« Върни се назад Публикувано на 23.02.2011 / 11:03

Любен Гоцев напусна МВР и оглави щаба на БСП

 

 

Повече от двадесет години по-късно демокрацията у нас достига нечувани висини – сегашният министър на вътрешните работи щял само да излезе в отпуск, ако до изборите все още е начело на министерството.

Но в момента той вече е избран за шеф на щаба на ГЕРБ. Нима не се знае колко са дълги предкампаниите в България? Нима Борисов не е наясно какви обвинения ще се посипят след поредица активни мероприятия в медиите? Много ли ще е учуден Борисов, ако меверейци изкарат вътрешно инфо срещу дейци на БСП, а за врътката бъде обвинен Цветанов? Тогава?

Ами тогава Борисов и Петров ще си „свалят шапките” взаимно, дочаквайки наместниците в София на „външните фактори” да им вземат скъпоценните главици. Междувременно ще са врътнали още някоя и друга задкулисна сделчица. Избирателите имат „алтернатива” – босовете си свалят шапките взаимно, а тях никой не ги бръсне за нищо.

Не е ли перверзно – прононсирани комунистически дейци като Гоцев са били принудени от „външните фактори” да се съобразяват с демократичните процедури и ритуали, а днешните играчовци са оставени да си въртят схемичките. Дреме им на западняците, че сме установена „демокрация на олигарсите”, пардон, и „функционираща пазарна икономика” на контрабандистите.

 

www.versia.bg

 

«