« Върни се назад Публикувано на 26.03.2021 / 9:32

МАЯ МАНОЛОВА ПО НОВА ТВ „НОВА“ ПОЛИТИЧКА, АМА ЗА БОЖКОВ И БОРИСОВ СЕ ОПИТЛА КАТО ПАТКА В КЪЛЧИЩА

Нова телевизия. Водещ Виктор Николаев. Този път – браво на Виктор Николаев от АФЕРА! Завидно хладнокръвие, бърз рефлекс и професионална концентрация, когато насреща си има … Мая. Манолова.

Когато отсреща се вихри логорея до степен на кречетализъм, когато чак се изпотяваш от усещането дали не става дума за био вампиризъм, залят от думички, изречени в кресчендо, като порой, без особена връзка една с друга, наистина се иска хладнокръвие и светкавичен журналистически рефлекс, за да следиш разплисканата мисъл и хем да я заковеш, хем да я набуташ обратно в „коритото“, наречено интервю.

Още веднъж – браво на Виктор Николаев!

Мелодраматичните отговори на блиц – анкетата, очевадно заучавана предварително от Мая Манолова, отминаваме, защото опитите да отиграе колко плакала, като видяла „интелигентна жена“ в църквата да си брои 20-те стотинки да си купи свещичка, бяха видимо режисирани.

Любопитен бе отговора на въпроса – колко пари има Мая Манолова, която нехайно изрече: „В банка имам обикновено между 5 и 10 000… След като преведох за кампанията, може би са ми останали 5…“.

Но понеже самата Мая Манолова изрече защо не карала кола така: „Не съм най-концентрирания човек“, което Виктор Николаев улови мигом: „Не сте най-концентрирания човек?“, а тя: „Ами … разсейвам се!“, да отдадем паричните и „неволи“ на … разсеяност.

И докато интервюто трябваше да продължи с влизането в студиото на близка до Мая Манолова, водачка на листата в Кюстендил, се случи това, което се случи.

Виктор Николаев захвана Мая Манолова с въпроси за посещението и при Васил Божков.

И стана тя, каквато стана.

Манолова видимо се изнерви, много видимо, колкото и да се правеше, че хич не се изнервяла. И се опитла като патка в кълчища. А когато една патка се опитлава в кълчища моментално започва да кряка.

В случая видяхме една нестихваща логорея, наслагвана върху въпросите на Виктор Николаев, в опит да се измъкне от конкретния отговор.

Първо Мая Манолова изрече, че „преди две години, когато се срещнах с Божков, той беше бизнесмен от най -близкия кръг на премиера Борисов, той беше на малко име с Владислав Горанов…“, после: „… отидох там по негова покана, защото предстояха местните избори…“, и понеже Виктор Николаев започна да засича Манолова с конкретни въпроси, тя заложи на репетираната „мантра“, заучена и пласирана и от армановите пиари: „исках да видя какво стои срещу мен…“.

Та, Манолова искала да види „какво стои срещу мен“, а се оказало, че „той /б.р. Божков/ е срещу статуквото“. И още: „Той ме покани, отидох да видя какво представлява най – близкия кръг на Борисов…“

Ако сте знаели, че Божков е от обкръжението на Борисов, какво сте правили там? – заби я основателно Виктор Николаев.

Мая Манолова заразмахва ръце: „Той ме покани, отидох да видя какво представлява най-близкия кръг на Борисов…“.

„Отидох там по негова покана, защото предстояха местните избори, аз се изправих срещу Борисов, целия ъндърграунд беше срещу мен в София, всъщност Божков не беше докрай искрен…“ – забърбори Мая Манолова.

„Е нали Ви е казал, че сте от едната страна на барикадата?“ – вметна Виктор Николаев, но Манолова се беше вкопчила единствено в сламката да бърбори все по-бързо и все по-изнервено, че Божков бил „един бизнесмен, който се снимаше с Борисов…“ не давайки си сметка, че така потъва с шеметна скорост надолу и още по-надолу.

„Не е ли странно, че отивате тогава?“, пита Виктор Николаев, а Мая изписква: „Не, не е странно, защото предстояха местни избори… Беше ясно, че той е от близкия кръг на Борисов…“ и атакува водещия защо не питали тоя, защо не питали оня, и защо не питали нам си кого, а я питали нея.

Накрая изнервена, тръскайки руса главица, Мая Манолова рече, че „Борисов ми изпращаше хора да ми плащат да се откажа от местните избори“ и изплеска, че се срещала и с Бойко Борисов.

„Борисов ви предложи пари?“, засече я Виктор Николаев, ама смелостта на Мая Манолова се спихна и вика – аааа, не, предложи ми да не участвам в местните избори…

Това станало, забележете!!! – „няколко месеца преди местните избори“, а срещата била в кабинета му в МС, през това време Мая била омбудсман.

„Нали помните как станахте омбудсман? С подкрепата на Данаил Кирилов…“ – засече я Виктор Николаев.

Всички помним как стана, впрочем, оказа се, че и Мая Манолова помнела, ама някак помни избирателно. Сигурно щото не е концентриран човек и се разсейва.

Така от видяното и чутото стана ясно, че видната опозиционерка и революционерка Мая Манолова отишла при един от най-близките хора на Бойко Борисов – Васил Божков, който пък снасял рушвети на Борисов, за да видела кой стоял срещу нея и отишла за да види най-близкия кръг на Борисов. Направила го преди местните избори.

Така от видяното и чутото разбрахме, че отиваш да се биеш на местните избори срещу статуквото, а за да отидеш да се биеш с него, трябва все пак да си наясно кои са враговете ти и какво правят, и в същото време отиваш при Васил Божков, за да видиш какъв аджеба е приятелския кръг на Борисов срещу когото ще се биеш.

ОбъркАхме се.

А логичната истина е простичка – при бизнесмен от приятелския кръг на Борисов, като Васил Божков, преди местни избори на които ще участваш, се отива за нищо друго, освен за пари. Впрочем, нали си спомняте какво каза за срещата Божков? Че се искало от него да помогне на Мая, ама той не помогнал.

Биеш се срещу Борисов, пък отиваш в кабинета му месеци преди битката. Що?

Абе, тия за кретени ли ни мислят?!

Afera.bg

«