното ведомство и под крилото на министъра. Затова и тази щедрост към тях. Петков дори заявил на церемонията за освещаване на новите автомобили на площад „Св. Александър Невски" в София, че това е най-голямата инвестиция в моторни превозни средства в историята на МВР.

От осветените 190 автомобила, 100 са с марка "Опел Астра" и 90 са високопроходими джипове "Нива". Два от тях министърът подарил на Светия Синод. Единият е "Опел Астра", оборудван с климатик, за да си джиткат чернодрешковците по важни дела из столицата, а другият е джип "Нива", за да си ходят на лов или на offroad състезания и разходки по планинските чукари.

Всички автомобили стрували на бюджета 22 млн. лв. Според Румен Петков, правителството отпускало тези средства, тъй като е наясно, че служителите на МВР трябва да имат условия, за да защитават реда и законността. Похвално! Виж, за подарените на Синода коли, обяснението ще е по трудно! Но и то може да се „вмести” в рамката на заявеното от Петков.

 

Красен Миланов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *