« Върни се назад Публикувано на 26.01.2014 / 10:36

ЛЮБИЦА КУЛЕЗИЧ БЕЗ ДИАЗЕПАМ СРЕЩУ НИКОЛАЙ БАРЕКОВ. БАРЕКОВ: „ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ МЕ ПОМОЛИ ДА ТЕ НАЗНАЧА НА РАБОТА В ТВ7!”

 

„Добро утро в събота с „На светло”…ъъъъъ, …. в неделя… Заредили сте ми вчерашния бланк!” – така започна Любица Кулезич предаването си, втренчена в аутокюто. Без аутокюто тя изглеждаше безпомощно притеснена, нещо, което би трябвало да не е така, предвид интелигентността, умността и красивостта и. Кулезич се вкопчи в листите и изчете като рецитатор цитат от „Швейк”, после хукна към стола, камерата я проследи нескопосано и тя отсъди, че „нещо днес се случвало” и „май били извънземните”.

„Защо ме махнахте от ТВ7?”, попита Кулезич Бареков. „Винаги си се държала трепетно пред мен”, отвърна безстрастно Бареков. Любица Кулезич отбеляза, че Бареков изглеждал „по-широк”. Бареков от любезност и върна, че уважавал това как поддържала външния си вид водещата.

Кулезич подхвана Бареков с какви пари е направил конгреса на партията си. Бареков рече, че конгреса струвал около 100 000 лева, а той дал лично 70 000 лева. „До дни ще извадя всички сметки и пари, които притежавам и как се финансира „България без цензура”, каза Бареков.

Любица Кулезич рече, че наема на залата за конгреса бил платен от БТК. Бареков спокойно я контрира: „Люба, не говори глупости! Защо винаги говориш неща, с които се излагаш пред хората?!”. Кулезич отвърна безумно: „На една жена и отива да говори глупости!”. Тя се позова естествено в своя стил, че имала „информационен източник”. Бареков бе категоричен, че наема на залата по никакъв начин не е платен от БТК.

Кулезич повиши джандарски тон и видимо вбесена от хладнокръвието на Бареков продължи да пита кой плаща за „скъпите офиси” на партията. „А откъде знаеш, че офисите са скъпи” – контрира Бареков. „Защото и аз имам офис”, изцепи се Кулезич, която очевидно има скъп офис.

Бареков обясни, че е бил собственик на ТВ7. Офисите са на гражданското сдружение „България без цензура”, офисите са създадени и платени от „Ноу фрейм”, негова компания.

„Дори Опра Уинфри има рубрика „Недоказано”, направи се на Опра Уинфри Любица Кулезич, което си беше чист фарс.

„Колко струваше твоето предаване в Тв7?” – от упор стреля Бареков. Кулезич отвърна плахо: „Не мога да си спомня, май 6000 лева…”. Бареков я засече, че е взимала 50 000 лева на месец в Тв7.

Кулезич, бясна, упрекна Бареков, че „издавал търговска тайна”. Тя била имала екип от 12 души и те получавали пари от тези 50 000 лева. Бареков се усмихна великодушно снизходително.

„Колко струва часовника ти?”, попита Кулезич. Бареков отвърна – „Около 7-8000 лева”. Кулезич атакува, че Бареков не можел да бъде водач на бедните и оскърбените, след като имал часовник за хиляди левове, като че ли живеем във времето на Октомврийската революция.

„Аз съм единственият човек, за разлика от „елитите” като Борисов, който отиде при тези хора, чу болката, съпреживя я и съм при тях”, каза още Бареков.

„Аз знам, че имаш сериозни покровители, виждала съм го с очите си”,  атакува Кулезич. „Ти беше на среща с Цветан Василев, ти искаше да се запознаеш с него. Ти го търсеше и искаше много пъти срещи с него”, отвърна и Бареков. Кулезич каза, че много харесвала Цветан Василев и ревна, че Бареков се опитвал да я натопи, че се била молила да се срещне с Цветан Василев.

Бареков спокойно разказа как е молела Бареков за да се срещне с Бойко Борисов и Цветан Василев. Кулезич изпадна в амок и прекъсваше непрекъснато Бареков, като дори стигна дотам да каже, че ще извика психиатър заради него. „Ти си доста нестабилна днес!”, контрира я Бареков. Той я посъветвал да пише смс-и на Борисов, за да се разберат, след като толкова много искала да се прилепи към него.

Кулезич предприе доста глуповатото поведение да внуши, че Бареков лъже. Бареков обаче каза: „Нека българските гражданите да знаят истината, че ти имаше голяма драма с това, че Борисов и Цветан Василев не си общуват с тебе и се молеше това да се случи”.

Кулезич непрекъснато се изкарваше журналист, който трябвало да си говори с всеки. Не можа да обясни обаче защо така натрапчиво си пише точно с Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Кулезич стигна да истерията да заклейми Бареков, че си позволявал да коментира „нерегламентирани смс-и”, имайки предвид нейната мелодраматична кореспонденция с Бойко Борисов и отново цитира очевидно любимия и СМС, в който Борисов и рекъл „Обичам те”.

Бареков пак подчерта, че Кулезич очевидно има някаква драма, че трябва Борисов да и обръща внимание и това я гложди, и даде пример как Борисов му написал СМС: „Ти вече не ме обичаш”. „Имах си проблеми даже с жена ми, за да и обяснявам, че нямам нерегламентирани контакти с тозди човек”, разказа Бареков, че Борисов му писал след като не бил доволен от участие на гост в ТВ7.

В нервозните трепкания на Кулезич така и не стана ясно – последно телефона и откраднат ли е, или е подслушван – тя самата така и не си изясни кое точно е вярното, за да поддържа една, а не няколко версии, отказвайки обаче да се задълбочи зад истинския проблем – съдържанието на СМС-ите.

Бареков показа в ефир договора си с НДК за наем за конгреса на „България без цензура” и така опроверга пласираните лъжовни внушения на Любица Кулезич. Бареков нападна Кулезич, че лъже в ефир.

„Би ли се подложил на детектор на лъжата”, попита Кулезич. Бареков предложи всички политически лидери да седнат заедно на такъв детектор, но няма да седне пред Нова телевизия, защото „тази телевизия обслужва други интереси”.

Бареков каза очевидното, че Борисов и Цветанов непрекъснато са в Нова телевизия, а Кулезич пък нескопосано отвърна, че това било лъжа, като че ли зрителите са слепи.

Кулезич хукна да защитава Нова телевизия и рече, че ето, тя предоставяла думата на Бареков. Бареков я затапи: „Да, за да ме питаш глупости”.

Любица Кулезич върна Бареков към това, че бил казал, че е един от създателите на продукта Борисов. Бареков за пореден път обясни, че е вярвал на Борисов и е бил подведен от харизмата му. „Помагал съм му срещу желанието да има промяна. Осъзнах, че този човек няма да направи нищо при разследванията, които направи Тв7 за лекарствата. Казах още тогава на Борисов, че той ще доведе обществото до пълен крах.”, каза Бареков.

Кулезич контрира Бареков, че тогава той не се бил разграничил от Борисов. Бареков рече, че е взел страната на протестиращите още когато Борисов е бил на власт, а тогава Любица Кулезич е взела страната на Цветанов и Борисов.

Кулезич отново се изказа неподготвена, че Костинбродската печатница била лъжа и това било „доказано от съда”, при положение, че делото още не е приключило.

„Вярно ли е, че се развеждаш?”, премина границите в типичен неин стил Кулезич. „Трябва да си кажеш дали имаш и любовница”, продължи тя. „Не е вярно”, отвърна Бареков и контрира: „Защо не питате Борисов кои са му любовниците?!”

Любица Кулезич загуби окончателно равновесие и като неврозна даскалица тръгна да се дистанцира, че не се била срещала с Бареков често, докато е работила в Тв7 и почна да пита екипа си – „ама кажете, бе, колко пъти сме се срещали, колко пъти…”

„Интервюто го принизи ти!”, обвини Бареков водещата, която се залута в любовниците и жените му. „От предаването се разбра, че имаш лоши източници на информация, които те лъжат. Ти просто се изложи като журналист, нищо повече!”, безапелационен бе Бареков.

Кулезич продължи сиромахомилството като непрекъснато натрапваше внушенията, че Бареков бил богат на фона на бедните и изтеглил 100 000 лева от сметката си за конгреса. „Бил съм на висока мениджърска позиция. Не го крия. Всички мои пари ще излязат на показ. Не питате обаче за офшорните сметки на Борисов. Аз офшорни сметки нямам”, отговори Бареков.

Когато Бареков започваше да говори за основни проблеми на обществото, Кулезич моментално го прекъсваше с репликата: „Ох, ще ме разплачеш, Николай!”.

„Добър приятел ли си с Деля Пеевски?”, попита Кулезич. „Пеевски го познавам още от времето когато беше лидер на младежкото движение на НДСВ. Сега сме познати. Чуваме се от време на време по телефона. Последният път, когато се видяхме, при него беше Сашо Диков.”, отвърна Бареков.

Бареков нанесе сабления си удар на финала като изрече, че Делян Пеевски е поискал от него да назначи Люба Кулезич на работа в Тв7! „По това време Пеевски беше още в добри отношения с Бойко Борисов.”

Любица Кулезич изтръпвайки каза, че това било нагла лъжа.

Бареков повтори категорично: „Пеевски ме помоли да те назнача в Тв7!

Аз те гледам в очите и ти го заявявам, аз гледам хората в очите и казвам истината! По това време Пеевски беше много близък с Бойко Борисов!”.

„За да управлявам държавата мога да мина през политическите трупове на Станишев, Доган, Борисов, Яне Янев…” , отговори Бареков на въпрос можел ли да мине през трупове.

Бареков на финала каза, че след този разговор с Кулезич по начина, по който го е провела, го е срам за журналистиката.

Любица Кулезич след излизането на Бареков изигра етюд, казвайки, че уж зрител и бил изпратил телефона на Пеевски и накара екипа и да го набере. „Аз не го познавам Пеевски!”, зачервена изрече Кулезич, докато телефона даваше „свободно”.

 

Afera.bg

 

 

 

 

 

 

 

«