Публикувано на 25.03.2020 / 15:23

МАРГИНАЛИ, ИЗПРАТЕТЕ ЖАЛБА СРЕЩУ ГОРАНОВ ДО КОМИСИЯТА ПО ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯТА!

МАРГИНАЛИ, ИЗПРАТЕТЕ ЖАЛБА СРЕЩУ ГОРАНОВ ДО КОМИСИЯТА ПО ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯТА!Маргинали

Вчера, министъра на финансите беше така “любезен” да нарече 15% от работещите у нас маргинали, защото не му попадаме в графите за неплащане на наем или нещо също толкова смислено.

В рамките на ЕС, самоосигуряващи сме повече от 35 000 000 души.

Действащите адвокати в Република България – самоосигуряващи се лица, сме над 14 000, като всеки един от нас внася всеки месец дължимите осигуровки, данъци и прочие.

Съгласно тълковния речник:

Маргинал е Периферен, изхвърлен, на границата.
Маргинал, маргинален човек (от латински margo – край) – човек, който се намира на границата на различни социални групи, системи, култури, намиращ се под влиянието на противоречащи си норми, ценности и т.н. Маргинална група от хора – група, отхвърляща определени ценности и традиции на културата на групата, в която се намира и утвърждаваща свои собствени норми и ценности.

Самоосигуряващите се лица заплащаме данъци, такси, осигуровки и прочие, вземаме дейно участие в не само в данъчни, но и в обществения живот на страната, т.е. обективно не е възможно да сме маргинали и социално изолирани само защото нямаме „работодател“, който да ги е освободил или изпитва затруднение по повод на кризата или не са социално слаби.

Предвид горното, намирам че с определянето ни като „маргинали“ и „социално изолирани“ и изключването ни от българската социална система от министър на финансите грубо нарушава правата ни, гарантирани от Конституцията, Хартата за закрила правата на човека и Закона за защита от дискриминация, като намираме, че спрямо нас е налице тормоз и дискриминационно третиране, основано на белезите по чл. 4, ал. 1 ЗЗДискр. – лично или обществено положение.

Не смятам да позволя на никого да ме използва, като дойна крава, особено на държавен служител, какъвто е министъра на финансите, чиято заплата идва от нашите, на маргиналите данъци!

Днес, по идея на колегата Aлбена Боянова, която беше така любезна да изготви жалба до Комисията по защита от дискриминация, изготвих и изпратих по мейла собствена жалба срещу горанов, доколкото намирам, че е недопустимо да бъда наричан маргинал и да бъда дискриминиран, защото нямам господар.

Пардон, работодател.

Не сме подстрекател, но вие останалите маргинали от всевъзможни свободни професии, не само адвокати и счетоводители не можете да отделите 2 минути и да изпратите жалба до комисията срещу горанов.

Един обикновен маргинал
Адвокат Николай Хаджигенов

Коментари 30 за
“МАРГИНАЛИ, ИЗПРАТЕТЕ ЖАЛБА СРЕЩУ ГОРАНОВ ДО КОМИСИЯТА ПО ЗАЩИТА ОТ ДИСКРИМИНАЦИЯТА!”

 1. Хаджигенов, когато някога дойде в София със старата бракма, която не искаше да пали , Младост3, бл. 368 на квартира и не си плащаше сметките за входа беше по тих от тревата, изниза се като пр….ня, сега си отракан. По принцип си прав.

 2. Заслуги

  И пред вратите адови – безумства,
  и във бедата – кални комбинации
  с нахални и нелепи волнодумства,
  защото ад се вика със овации

  на нагли и себични самозванци-
  законни и нелепи управления,
  пред хляба ни – позорни готованци,
  затуй без Хляба – в чумави влядения.

  20 ч., 25.03.2020
  Благовещение

 3. Основни характеристики на човека на снимката: безчувственост, алчност, наглост, грубост, неконтактност, надменност, асоциалност. Изключителен егоист. Това е.

 4. Позволявам си да препоръчам на уважаемите форумци и четящите Афера да гледат в 20 часа новините по руската телевизия (програма Время) или да прочетат в руските сайтове днешното обръщение на президента Путин във връзка с мерките за спасението на гражданите на Русия от вируса. Публикациите засега в нашите медии или го изопачават напълно или изобщо не го споменават. А то е уникално и според мен показва на света какво значи да имаш държава начело с истински ЛИДЕР, мислещ за бъдещето на народа си и за Русия, за разлика например от българските и много от тези в ЕС абсолютни некадърници и бандити, наричащи себе си премиери и политици.
  Бих го превел с удоволствие и да го пусна както това направи Боби Чуков с един френски вирусолог, но съм зает с разходки на балкона и театър по ТВ, след което съм на ресторант в трапезарията, пък и виждам, че при г-жа Томова хората са интелигентни.

   1. Водещият заключава: Всички тези мерки се взимат, за да не се притеснявате и да си стоите в къщи! Пенсионерите, примонете си ученическите ваканции, когато си четяхте в къщи!

 5. Ако гледате филма Под игото в момента в България е едно към едно Докога ще търпим бойковото и иго

 6. Memento mori, homine, quia pulvis est et in pulveris reverteris !

  „Помни човече, че си смъртен, прах си и в прах ще се превърнеш!“

  „ТЕ“ /най-вече този/ си мислят, че са безсмъртни, защото е от онези, които се кланят на Бафомет и т.н. смятам знаеш как е ….

 7. ПРАСЕТАТА ОТ ТРУДНО ГО ПРАВЯТ ОЩЕ ПО ТРУДНО
  Работя в областен град .Всяка сутрин на КПП – то представям служебна бележка , че работя в града .Полицаите я вземат , когато излизам вечер пак представям бележка от работодател , отново я вземат , на другата сутрин отново показвам нова служебна бележка на полицията пак я взема . Е ТО ТОВА Е ПОДИГРАВКА
  ЕБАХ АЗ ТАЗИ ГРОЗНА СУРА АНАНИЕВ , ЕБАХ АЗ И ЗЕТ МУ МЕКОТЕЛОТО ГОРАНОВ И ДА ИМ ЗАВРА ГРОЗНИТЕ И МАЗНИ ГЛАВИ В НАЙ ГОЛЕМИЯ ИЗРОДСКИ ЗАДНИК НА БЪЛГАРОУБИЕЦА И КРАДЕЦА бОЙКО методиев бОРИСОВ СЕЛЯНИНА И НЕГРАМОТНИЯ , МАЗЕН ИЗМИКЯР
  ДА ГО ДУХАТ ВСИЧКИ АЗ ЩЕ ИМ ПИКАЯ НА ГРОБОВЕТЕ
  НАРОДА ВЕЧЕ НЕ ИЗДЪРЖА

 8. Аз споделям изцяло позицията на колегата Гунчев! Не се жалвам – няма пред кого!След 50 години работа в правосъдната система заявявам открито – такава няма! Както е подкарано – няма и да има! Докато всеки един пребиваващ на тази територия не бъде ограбен до шушка, не бъде изнасилен до анално разкъсване, не бъде поруган публично – “ да ходи три дни и да бие барабанчето, че е много добре и няма нужда от нищо по …… “ нататък го знаете , не бъде харизан на някакъв задокеански свръх доминьон,не бъде „прекаран“ през Истамбулската конвенция“ , не му вземат децата – защото са били обект на психическо насилие „, не го кастрират публично – за да не вземе да наруши спуснатия свише генофонд, не му сменят вярата – католик и толква, та дотогава правосъдие няма да има. Изходът – намерили са го бащите на една отречена доктрина – да, ще се случи и по тези земи – за първи път ли, за втори път ли – без значение, с помощ отвън или без такава – също няма значение. Другото е от лукавия- Италия след операция „чисти ръце“ нито е по.чиста нито мафията е по слаба! доказано – не върши работа. Не се жалвайте, не се оплаквайте на тази власт – това и прави удоволствие!

 9. Напишете му да прочете Това ви чака от Хр. Ботев. Фейлетон много поучителен

 10. По-точно за него важат думите: „Пази Боже, цървул да стъпи на асфалт“.

 11. МАЧКАНЕ мачкане му е МАЙКАТА .Като НАМАЧКАШ един НАРОД става МЕК и УДОБЕН като ТОАЛЕТНАТА хартия…Боце знае от ГОДИНИТЕ С….да кажем с ДРЪЖКАТА на КИРКАТА…

 12. Не е от Перник тоя взел се насериозно, а е от Долни Дъбник, Плевенска област. Този е единственият министър на планетата, който живее на аванта. Предполагам, че след време, когато се „отдалечи“ отвластаа и натрупал богатство ще „закупи“ жилището. Ще разчита да бъде забравен.

 13. Ние българите очевидно сме наказани затова, че през тези 30 години допуснахме хора без ценз, некомпетентни, посредствени, без никакви морални качества – мислещи единствено за личното си благополучие с всякакви средства, алчни до безбожие да овладеят управлението на България. Сега, в най-критичния момент от този така наречен преход ние сме жертви на тяхната държавническа немощ. Когато преминем тази сериозна криза дано целия народ, без оглед на някакви политически пристрастия ( всички политически сили досега през тези 30 години показаха, че не са на нивото да управляват държава и да се грижат за достойния живот на нейните граждани), си дадат сметка, че повече не можеш да даваш власт на лица, които дори за метачи на улица не стават.

 14. Румен Гечев към Горанов: „Да наречете 1 млн. българи „маргинали“ е цинично“
  За Румен Гечев е голяма загадка как правителството е изчислило, че рекапитализацията с 500 млн. на Българската банка за развитие ще доведе до 2,5 млрд. кредити. „Към момента Българската банка за развитие не изпълнява основната си функция- средствата да отиват основно за малки и средни фирми. За голямо съжаление, по наша достоверна информация, значителна част от кредитите се предоставят на крупни български „бизнесмени“ – една малка група, свързана с властта, която получава изгодни кредити за десетки и стотици милиони. Ние нямаме никаква гаранция, че тези 500 млн. ще стигнат до фирмите в засегнатите отрасли, които сега изпитват остра нужда от кредити при преференциални условия“, каза още Румен Гечев. Според народния представител от левицата правителството отново прехвърля отговорността като оставя Банката за развитие да предостави 500-те млн. на търговски банки, които от своя страна да решават на кого и при какви условия да ги дават. „Ние категорично се разграничаваме от понятието „маргинали“, използвано от финансовия министър Горанов – като говори за маргинали, той говори за 800 хил. души от българския народ. Това са представители на българската интелигенция, които се самоосигуряват, това са 500 хил. души, които са самоосигуряващи се от селското стопанство. Наричането на близо 1 млн. българи „маргинали“, които няма да получат никаква помощ, е цинично и абсолютно неприемливо“, заяви Гечев.

 15. Маргинали , ама си направи “ виличка “ за над 1 милион лева ! Отде гушна тази “ милка “ , бе пиЧ ?

 16. А в комисията има някакви свръх-хора, вместо калинки, които веднага ще му се скарат? Прекрасна идея, но безсмислена.

 17. На какво отгоре е това самочувствие на шейх? Най-обикновено момченце, завършило не особено престижен ВУЗ, малко пъпчиво и прекалено червендалесто, винаги запотено, нито гледа умно, нито е. Знае обаче къде да се навре и от кого да взема. Бързо се главозамая, реши, че е над всичко и всички – и си прояви гаменския характер. Най-вече в словото, но и в действията. Нагло, безогледно, просташко. Отсега си е постлал за времето СЛЕД. Може обаче сметката да му излезе крива.

  1. По-кратко за него важат думите: „Пази Боже сляпо да прогледне“.

 18. Колега, Хаджигенов, мойте уважения, но жалба няма да подам! В момент на най-чудовищното нарушаване на човешките права и свободи на обикновения българин, на жестоката обида към българския адвокат, пред кого кой да подам жалба? Пред българския съдия, дето се е скрил в дома си, да не го хване вирусчето, но се е скрил на гарантирана заплата и не работи?

 19. Адвокатите сте знаещи, можещи и независими хора! Познавате законите!Обединете се и подайте жалба до Комисията по дискриминация! В името на всички самоосигуряващи се лица! А не поединично да се жалвате, така нищо няма да се постигне1

 20. Тоя пак се е приготвил да „усвоява“, като с еврофондовете. Във Италия и Франция държавата безвъзмездно подпомага ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ!

 21. Горанов е пълен боклук , пионка на Боко ,Пеевски и Доган ощетил държавата с милиарди. Доживотен затвор му е малко на тоя пернишки комплексар.

 22. Тоя защо не се засрами! Всички еднакво са пострадали от пандемията. В Италия и Франция пари се отпускат на всички граждани! Или тоя пак ще „усвоява“?!!

 23. САМО-КРАДЯЩИТЕ срещу САМО-осигуряващите се…МАРГИНАЛНО е да си НЕЗАВИСИМ…ГЛЕДАЙТЕ кви НЕРЕЗИ имаме около НОЩВИТЕ на ГЕРП…дето казват съседите Всичките ПРАСЕТЪ една и съща ЗУРЛЪ ИМЪТ…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *