« Върни се назад Публикувано на 13.05.2021 / 21:33

МАЙО МАНОЛОВА, ВНИМАВАЙ МНОГО И НЕ ПРИПАРВАЙ ДО ВАРНА, ЧЕ ДА НЕ ТЕ СРЕЩНА НЯКЪДЕ!

Манолова разплака майка на мъртъв полицай с брутални лъжи. 

Шефката на „Мутрите“ е пришила безочливо към поредната си пиар инсинуация една семейна трагедия

Една майка плаче заради Вашите инсинуации, г-жо Манолова! Това трябваше да ми е заглавие, но за да не звучи излишно драматично, го оставям в лийда. Иначе е факт – Катя Русева, майката на полицая, който се самоуби през ноември миналата година във Варна и чиято смърт Вие тъй удобно пришихте към поредния си безочлив пиар, днес се е разплакала. Разплакала се е, след като е разбрала от колегите си за Вашия коментар във Фейсбук. Или на онзи, който го е написал – без значение кой администрира профила Ви, отговорността е Ваша.

Нека цитираме част от публикацията Ви: „Победихме страха. Сигналите продължават да валят в Изправи се.БГ. Един от шокиращите е от разследващи полицаи, сред които и напуснали системата на МВР. И те са заложници. На статистиката. За да докарат по-висок процент разкриваемост, са принуждавани от политическото ръководство да нарушават закона и да стават съучастници в злоупотреба с власт. Корупцията и беззаконието стигат дотам, че техен колега на 25 години се самоубива със служебното си оръжие. Самият той син на загинал полицай.“. 

И за да не речете, че цитатът е тенденциозен, да отбележим, че оттам насетне продължавате с това, че призовавате „новия вътрешен министър Бойко Рашков за незабавна проверка в ОД на МВР Варна и ситуацията с разследващите полицаи“. Чудесно, призовавам го и аз – една проверка винаги действа ободряващо. 

Но да се върнем на същинската част – долната Ви инсинуация: „Корупцията и беззаконието стигат дотам, че техен колега на 25 години се самоубива със служебното си оръжие“.

Да започнем оттам, че полицаят не е на 25 години, а е на 31. Казва се Кристиян Русев и се самоуби на 20 ноември, малко преди да навърши 32 години през декември. Можехте да проверите, не е трудно. А така щеше да Ви стане ясно и доколко коректен е подаденият сигнал. Ако въобще можем да го наречем така.  

И не е разследващ полицай – от охранителна полиция е, патрулно-постова дейност е извършвал. Но за Вас фактите не са важни. Важна е интерпретацията им – целево, както Ви е удобно.

Тази трагедия стана публично известна, след като за нея съобщи БЛИЦ и в частност аз. За да не обяснявам излишно, прочетете ТУК!

Вероятно ще Ви направи впечатление, че редакцията ни разполага с известни данни, но не ги оповестява. Причината е проста – морални съображения. Защото трагедията за близките е огромна, а причината – твърде лична. Не е „корупция и беззаконие“, г-жо Манолова.

Вие сте юрист и поведението Ви е абсолютно недопустимо. Недопустимо е да не се поинтересувате, че има следствено дело, което не е приключено. Отделно е имало вътрешна проверка, защото това се води извънредно произшествие, или както още го знаят старите ченгета – ЧП (чрезвичайно произшествие).

И въпросната проверка не е установила нарушения. А знаете ли, че ако беше налице дори съмнение за престъпление, по случая щеше да работи и „Вътрешна сигурност“, но това не се е случило? Щяхте да знаете, ако бяхте проверили.

Да оставим факта, че безцеремонно мултиплицирате информация, чиято истинност е непроверена. Така, както го правят по махленските гаражи, докато се наливат с бира. Грозното е, че Вие я интерпретирате, за да добие сатанински облик – все пак имате цел. И тя далеч не е идеална. 

Вярно е, че Кристиян Русев е син на загинал полицай. При това загинал при изпълнение на служебните си задължения. Баща му Валентин Русев беше прострелян смъртоносно през 1995 година от Тодор Калудов – Лихваря при опит да го задържи.

Знаете ли, г-жо Манолова, че именно след тази трагедия Катя Русева е назначена на работа в полицията – като подкрепа от колегите на загиналия ѝ мъж. А знаете ли, че да „вземат под крилото си“ съпругите на загиналите си колеги, е практика при полицаите? Същите тези полицаи, които Вие умело използвате в политическите си жонглирания. И на които така умело вменявате, че едва ли не са смачкали покойния вече полицай Кристиян Русев и това е причината да се самоубие. 

Няма и как да знаете, че Кристиян Русев е бил полицай едва два месеца и малко – от постъпването си на работа в охранителна полиция на 14 септември 2020-а до смъртта си на 20 ноември 2020 година. Така е – по простата причина, че не сте проверили. Опитите Ви да вмените, че едва ли не е бил системно тормозен, та чак да си тегли куршума, са не просто жалки – те са морално престъпни.

БЛИЦ стои на позицията си от фаталната дата 20 ноември – да не разкрива подробности за причините за смъртта на полицая Кристиян Русев. Това ще оставим на Вас, г-жо Манолова – Вие сте по грандиозните разкрития. Без оглед на скрупули, норми…

Само да Ви кажа още нещо: ако сте решили да се превръщате в еталон за инсинуация, моля Ви, не го правете на гърба на една жестока лична трагедия, която употребявате за политически цели. Недостойно е!

Орлин Филиповски,, БЛИЦ

….

Бележка на Веселина Томова:

Препечатвам материала на колегата Орлин Филиповски от Блиц, защото от вчера стискам зъби умишлено, за да не наливам масло в мъката на една злочеста варненска майка, заради безумните психопатийни амбиции на едно лице, наречено Мая Манолова, която не се спря да биовампирства с кретенските си напъни да си прави дърварски пиар от всяко нещо, изпречило се на пътя и. 

Тази жена няма спирачка, тя е готова през трупове да минава, само и само да си люшка бедрата с показна походка, да кречети пискливо и да се пъха навсякъде, и където не и е работа, чула, недочула, разбрала, недоразбрала, проверила, непроверила, стига пиар да става и вечно, вечно, вечно, вечно да се набутва във властта.

Омръзна ми всеки ден да се налага да я перкам през устата за всичко онова, което твори и което уж трябва да мине за “битка с корупция”, а всъщност да вреди и да компрометира истинската битка с корупцията. Няма нещо, което тази жена да е направила дотук от последния си “революционен” период, с което да не е наляла на практика вода в мелницата на Боко Тиквата. 

Но и това даже не е важно.

Тук наистина има ментални отклонения. А сега се заигра и със самоубийството на един млад мъж, за да пищи по ОД на МВР – Варна.

Къде беше, ма, Майо, когато АФЕРА години наред вади безобразие след безобразие на МВР – Варна, ти, къде се беше покрила, а? Че сега се сети да пищиш и да си правиш пиар не с истинските случаи за корупцията в МВР – Варна, а с безобразно използване на нещо, което няма нищо общо с корупция?!

Що за човек си ти, Майо? Що за диагноза?

И последно: внимавай много и не припарвай до Варна, че да не те срещна някъде! И преди пак да си отвориш устата, първо отговори – откъде са ти кинтите? Кинтите, Майо, кинтите! Че да не те посрещна с една очна ставка /нали си падаш по разследвания?/ с Пеевски, че и Боко ще извикаме, а Арман ще оформи “счетоводството”! 

 

«