« Върни се назад Публикувано на 07.12.2021 / 17:26

МАЖОРЕТКИТЕ НА РАШКОВ

Отношението към полицейската акция в „Труд“ е тест.

Това, което чета от иначе интелигентни хора с претенции, е потресаващо. Това злорадство, акламацията…превърнали са се в мажоретки на Бойко Рашков. И искат още и още кръв, още трупове на журналисти, които не мислят като тях и които наричат „подлоги“.

Мразели Блъсков… Не си бил плащал наема…

И аз нямам основание да го обичам. Битките ми с него през годините са публични – защото, когато воювам, излизам с лицето си. Не се крия, като мишоците Бабикян и Светослав Трайков в „Информиран.нет“.

Веднъж Блъсков написа за мен в „Поглед“, че съм ходил в Швеция да си сменям пола.

После написа в „Блиц“, че „мозъкът ми е като изтривалка, която забърсва мръсния под в шкембеджийница“. И че „има нещо сбъркано в гена ми“.

Отвръщал съм му с подобни любезности.

Но какво сега, да се радвам, че го изхвърлят на улицата барабар с 50 журналисти? Някои от които – колеги, които познавам, ценя, с които съм работил? Да тържествувам, че полиция е окупирала редакцията му, запечатва помещения, сменя ключалки, съставя протоколи на репортерки и ги плаши с белезници? Че е заключила и тоалетните им посред нощ, докато пускат новия брой? Че семействата им треперят, като виждат как беснее политкомисарят на Минеков с няколко присъди, спрял тока в софийското метро?

Страшен кеф, страшно отмъщение, а, Прокопиев? А, Прокопиева? А, Бенатова? А, Паунова? А, Карбовски? А, Бакалов? А, Чобанов? А, Джамджиева? А, Оги Стефанов? А,…вие си знаете кои…Готино ли ви е? Направо сте в оргазъм, знам. Мечтаете си така да нахълтат и в ПИК, даже нещо по-лошо, нали? Това с нахлуването е слаба бира, цирк за наивници…

Направо да ни заличават, да спират домейните, като вредни за прогреса и промяната, преди да ни изпоарестуват или изпозастрелят. Що да има „Труд“, що да има ПИК, що да има „Афера“…ами няма да има, бе, долу кочината, долу свинските медии, който не е с Радев и киретата, да „умирга“…

Най-смешното е, че всички гореизброени, които имат претенции към Блъсков, че бил „обслужващ персонал на ГЕРБ“, „привилегирован“, довчера ближеха подметките на Борисов. Или му пипаха мускула, като Бенатова. Или си чатеха денонощно – като Паунова и Джамджиева. Или му ревяха в кабинета – като Прокопиеви и съдружника им „Тео“. Гепеха кинти през министерства и обществени поръчки, подсигуряваха си цели медии и предавания, канеха го на ведомствените си форуми.

За всички тях е огромен проблем, че Блъсков не си бил платил тока, но не е никакъв проблем, че:

  1. Киро Петков наруши Назакателния кодекс, подписвайки документ с невярно съдържание.
  2. Румен Радев наруши Конституцията, назначавайки Петков за министър.
  3. Политкомисарят Трайков, който екзекутира „Труд“, списва анонимните гадории в „Информиран.нет“.
  4. Мачкат с полиция и административен терор най-стария български вестник, НЕЗАВИСИМО от това кой в момента е негов издател. Мачкат го, както е правел Отечественият фронт след Девети септември. А те ръкопляскат позорно, пускат евтини шегички – „труП рИве“…

Така му се падало на „Труд“…Щото и „те“ били мачкани при Борисов…Как сте били мачкани, бе лебеди мои героични? Някой нахлу в редакцията ви? Пък и мачкани да сте били – за да мъстите ли свалихте Борисов? С какво се отличавате от диваците и варварите, ако отприщите най-низките си страсти, тъмните инстинкти, ако не съграждате, а рушите реципрочно?

И, за протокола – лъжа е, че старата власт репресирала журналистите. Обратното, безкрайно суетният Борисов толерираше журналистите всячески, мъчеше се да им се хареса (най-вече на онези, които го критикуваха), уволняваше министри и началници след медийни разследвания, прекрояваше цялата политика на правителството заради нечий репортерски каприз.

Да прати Борисов полиция в редакция? Че той прати главният секретар на МВР в редакцията на „Клуб Зет“ да се извинява на пияния фотограф Боришев, който псуваше и блъскаше униформени полицаи в центъра на София…Не просто забрани да арестуват Боришев, ами унизи висшите шефове на полицията да му поднасят на крака „съжаленията си“!

Така беше при Борисов и глутницата на хранилка при мафията, която го плюе, помни много добре.

Да видим сега новите демократи, ония от „промяната“, докъде ще я докарат с медиите. Добре почват, като гледам нахлуването в „Труд“ и тричането на Блъсков. И като слушам заканата на президента: „Ако ще подкарваме някого, ще почнем от ПИК“.

Недялко Недялков

www.pik.bg

«