« Върни се назад Публикувано на 03.08.2021 / 20:27

МАСОНСКОТО РАДЕВО МИРИЗЛИВО КОТИЛО В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ ПРОКАРВА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР. ТОДОР ГРЕБЕНАРОВ ОТ „БИБЛИОТЕКАРСКИЯ КРЪГ“

Радев кадрува като за последно, утре Пламен Узунов прокарва главен секретар на МВР.

Копирайки Боко Тиквата, Льотчика овладя всички спецслужби, надявайки се, че така ще му гарантират втори мандат.

Руменрадевото службашко правителство утре ще проведе последното си заседание. В неговата закрита част, буквално преди да се изметат от „Дондуков“ 1, службашите ще изпълнят поредна поръчка на началника си.

Три месеца правителството не предлагаше на президента назначаването на нов главен секретар на МВР. Това ще се случи едва утре, но на поста няма да остане Стоян Темелакиев, определен за изпълняваш длъжността след уволнението на Ивайло Иванов.

Кадровикът на Радев – Пламен Узунов е успял да прокара своя кандидатура за поста – това е Тодор Гребенаров. Името му се спрягаше още през месец май, но тогава от заместник-директор на ГДНП Гребенаров бе сложен за директор на ГД „Жандармерия и специални операции“. Подобно на Узунов, Гребенаров е бивш директор на ОД МВР – Пловдив, като назначението се случва в мандата на Цветлин Йовчев, известен като виден представител на „библиотекарския кръг“. Радев лесно приел номинацията на Гребенаров, воден от факта, че бъдещият главен секретар е завършил Военното училище във Велико Търново.

Това е поредното и последно ключово назначение по върховете на службите и МВР, което Радев успя да прокара през службашкото си правителство.

Повечето от кадрите, които кадровиците на Радев – Пламен Узунов и Николай Копринков уредиха също са бивши фуражки. В МВР, ДАНС и разузнаването били бесни, че по върховете са уредени протежета на Радев, който видимо копира маниера на Борисов. Ако не друго, то Льотчика наистина успя да блокира службите с шефове-фуражки. В сряда кръгът ще се затвори с предложението за Гребенаров, което ще бъде последвано от незабавен указ от „Дондуков“ 2. По тази схема „синергията-президент“ сложи протежета начело на ДАНС, ДАР, СВИ.

Не е ясно обаче как ще се възприеме този подход от бъдещия кабинет на Слави Тр., който сигурно още не е наясно, че когото и да сложи начело на МВР, то той ще е блокиран, защото службите се контролират от Радев. Дали има сделка по тази линия между Льотчика и Учиндолеца, скоро ще се разбере.

А ако няма, то значи предстои остър сблъсък между Радев и Трифонов и по линия на спецслужбите и професионалното ръководство на МВР.

Другият сблъсък ще стане известен до часове. Подкрепи ли Корнелия Нинова правителство на ИТН, то Льотчика няма да има друг избор, освен да стане джендър и да се гушне с „умнокрасивитета“ на Прокопитата.

А Гребенаров да не пропусне да благодари за назначението и на едни видни бизнесмени пак от Пловдив… Той си знае, защо…

Калин Спасов

 

«