« Върни се назад Публикувано на 02.05.2011 / 15:06

Любо Пъпката и Трактора на косъм да обединят „Труд” и „Галерия”

Както е известно, вестник "Галерия" е тясно свързан с Петров и политическата формация под негов контрол РЗС. Намерението на двете групи – издателска къща "Труд" и "Кроз" АД – е да разменят акционерни пакети, съобщават пред “Република” източници от "Медийна група България -Холдинг". Подготвяната размяна на акции е следната – "Кроз" АД получава 50 процента в издателство "Труд", срещу които последното става собственик на 30 на сто от акциите в дружеството, издаващо вестник "Галерия".
"Господин Павлов и преди е предлагал подобни маневри относно вестник "Галерия". Тогава и аз, и Огнян Донев бяхме против. Явно отново има такива намерения, защото от известно време "Галерия" не се държи като конкурент, а като побратим на "Труд” и "24 часа",  коментира един от новите собственици на ВАЦ-овите вестнии Христо Грозев.
"Това са невероятни щуротии", коментира пък пред “Република” управителят Любомир Павлов. Редакционтата политика по отношение на Алексей Петров в Труд обаче личи и от птичи поглед.
Междувременно източници от редакцията на вестник "Труд" споделят, че вече се подготвя смяната на назначения преди два месеца главен редактор Димитрана Александрова, като на нейно място ще застане нейната заместничка Светлана Джамджиева.Afera.bg«