« Върни се назад Публикувано на 08.08.2022 / 7:45

МАЛОУМЩИНА, ИЗСМУКАНА ОТ ОТЧАЯНИТЕ ПРЪСТИ

Тезите „по-добре на студено и скъпо, отколкото Газпром и по-добре мръсни и некъпани, отколкото Газпром“ няма как да бъдат приети от народа ни. Но тезата, лансирана от претенциозните либерали, че е по-капиталистическо (демек по-дясно и по-секси) и по- морално е да купуваме руския газ през посредници, а не директно, тоест с комисионни, вече е абсолютна кирчова шизофрения.

Малоумщина, изсмукана от отчаяните пръсти.

Не е ли най-капиталистическо и най-дясно, всъщност, да търсим винаги най-изгодната и по-евтината оферта? Мигар германците са по-малко капиталисти от нас? Кой е луд да плаща 20-30% надценка  на комисионер за енергиен източник от първа необходимост! Кой е този политик, който иска да обрече семействата на глад и студ?

Като се купува руската газ през посредници, да не би приходите на Газпром да намаляват? Обратното, растат, но растат и банковите сметки на корумпираните български политици, които ни товарят с комисионни цената на газа.

Очевидно падналите от власт много ги боли за изпуснатите схеми с комисионните. Очевидно соросоидните прокопиевски медии имат целия народ за балъци. Не мисля, че изборите ще потвърдят тяхното психарско мнение за нас, българите.

Николай Бареков

«