« Върни се назад Публикувано на 27.10.2021 / 9:11

МАНИПУЛАЦИЯТА „УВЕЛИЧАВА СЕ ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА“. ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ Е ВСЯВАНЕ НА СТРАХ И ПАНИКА!

„5863 заразени днес, което е абсолютен рекорд от началото на пандемията“, съобщава задъхано, със силно загрижено изражение водещата на ТВ новините и някъде там, между другото споменава, че са направени 51 688 теста, което впрочем също е рекорд, но този рекорд минава в графа „разни“. Защото този рекорд не е важен за създаването на паника и страх у уважаемия зрител. Защото, ако на уважаемия зрител му кажат, че делът на положителните проби намалява, това не е добре за пропагандата.

Ето данните от Единния информационен портал от началото на месеца до днес. Те много добре показват резкия ръст на тестовете след въвеждането на задължителния „Зелен сертификат“, както и реалния СПАД на положителните проби. И да не пропускаме факта, че „положителен“ не означава „болен“!

Така че реплики от типа „увеличава се заболеваемостта“ са крайно неуместни, неотговарящи на обективните факти, силно подвеждащи и манипулативни.

Единствената цел е всяване на СТРАХ И ПАНИКА! Нямаше ли някакви наказателни мерки за подобно поведение?

Изкушавам се да спомена и нещо по темата за „кризата с леглата в болниците“. Видно от данните на НЗОК за болничните легла, за които има сключен договор с Касата, 46% от тях (т.е. почти половината) са СВОБОДНИ/НЕЗАЕТИ от никакви болни! С ковид болни са заети 15% от всички легла.

Казано иначе, ако действително в някои болници има недостиг на легла, то това е въпрос на лоша организация и разпределение на леглата за ковид болни, а не реална липса на легла.

Поредната спекулация със страховете на хората и оправдание за въвеждане на всевъзможни рестрикции!

Ани Алашка

«