« Върни се назад Публикувано на 09.08.2023 / 9:42

МАНИКАКАЛНОТО ЖЕЛАНИЕ НА ЕДНО НИЩОЖНО МАЛЦИНСТВО ДА ПРЕВЪРНЕ БЪЛГАРИТЕ В ЗАПАДНИ ЛИЦЕМЕРИ, Е БЕЗУМНО, НА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ. ИСТЕРИЯТА Е ДИРИЖИРАНА И ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ВКАРА В БЪЛГАРСКИЯ ДНЕВЕН РЕД АМЕРИКАНСКАТА ИСТЕРИЧНОСТ И РЕКЕТ, ЗА ДА МОГАТ УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ ДА УЗУРПИРАТ ВЛАСТ ЗА НАТИСК И ПУБЛИЧЕН ЛИНЧ НА ВСЕКИ, КОЙТО МИСЛИ РАЗЛИЧНО

Тричането на Вежди Рашидов от същите, които преди три години писаха ПКП по десет пъти на ден във ФБ с всички отенъци на подигравката, е отвратително лицемерие. Репликата на Вежди беше по адрес на цялото американско безумие, агресивно нахлуващо и при нас – специални законодателства и фиксации върху извадени от контекст проблеми и фаворизирани виктимизации, съпътствани от генерални обобщения.

Прочетох някъде, че в България сме отгледали само насилници и това идвало по линия на патриотизма. В САЩ от десетилетия има огромни квартали (колкото средно голям български град), в които не можеш да влезеш, защото няма да излезеш, а в Европа от години е същото (опитайте разходка в „Моленбек“ в столицата на ЕС) – някой да е правил подобни обобщения за тях? А систематичното избиване на деца в американски училища, което придобива размерите на епидемия, защото започна да се прехвърля и в Европа и Русия, не изисква ли специално законодателство и Истанбулска конвенция на квадрат?

Какво е това безумно зацикляне в интимното партньорство за 60 работни дни, което от ПП-ДБ въртяха, сукаха, да е и за еднополови връзки (добре, че ГЕРБ опазиха честта на българския консервативен дух и не им пуснаха тази червена линия).

Какъв е този бяс да вадиш криминални престъпления и да ги развяваш като знаме срещу домашното насилие, за да пробуташ през задния вход лобистките текстове на ЛГБТ от Истанбулската конвенция!

Това наистина излиза извън всякакви човешки граници и разум. Никой не пречи на тези хора да бъдат такива, каквито искат, но тяхното настойчиво и все по-агресивно желание да се фокусираме върху долницата им и да я празнуваме в законодателството е маниакалност, облечена в позитивни шарени послания и натрапена като общоевропейска норма.

Наистина можеш да полудееш и Вежди, който е органичен и прям човек, с много здраво земно чувство, го изрази по своя си начин в три изречения. И спечели сърцата на мнозинството, защото каза онова, което всички си мислят. Включително и Никола Минчев, който истински се радваше одобрително на неговите думи.

Маниакалното желание на едно нищожно малцинство да превърне българите в западни лицемери, само защото иска да усеща по-възвишено вътрешната си зона на комфорт, беше смешно до едно време, сега вече е безумно.

Разбирам много добре Борисов и Пеевски, които лавират и умело ги насочват към пълната им катастрофа, но след изборите на това трябва да се сложи край.

А Вежди говореше за нещо далеч по-отвратително и то се състои в тайната на иначе бляскавия светски, артистичен и прочие успех. Тайна, която Холивуд се опита да замете под килима с Харви Уайнстийн и да обърне с хастара тъжната истина на доброволно „сътрудничество“ в името на славата, но истината е, че голяма част от бляскавите имена в шоубизнеса (а и не само там) правят кариера през нечие легло. И това е ясно като бял ден. А знаете ли колко жесток и низък е светът на класическата и оперна музика – това възвишено изкуство? Не искате и да знаете. И всичко това  е така, откакто свят светува.

Старата игра е на прелъстяване, а не на насилие. Световната слава и големият успех имат цена, тя е посочена много ясно в Стария и Новия Завет, както и в голямата литература на християнския свят (другата не ми е позната). Да се опитваш да променяш това през преобръщане на причинно следствените връзки и да пробутваш повсеместно съдене, вместо покаяние (както прави Църквата от две хиляди години), е социален експеримент с предизвестен неуспешен край.

Социалните опити да се премахне злото, без да се разбира произхода му, винаги водят до неговия още по-голям триумф. Това не означава, че не трябва да има правосъдие и справедливост, а означава именно правосъдие и справедливост, извиращи от единствения възможен Източник.

Истерията тези дни е дирижирана и има за цел да вкара в българския дневен ред американската истеричност и морален рекет, за да могат умните и красивите да узурпрират власт, защото не могат да се доберат до нея през демократични избори и само с едното американско посолство. На тях им трябва инструмент за натиск и изолиране през публичен линч на всеки, който не мисли като тях, за да отстрелват конкуренцията. Безумно е да им позволим да го направят.

Явор Дачков

«