« Върни се назад Публикувано на 13.05.2014 / 8:23

„МАРГА” ДА Я КАРА ПО-КРОТКО

 

Когато Маргарита Попова, сега вицепрезидент, беше представена от Боко за министър на правосъдието, беше „Марга“, говорител на тогавашния главен прокурор „Оня-как-му-беше-името“, който за 7 години направи прокуратурата отдел на МВР. По поръчка на Боко и Цоко, тя внесе промени в Наказателния кодекс и направи 90% от престъпленията „тежки“, за да може да се използват СРС, върна „вечните обвиняеми“ в НПК, за да могат ОКОВЦИТЕ да изнудват! И как сега тя е демократичната!

Няма такова животно ‘Президентска власт“, няма „нашата позиция“, „нашето присъствие“ и „нашите задачи“. Глава четвърта от Конституцията е озаглавена „Президент на републиката“, а не „Президентска институция“. В 13 текста са посочени правомощията на ПРЕЗИДЕНТА. Само в чл. 94 се посочва, че „Вицепрезидентът се избира едновременно и в една листа с президента при условията и по реда за избиране на президент.“

Както е казал навремето Бенджамин Франклин, единствената работа на вицето е да чака президентът да умре. Така че „Марга“ да я кара по-кротко. Това че марсянеца от Ирландия, олимпийски шампион от Сочи, не става, е друг въпрос.

Иван Петров

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 -2005/

«