« Върни се назад Публикувано на 12.02.2014 / 20:50

„МАЗАЧИТЕ НА ФИЛИИ“ ОТ ГЕРБ С ТРОЯНСКИ КОН ОТ „АТАКА“ В МРЪСНА СХЕМА КАК ДА ЛАПНАТ ОБЩИНСКА ФИРМА „ПАЗАРИ“

 

Още преди няколко месеца задкулисно бе заформена схема на гербаджийските „мазачи на филии“ в морската столица с крайна цел – общинската фирма „Пазари“ да бъде овладяна, за да може на воля да бъдат консумирани и налапани парите от програмата „Джесика“. До този момент кметът Иван Портних и тамадата на заверата – депутатът от ГЕРБ Емил Радев, както и зиналата им компания, не са успели да овладеят „Пазари“, за да я обезкостят.

Официално лакардиите за проекти, за нови пазари и тинтири-минтири крият истинската цел на задкулисната схема – да бъде овладяна фирмата и гушите да се напълнят до предстоящите местни избори, защото на тях – я ГЕРБ, я камиларя.

От месеци Емил Радев, Портних и лицето с влошено психично състояние подготвят почвата да бъде сменен шефът на ощинската фирма Владимир Михалчев, за да им се отвори парашута да се развихрят.

Номера не минаваше и днес тихомълком, без много шум, на общинската сесия бе сменен член на борда на общинската фирма „Пазари“ Цветомир Грънчаров /който бе квота на „Атака“/ с нова капия в лицето на Атанас Божанов /пак от „Атака“/. Смяната се е наложила, защото Цветомир Грънчаров се е опънал да играе по гайдата на гербаджийските схемаджии.

Шуробаджаначески, което си е запазена марка на управлението на Портних и компания, новият член на „Пазари“ Атанас Божанов се оказа баджанак на шефа на „Инвестиционна политика“ в Община – Варна Александър Йовчев.

И понеже махнатият Грънчаров не поддал да влезе в мръсната схема на гербаджии, сега баджанакът ще изиграе ролята на решаващ глас, за да бъде лапната „Пазари“ от „мазачите на филии“.

Преди два месеца посланици на Емил Радев, както и на Портних, опипваха почвата и сред медиите, като обещаваха крупни финансови бонуси и реклами само и само медиите да мълчат, когато настъпи часът на трусовете в „Пазари“.

Впрочем, шуробаджаначеското лапане е в ход и със Спортен комплекс „Спартак“.

Там пък бе освободен от борда на директорите лицето с влошено психично състояние Янко Станев и на негово място бе сложен … брат му – Валентин Станев.

Прокуратура, МВР и служби в морската столица няма.

Или не – има ги, но всичките са в пълна СИМБИОЗА с „мазачите на филии“. И половите им органи да окрадат на прокурори, ченгета и агенти на ДАНС, те ще стискат устни като партизани.

Правят го вече повече от 15 години.

Afera.bg

 

«