Публикувано на 03.08.2022 / 13:19

РЗИ ДА СИ НАВРЕ ЗАПОВЕДТА КЪДЕТО ПОЖЕЛАЕ! МАСКАТА Е СИМВОЛ НА СТРАХА, БЕЗДУШИЕТО И БЕЗПРАВИЕТО. ВРЕМЕ Е ДА РЕШИТЕ КАКЪВ СВЯТ ИСКАТЕ ЗА ДЕЦАТА СИ

Връщането на маските на закрито показва, че нещата продължават по план. Първо беше в транспорта. Имаше само тиха съпротива. Знаете много добре как се сварява жабата. Нагорещявате бавно и тя не се усеща да изскочи.

В нашето общество се случва същото. Бунтарите не приемаме, останалите просто свикват. Навикът е ужасно нещо. Никой не става нарочно алкохолик или зависим от тютюн и наркотици. Формира се постепенно. Така е и с мързела. Днес няма да ида на тренировка, ще наваксам утре.

Харесва ми хоум офиса, ставам по-късно за работа. Скатавам повече, храня се по-редовно, никой не ме гледа дебелея ли. Комфортът убива мотивацията, желанието за развитие.

Учителите отбиват номера с онлайн обучение и не ги „дразнят малките гадове“. Децата израстват алиенирани и безпросветни. Не учат, не общуват, забравят да го правят или дори не го научават.

Маската е символ. На страха, бездушието и безправието. На тоталитарния подход. На прехода към съвременен робски модел. Разбирам защо световният елит ни разглежда като презряни плебеи и подчовеци. Защото ние охотно прегръщаме страха  мързела и вредните навици.

Най-големите крепители на робството не са робовладелците, а робите с някакви привилегии. Помнете го. Адресът на РЗИ го знаете. При Кацаров бях сам. Надявам се вече да не бъда. Време е да решите какъв свят искате за децата си!

Тодор Беленски

Добрин Добрев:

Преди малко прочетох, че от 4 август в София връщат маските на абсолютно всички закрити обществени места – в това число всички магазини, молове, таксита и т.н. На всичкото отгоре, в заповедта е посочено, че работодателите нямат право да допускат до работните помещения служители с, цитирам: „прояви на остри респираторни болести (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други)”.

Това означава, че всеки, който е настинал или е с главоболие няма право да отиде на работа. И още много ограничения се налагат със заповедта от днес.

В тази връзка, мой приятел – юрист на много високо ниво и съдия – публикува коментар, в който подробно обяснява, че законът не дава право на РЗИ да налага такива ограничения и задължения, освен ако отново не бъде обявено „извънредно положение”. В момента ние нямаме обявено такова, съответно РЗИ може да си завре заповедта, където пожелае.

Публикувам тук целия коментар на моя приятел:

„Напоследък, покрай бавното връщане на носенето на маски, правено със заповеди на Директорите на РЗИ по места, взеха да ме налазват следните мисли:

На първо място, Директорът на РЗИ не е компетентен орган да издава заповеди с такова съдържание. Той си има определени функции и сфери на дейност. В „неизвънредна обстановка“ директорът на РЗИ няма правомощията да нарежда на обикновените граждани какво да правят. Той може да дава нареждания само на тези негови служители, които са му подчинени или работят в места, които са под надзор на РЗИ. Неслучайно Конституцията и Законите на РБ са създадени така, че да гарантират, че Държавата няма да се намесва в Частноправната сфера. Това означава, че Държавата и който и да е държавен служител не може със заповеди да нарежда на свободните граждани как и от къде да работят, с кого да се виждат, на какво разстояние да стоят един от друг и в конкретния случай – категорично не може да им нарежда да си крият лицата зад някакъв парцал. Няма спор, че в ситуация на „Извънредно положение“ или неговото недоносче „Извънредна епидемична обстановка“, някои основни права на гражданите могат да бъдат временно ограничени. Но в нормална обстановка такова ограничение е немислимо, респективно никакви заповеди на Директорите на РЗИ не могат да имат адресат неограничен кръг от българските граждани.

Второ – неправилно директорът на РЗИ е приел, че може да определя „мерки” като носенето на маски, каквито мерки можеха да бъдат определяни по време на „Извънредна епидемична обстановка”, но не могат да бъдат определяни в обикновено, неизвънредно време. Действително, Законът за здравето, с последните му изменения, даде правомощия на Директорите на РЗИ да въвеждат противоепидемични мерки. Но такива мерки могат да бъдат например – да разпореди в болниците и обществените места да има дезинфектанти, да проведе информационна кампания, да промени организация на работа на лечебните заведения. Да налага обаче мерки, характерни за „Извънредна ситуация” по нормално време, това той не може. Не може сега, не го е можел и преди „Ковид истерията”.

Още нещо в тази насока – Заповедта се позовава на „Плана на правителството”. Интересно е да се отбележи, че „Планът на правителството” няма нормативен характер. От неговото съдържание не могат да се извличат задължения за никого и те не могат да бъдат инкорпорирани в Заповедта на Директорите на РЗИ.

Нещо повече, „Планът” няма самостоятелно битие. Правителството подаде оставка. Него вече го няма. С него изчезна и „Планът” му за справяне с епидемията. Новото правителство може да си приеме свой план, но и той ще има само пожелателен характер по отношение на налагането на някакви ограничения.

И накрая, но не по важност – Конституцията има пряко действие. Тя гарантира на българските граждани определени права и свободи, сред които са и невъзможността някакъв държавен служител да разпорежда на свободните граждани как да се обличат, какво да носят /маски/, от къде да работят и т.н., все едно са му подчинени. Противното би означавало да зачеркнем всички основни стълбове на Демокрацията и Правовата държава и да се оставим в ръцете на един държавен служител и на административния произвол на всеки управляващ…” – Лилия Делирадева

 

Коментари 25 за
“РЗИ ДА СИ НАВРЕ ЗАПОВЕДТА КЪДЕТО ПОЖЕЛАЕ! МАСКАТА Е СИМВОЛ НА СТРАХА, БЕЗДУШИЕТО И БЕЗПРАВИЕТО. ВРЕМЕ Е ДА РЕШИТЕ КАКЪВ СВЯТ ИСКАТЕ ЗА ДЕЦАТА СИ”

 1. Д-р Александър Станишев: Антиваксърството е престъпление
  By Мария Димитрова 25.03.2021 0 Comment
  Отричането на ваксините е престъпление, кампанията срещу тях ще ни коства много човешки животи. Това заяви в интервю за БГНЕС д-р Александър Станишев, старши лекар в Клиниката по ендоскопска и обща хирургия в Първа градска болница в София.

  Почина известният хирург д-р Александър Станишев!!!

 2. Директорът на РЗИ обявява епидемия от ОРВИ само при наличието на 200 заболели на 10000 население.

 3. Всъщност Маските създавайки Благоприятна среда за Микрорганизми Бактерии Гъбички Вируси ги Предпазва от физически и Химически фактори помагайки в Размножаването им !!!Маските Пазят …!!!

  1. Когато се учех за хирург, в операционната на институт ПИРОГОВ санитарката сменяше на всеки половин час маските на целия операционен екип.

 4. Не , не сте бил сам. При Кацаров моето семейство остана без работа и доходи защото нямахме зелен сертификат.

 5. Забелязвам, че повече от хората движещи се в метрото са си налупили маски на лицата. В градския транспорт обаче това не е така.

 6. Не смятам да се подчинявам, дори и да има въведено извънредно положение. Няма причина да се носят маски или да се учи и работи от вкъщи. Трябва да се престане с тази ковид простотия!

 7. докато всички коментират за маските и ваксините, Простото Киро подписа меморандум с Амазон за цифровизация на био-данните на българите.
  Подготвят се промени в 22 закона, вкл. и в Търговския закон за въвеждане на ДНК паспортизация и дигитализация.
  парите от фонда за възстановяване ще ги вземем само АКО се въведе цифровизация – тоес ДНК данните на всички 6 милиона българи са откраднати с Тестове за Ковид.
  Но никой нищо НЕ разбира!
  прост народ, слаба държава!

  1. Алоуу Шменти Капелите! Не пиши за неща от които си нямаш хал хабер понятие! Първо тестове от 6 млн. българи няма как да са взети, защото разумните хора не сме се тествали. Ако ти си в другата категория – проблема си е твой и данните от ДНК – то ти вече пътува при рептилиите. На второ място, промени на данни за паспортизация и дигитализация на българите не се правят в Търговския закон, а в други нормативни актове. Така, че седни попрочети малко дебели книги и закони, поограмоти се – няма да ти е излишно, а не плещи глупотевини! А това, че се причисляваш към простия народ си личи от писанието ти.

  2. Знаем, но къде, на кой фронт да водим битката по-напред и да отбиваме атаките на световните злодеи и българските им слуги. Разровете се малко из Глава втора на Конституцията – Права и задължения на гражданите и сезирайте прокуратурата за неправомерните им действия и сега по събиране на ДНК данни с тестовете.

 8. „КОНСТИТУЦИЯТА ИМА ПРЯКО ДЕЙСТВИЕ…“ ???????????
  Много преди Ковидясването и маскирането на раята, имаше хора, които питаха: Какво стана с „Правото на труд“?, Какво стана с „Правото на безплатна медицинкска помощ“?, Как може двадесет години да се прилага закон, който поставя под един знаменател „данъците“ и „правото на осигуряване“?, Какво е това понятие „гражданска конфискация“, прилагана от случайно събрана и вярна на властта сбирщина, вместо решението да е право единствено и само на българския съд? Не ми се занимава с повече примери! Каня Ви, просто да влезете и да потърсите правото си в българския съд, като се позовете пряко на Конституцията и да заявите, че еди кой си закон, противоречащ на Конституцията е нарушил Вашето право?! Както се казваше в един мой любим филм, ще има: „Сбогом, Гергино“ или ако щете „Сбогом Конституцио“!
  В заключение – Сваряването върви с пълни темпове вече 32 години, бавничко, лекичко с по няколко градуса на сезон и няколко милиметра в едно място, което ще премълча. И, когато се усетим, а? Как го беше казал Вапцаров? Питайте оня, умния депутантин и не се притеснявайте, ако почне от Вазов и Ботев. Все някога ще стигне и до Вапцаров!

  1. Макар и да беше за младостта! Макар и да беше като че ли за друго, но май винаги е за същото:
   „… Ти, помниш ли как
   някак много бързо,
   ни хванаха в капана на живота?
   Опомних ме се.
   Късно.
   Бяхме вързани жестоко!
   Като някакви животни в клетка…“

  2. Конституцията е превърната на тоалетна хартия отдавна. Да си заврат маските у гъза. Наричам нещата такива, каквито са във прав текст. Да си ебават ангелите самоизбралите се хуйови глави. Наричат се управници.

 9. Красотата наесен щяла да дойде в България.
  Това е новина от американското посолство.
  Радвайте се.

 10. Маската е необходимия атрибут за доказване на правилно мислене на хората в 21 век.
  Българите носят маски, това е гаранцията, че те са на прав път.
  Правият път се определя от Бога.
  Как в България се нарича местният Бог, не зная и на кой Бог се кланят българите, това също не зная.

  1. Мацка, маските и ваксините са допълнителни средства.
   Основната цел е въвеждането на ДНК паспортизацията и 5джи контрола.
   Това се нарича технология за цифров контрол Умен град (Smart city)
   https://www.obedineni.com/%d1%82%d0%b5%d1%85%d0%bd%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%b8%d1%8f-%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4-%d1%82%d1%80%d1%8f%d0%b1%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d0%b2%d0%b7%d0%b5/

 11. „Знаете много добре как се сварява жабата. Нагорещявате бавно и тя не се усеща да изскочи.“
  Бавното засилване на огъня ще доведе и до задължително ползване на презерватив. А може би не, с тая натрапчива ЛГБТ пропаганда…

 12. Маската е симптом на „сготвен“ мозък в собствен сос, така зашеметяват добичетата в скотобойната преди да ги изтрепят!
  Интересно е Ковид1984 „математиците“ защото не смятат ресурсите в „новото нормално“ и икономическите политики на глобалистите, задачата е много проста и прилича на играта „музикални столове“ само че са „зелени музикални столове“…
  Бъдещето което ще получат децата, е да се оглеждат да не бъдат изядени или изнасилени, докато обикалят да ловят насекоми за ядене в някой конц.лагер…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *