« Върни се назад Публикувано на 31.10.2023 / 9:06

МАНИПУЛАЦИЯТА НА МЕДИИТЕ И УМНОКРАСИВИТЕ С РЕШЕНИЕТО НА ВАС! „ГНОМОВЕТЕ“ МЪЛЧАТ КАТО НАСРАНИ ОБАЧЕ, ЗАЩОТО НЯМА НИКАКВО „АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ“ НА ДАНС, КАКТО ПЛАСИРА ЕДНО ЦЪНЦАРОВО ДЖУДЖЕ ПО БТВ, ЧЕКНЕЙКИ СЕ, ВСЕ ЕДНО ТЪРСИ КОЙ ДА Я…

Вчерашното решение на ВАС за машините бе представено манипулативно в медиите и бе интерпретирано още по-манипулативно от умните и красивите.

Всъщност съдът  постановява, че ЦИК е действала законно като е спряла машинното гласуване на първи тур. Освен това според съда зам.-министър Михаил Стойнов не е имал право на достъп до кодовете, защото пълномощното му от министъра на електронното управление е нищожно. Добре е да се чете преди да се коментира.

Всъщност ВАС връща машините за втория тур, но потвърждава решението на ЦИК за първия.

Ето и части от решението:

„не е установено съответствие на устройствата за машинно гласуване по предвидения за това ред и от компетентните органи, което препятства гарантирането на принципите по чл. 3 ИК за прозрачност и сигурност на машинното гласуване. Затова решението на Централната избирателна комисия, в частта за провеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023г. само с хартиени бюлетини, се явява законосъобразно.“

В случая удостоверяване на съответствието на машините по смисъла на чл. 213а, ал.2 Изборния кодекс е изрична компетентност на министъра на електронното управление ( централен орган на изпълнителната власт съгласно чл. 19, ал.2 от Закона за администрацията, какъвто не е министерството на електронното управление). Такава изрична компетентност на съответния орган не може да бъде делегирана на някой от подчинените му органи – в случая заместник министър. Позоваването на чл.19 ал.2 от Закона за администрацията, посочена като основание за издаване на заповедта за делегиране не може да послужи като правно основание за това. Законът за администрацията е устройствен закон, който не разписва материално-правна компетентност на административните органи, предвидена в специалните закони, какъвто е Закона за електронното управление. Още по-малко делегирането може да става въз основа на устройствен правилник, който е вътрешнослужебен акт.“

Явор Дачков

Бележка АФЕРА: Eдинствено АБСОЛЮТНО МАНИПУЛАТИВНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ, НАЧЕЛО С БТВ, ЛЪЖОВНО И НЕДОПУСТИМО ПРОМИВАТ МОЗЪЦИ С ЛЪЖИ ЗА „АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ“ НА ДАНС. Едно цънцарово джудже непрекъснато повтаря „активно мероприятие“, чекнейки се, като че е на сгляда някой да я избере да я ….., а не е в телевизия.

Впрочем, къде са великите „гномове“, дето иначе не пропускат да оплюят ДАНС при първа възможност, само и само за да си набутат своите малоумници за шефове там?! Няма ги!

А ги няма, защото няма какво да кажат, и защото никакво „активно мероприятие“ няма, а ДАНС си свърши работата и това бе признато и от съда!

Всичко останало е мръсна пропаганда на „умно красивите“, на които лъжата, схемата и краденето е битност, а овладяването на телевизиите и медиите от тях е видно и позор за журналистиката.

«