« Върни се назад Публикувано на 23.03.2021 / 14:13

ЛЮБЕН – СИН И ГАРИ

Хубав човек тоз Любен-син, може да оглави и листа на Граждани за европейско развитие на Индия.

Тоя Любен Дилов-син е хубав човек. С тоз мургав тен, с тез очила и черни очи, като на Махатма Ганди, виж, че оглавил листата и на Граждани за азиатско развитие на Индия – ГАРИ.  Я в Калкута, я в Делхи, я в Мумбай.

ГАРИ обаче още я няма. Тя може да се роди като естествено продължение на ГЕРБ, на родните граждани за европейско развитие. Които по някакъв каприз на съдбата обезсмислиха изцяло промените в България след 10 ноември. Нали те се случиха за това хората да бъдат свободни икономически, да развиват себе си и обществото, да изтикват най-способните нагоре и те да дърпат всички ни към благоденствие.

ГЕРБ обаче се оказа нещо друго. Тази групировка просто наруши за 11 години целият естествен цикъл на един човешки социум.

Представете си, че в намиращата се и досега в кастово деление Индия изпратим всички наши роми, защото са членове на Граждани за азиатско развитие на Индия. И Цар Киро стане президент, а онбашиите от Столипиново и Факултето грабнат всички постове. От директор на Тадж Махал до управител на Национален парк за тигри. Какво ще правят ли? Ами, това, което правят ГЕРБ, ще правят и ГАРИ. Ще крадат. Докато някой им дава зелника. Ще оберат и последните трохи от покривката, ще я хвърлят за дезинфекция в Ганг и ще постелят новата. За 4 април, де.

Тоя Любен-син правилно се е ориентирал към „Гражданите“. Все някак ще го докара до еманацията на първите пионери на тази партия. Като например един местен катаджия от важен черноморски град, който седна на кметския стол. И мучеше пред журналистите, защото бе свикнал да казва само: „Документите за проверка. Кво правим. Дай 20 лева и тръгвай“ Сред куп гербери със светло отразителни жилетки мъдрецът Дилов просто ще блести с прекаленото си остроумие, което е най-противно на мъдростта.

Дали ГЕРБ, или ГАРИ, обаче историята винаги е една и съща. И да си каратист, и като Ивайло Бърдоквата да въртиш карате с меча срещу татарите, в един момент винаги краката ти замирисват. Все някога ще трябва да легнеш в спалнята с византийска принцеса и тогава става страшно. По-добре да те затворят в клетка като Емелян Пугачьов и да те разкарват като мечка из градовете. И на това ще му дойде времето, както казваше Царят.

Цанко Цанев

«