« Върни се назад Публикувано на 16.09.2014 / 11:08

Масони ли? По света – да, но у нас се бутат за келепир, суета, власт и рутят всички божии постулати

масониПровокирани сме от коментара на Любомир Николов под публикацията на АФЕРА: „70 човека българи дойдоха в Турция да се закълнат към турското масонство. Бойко Борисов е станал близък с Ердоган с помощта на Иван Сариев и турския му началник Ремзи Сенвер….”

Ето и коментара на Любомир Николов:
В твърде голям въпрос за непосветени в истината за истинското масонство попаднахме. Както се случва за нашата посредственост в случая, действаме първосигнално. лепим етикети, клеймим, а после ще мислим. И все пак, според онова, което знам и съм чел за масонството, то има своите възвишени и хуманни принципи, като стремеж към равенство, братство и свобода, религиозна търпимост между всички религии и неразделяне отношението към хората по техния цвят на кожата.В него не се говори за политика, хората не се делят по политическите им убеждения. Но както всичко в съвременното масонство днес, то е разделено, вкл. и у нас главно на две основни групи. Такова, което работи с всички техни братя по света, с които взаимно признават своята автентичност на истински и последователни масони и другите. У нас те също са разделени главно на две. Доц. Иван Сариев, и хората му, които са световно признати от своите редовно признати братя по света е нормално да работят в различните международни структури на американското, английското, немското, руското, индийското и турското масонство. Впрочем доколкото ми е известно турското масонство е едно от най-авторитетните в света и древните му корени се крият в ислямския мистицизъм, противопоставял се векове на антихуманните политики на владетелите на Османската империя. Масонството, заради своите принципи, е било трън в очите на всеки диктатор и те рано или късно са го забранявали. Не е лошо да се знае, че най-светлите умове на човечеството са били масони, а още в Българското възраждане е закодирана масонската идея и реализирана, начело с известния масон Г.С. Раковски и плеядата борци за национално освобождение. Много от нашите възрожденци се връщат в България като масони и от Гърция, и Турция, освен от Европа. Бедата в днешната ни реакция са повърхностните ни знания за нещо, което за мен представлява най-съвършения човешки идеал за устройство на света. Те вярват в един обединителен Бог на човечеството – Велик архитект на Вселената и се прекланят пред свещените книги на всички религии, което не се харесва на техните религиозни водачи. А виждаме до какво води междурелигиозната ненавист – тероризъм и войни, до смъртна опасност за човечеството.
От години следим „трансформациите” на редица лица, които си счупиха лактите и си протриха коленете, за да ги произведат за „зидари” в родното масонство. Всичките са не гениални светли умове и личности на България, а ченгета, политици от посредствен ранг, въпреки постовете, които са заемали, всякакви шуролинайки и чиновници, които някой „зидар” препоръчва станат „масони”.
Нямаме спомени някой от тях да е направил нещо особено за българската държава в унисон с постулатите на „Великия архитект на Вселената”.
Даже напротив. Родните „масони”, за разлика от онези по света, ще си счупят краката да се пъчат пред камери, фотоапарати, да си пускат снимките със „зидарските униформи” във Фейсбук, и изобщо превърнали са „раздаването на Светлина” в байганьовски „пиар” на собственото си комплексарство.
Българското „израждане” на масонството е в лица, които не сме забелязали даже да вярват в Бог, но пък очевадно им блести келепирлъка.
Така че, по-полека с опусите за родното масонство. Тук „зидарлъка” е просто трамплин към консумиране на повече власт и кинти. Нищо друго и нищо общо с вселенските закони, на които трябва да служат.
Afera.bg

«