« Върни се назад Публикувано на 23.08.2022 / 11:47

МАСОВАТА ДЕБИЛИЗАЦИЯ Е НА ХОД. НЯМАМ ДУМИ.

Масовата дебилизация е на ход. Не мога да си обясня как е възможно интелигентни хора, какъвто беше събеседникът ми тази сутрин, да твърдят, че политическата ни ориентация – свещената крава на всеки един правоверен атлантик – е поставена на картата, само защото служебното правителство ще възобнови преговорите с Газпром?

Това са разсъждения на ниво 5 клас в междучасието.

Да Ви го кажа простичко. Газ няма откъде да купуваме освен от тръбата. Всичко останало е много, много по-скъпо. И несигурно. Ако искате сигурност посредством чужда инфраструктура, каквито са терминалите за разтоварване на LNG, това ще се отрази и на цената, и на суверенитета ни много повече от Газпром. Напротив, сега е моментът българското правителство да изтъргува възможно най-добрия договор с Газпром. Но за това е необходима трезва политическа оценка, а не “експертни мнения” като тези, които чух тази сутрин. Оценки от сорта, че ако възобновим търговски взаимоотношения с Газпром, едва ли не, ще напуснем НАТО, ще напуснем ЕС са просто несериозни. И цялата политическа класа, с малко на брой изключения, свири в този хор.

Нямам думи до каква степен глупостта е обхванала хората…

След ефира спрях Добромир да го попитам дали честно вярва в това, което говори? И знаете ли, вярва си. “Не трябвало да връщаме Путин в България”…

Нямам думи.

Линк към предаването: https://bit.ly/3dTZbZq

Слави Василев

«