« Върни се назад Публикувано на 28.02.2011 / 21:05

Людмил Георгиев: Аз създадох ДПС, аз ще го унищожа, е максимата на Доган

 

 

„Наполеон има следната мисъл: "Нищо трайно не се гради върху силата!" Употребената сила от ръководството на ДПС върху Касим Дал ще се връща многократно върху самото ръководство. Или, ако използвам филмовата сага на Спилбърг, след “Империята отвръща на удара” идва “Завръщането на джедаите”. Ахмед Доган продължава да се идентифицира със собствената си максима от години насам: "Аз съм създал ДПС, аз ще го унищожа"! Истината е, че нито Доган е създал ДПС, нито той може да го унищожи!

– Вярно ли е, че Доган е предавал самия Касим Дал и жена му?

– Вярно е. Прочетете досието и ще видите. Напуснах ДПС през миналата пролет, защото не бях съгласен с новия курс на капсулация на партията. През всичките 14-15 г. съм работил за обратното, за превръщането й в национална и модерна европейска партия. Оттеглих се без конфликти, макар че можех да срина всички! И до днес редовите членове и симпатизанти на ДПС, например в Кърджалийско, ме наричат "нашия професор"! Както и в Кюстендилско, Пернишко и т.н. наричат г-н Дал "нашия Касим" Прочетох досието на Доган, след като напуснах. Ако го бях сторил преди това, щях да остана и да се боря! Извинете, но думите "Един приятел ми каза…", с които започват доносите на Доган срещу негови приятели, нямат нищо общо с твърдението му, че школовката в ДС е била предпоставката да пребори тоталитарната система! Глупости на търкала!”, разказва още проф. Георгиев.

„Ако Касим Дал искаше преврат в ДПС на заседанието на ЦС, щеше да насочи критики и към кохортата на Доган. Сигурен съм, че ако го беше направил, революцията или превратът, както го нарекохте, щеше да се състои още онзи петък. Защото хората не могат да понасят обкръжението около Доган.Ставадума за Юнал Лютфи (агент Сидер), Гюнай Сефер (агент Алиев), Лютви Местан (агент Павел), Рамадан Аталай (агент Вергил), Митхад Табаков (агент Леонид). Заедно с другата част от обкръжението като Камен Костадинов, Христо Бисеров, Емел Етем, Рушен Риза, Мустафа Карадайъ и медийния им екип образуват група, в която разминаването между претенциите за елитарност и реалната им простотия задават параметрите наедин особен политически трагикомизъм! Един пример – направиха календар за 2011 г., в който отпечатаха старата емблема отпреди 3 г. на Либералния интернационал! Откровена простотия и въпиющо невежество!

Познавам тези хора и тяхната психика. За първи път се разрушава митът около непогрешимостта на Доган, и то вътре в партията.Обграждането му с ченгетата и кариеристите, за които стана дума, започва да изпепелява неговия ореол вътре в ДПС…Ще цитирам отново Наполеон: "Между великото и нищожното има само една крачка." Доган можеше да остане с ореола на изключителния, на големия политик, ако наистина беше усетил момента, в който да се оттегли и да даде път на по-млад свой наследник. Това се прави от политици с вроден аристократизъм, които са на "ти" с историята. Имам предвид Маргарет Тачър, Джон Мейджър, ако щете и Гордън Браун… Не може да смяташ, че повече от 20 г. по примера на арабските диктатори ще управляваш и ще останеш с положителен образ в историята. Мъчно ми е да го кажа, но ми се струва, че г-н Доган няма да влезе в историята по начина, по който беше дал заявка през прехода…Мисля, че около 95 на сто от редовите членове и симпатизанти на движението много ясно осъзнават какво се случва в ДПС. И те ще си го върнат – те вече са наясно, че между Доган и обкръжението му има пряка зависимост, че без Доган всички, които изброих, няма да могат да съществуват! Когато те изпаднат от кръга на Доган, ще станат аутсайдери и маргинали! Това е истината!”, коментира още проф. Георгиев пред в. 24 часа.

 

Afera.bg

 

 

«