Публикувано на 23.05.2022 / 18:45

ЛЪСНА ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА УКРАЙНА И ЗАПАДА! НАГРАДЕН БЕ „ПОГРЕБАН“ ГЕНЕРАЛ, ОБЯВЕН ОТ УКРАИНЦИТЕ И ЗАПАДА ЗА ЛИКВИДИРАН!

Поредната лъжа на Киев и водещите медии на Запада е разкрита.

Вчера командирът на Централното военно окръжие генерал-полковник Александър Лапин награди личния състав, отличил се при спецоперацията. Сред наградените бе и началникът на щаба на 41-ва армия от Централния военен окръг генерал-майор Виталий Герасимов, награден с орден „Александър Невски“.

На 8 март т.г. Главното разузнавателно управление на Украйна обяви смъртта на Герасимов и дори публикува „доказателство“ – фалшиво аудио уж прихванато от руски военни комуникации.

Така повече от 10 руски генерали бяха „погребани“ от въоръжените сили на Украйна.

Afera.bg

 

Коментари 43 за
“ЛЪСНА ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА УКРАЙНА И ЗАПАДА! НАГРАДЕН БЕ „ПОГРЕБАН“ ГЕНЕРАЛ, ОБЯВЕН ОТ УКРАИНЦИТЕ И ЗАПАДА ЗА ЛИКВИДИРАН!”

 1. Младичък е генералът,да е жив и здрав.Звания не се дават току-така.Явно,минал е и по други фронтове.

 2. За хунтата в Украйна най-важен е въпросът как да излъжат запада да дава пари за да си пълнят банковите сметки. Зеленски вече е по – богат със сто милиона $.

 3. „Поредна лъжа“! Ако ми посочите друго освен лъжи – черпнята от мен и на корем!

 4. „Разделението между народа ни във връзка с тази война в Украина е поразително “
  Е с това не съм съгласна. Въпреки опитите за разделение, този път народа е единен, на пук на евро-атлантическите подлоги. И не мога да се начудя, как не разбраха, че колкото повече навиват пружината срещу Русия, толкова повече ефекта е обратен. А ако пружината, от пренавиване вземе че се скъса???????????

  1. Ако се скъса – добре, но ако вземе че се отпусне рязко?

 5. Няма по голям простак от тоя дето щели да му ваксат хея. Намазал е форума с чревното си съдържимо. Изтрийте го де, сваля нивото рЕзко!

 6. Кеф голям. Харесва ли ни садо- мазото?!
  Въпросът беше риторичен.
  Харесва ни.
  Уелкъм, еуро-джендо- хали- садо- мазо… останалото по телевизора. За който има кеф да има такъв.
  …..

  1. Ограничи алкохола и пий обезателно зелева чорба сабахлям !

   Венсеремос.

 7. Враговете на всички народи / цион / добре са се подготвили и те винаги печелят от революции, преврати и войни ! Винаги !

  1. Най-накрая найой който „вижда“!!!
   Само като се сетя как в „матрицата“ ги спасяваха тея скапанаци…..
   Няма по-зли и злопаметни от тях, няма

  2. Тоя път удариха греда. Краят им се вижда вече, както и края на техния баща дявола. Точно затова се забързаха но срещу ръжена е трудно да ритат.
   Господ е всемогъщ!
   А тази черна сатанинска измет ще си иде, където и е мястото съвсем скоро.

 8. Не мога да разбера: нали икономиката на Русия беше по-малка, отколкото на Сан Франциско, примерно Не мога да разбера: нали икономиката на Русия беше по-малка, отколкото на Сан Франциско, примерно.

  Беше икономическо джудже в сравнение с Германия, Франция, Англия, абе беше някъде към 3% от световната икономика.
  Е как тогава тези 3% предизвикаха такава инфлация и глад за стоки, не само суровини, в цял свят. А точно в санкционирана Русия магазините са такива, каквито си бяха.
  Как се случва това, че в Англия започват да изпитват недостиг на хранителни стоки, да оставим редки и скъпи метали.

  Това „икономическо джудже“ щяло да докара световен глад.
  Ма как е възможно, нали е джудже, бе?

  Богомил Бонев

  1. Отечествен фронт, да ми ядеш *уя и на майка си благодарната п*тка!
   Ще те еВа в беззъбата уста и ще ти се изпразня в очите, парапитек мръсен!

   1. ОФ и Хея.
    Напрежението избива на всички ни.
    Стига, хора. Спрете се. Точно сега е излишно да се карате. Можете да бъдете полезни.
    Живеем в луд свят. Заслужава си всеки от нас да помогне. Колкото може. Докогато може.
    Стиснете си ръцете като мъже и продължавайте.

 9. Кирил Петков:
  „Защо е толкова важно да се свика КСНС, защото минаха шест месеца от последния и се случиха много неща. Има много информация от службите. Няма по-добър формат, в който може да обсъдим случващото се.“

  Ако някаква информация от тъй наречените български служби е причина да бъде свикан Консултативният съвет за национална сигурност, то информацията представлява репликите на новия театър „Предай се Българийо“, по сценарий на кирчовите господари. Режисьор – Херо Мустафа. В ролите: шефовете на службите.

 10. Дипломатите трябва да мълчат Когато споровете приключат, оръжията започват да говорят.“
  Ото фон Бисмарк Напоследък, във връзка с успешното продължаване на руската специална военна операция (СВО) в Украйна, Западът започва да разбира, че военното поражение и съответната загуба на територии от Украйна са неизбежни.

  Вече двама водещи политици в Европа – настоящият президент на Франция Еманюел Макрон и бившият италиански премиер Силвио Берлускони – обявиха необходимостта от намиране на мирни начини за преодоляване на кризата.

  Президентът на Франция дори нарече незаконно, след събитията от 2014 г., президента на Украйна Владимир Зеленски с предложение да започне редовни мирни преговори с Русия на базата на някои териториални отстъпки, но получи отказ.

  Ако колективният Запад трябва да запази Украйна в максимално възможен формат и с минимални териториални загуби, за да поддържа заплахата за Русия, идваща от територията на Украйна, тогава за Русия, напротив, в момента никакви преговори в какъвто и да е формат не са от полза, защото със „замразяването“ на конфликта по съществуващата линия на съприкосновение между войските и сключването на мир в сегашната ситуация, останалият пън на Украйна ще продължи да представлява опасност и заплаха за Русия.

  Само като минимум освобождението на цялата Дяснобрежна Украйна до река Днепър, както и освобождението на Одеска и Николаевска област, ще осигурят значително намаляване на заплахата за Русия, идваща от украинска територия.

  Изхождайки от това просто съображение, Русия вече не може да води никакви преговори нито с Украйна, нито с Европа, нито със Съединените американски щати – докато гореспоменатите територии не бъдат напълно освободени.

  Докато оръжията говорят, дипломатите трябва да мълчат. Нека войниците си свършат работата. Нека армията победи.

  Вижте още: Шолц: „Путин няма да спечели войната в Украйна“

  Михаил Ошеров, специално за Руска пролет

  Источник: https://rusvesna.su/news/1653137218

 11. Основният враг за нас е тази „гражданска армия“. Досега, за съжаление, не наблюдавам ефективни методи на война за унищожаване на този отбор.

  Но всички виждаме, че нашият президент премина Рубикона и не очаква нещо положително от Запада за страната и света. Той иска само да спечели. Наскоро той потвърди, че преговорите с Украйна повече няма да продължат.

  Народът го подкрепя. Честването на Деня на победата за пореден път показа.

  — Да, подкрепата на президента е безпрецедентна в обществото. Като нашата героична армия. Именно тази подкрепа блокира действията на „гражданската армия“.

  Значи гледаме в бъдещето с надежда?

  Не само с надежда, но и с увереност. Говорихме за това още преди операцията. Но повтарям: Западът отприщи хибридна война. В него, между другото, цветната революция е само малка част, макар и апогей.

  Войната сега не се води само в Украйна.

  То е и в дезорганизирането на нашето образование, култура, медицина, което се прояви например в налагането на определени действия върху държавите по време на пандемия. Всичко това е възложено на „гражданската армия“, за да се подкопае доверието на хората в президента на Русия, в нашите планове, които бяха успешно реализирани и уплашиха Запада. Без да решим проблема с обезсилването на действията на „гражданската армия“, ние няма да можем да решим проблема с победата над Запада в хибридна война.

  Источник: https://rusvesna.su/news/1653145627

  1. Война се води в дъртия ти отечественофронтовски пърдялник, който вони, щото е загнил от много еВане.
   В отечественофронтовския ти г*з воюват глисти и етили.
   Майка ти да еВат мангали, пеераст дърт и откачен.
   Слон да те еВе в ушите и носорг да ти го набие в устата.
   Скункс да ти се изръси в очите и на леля ти в пи4ката!
   Смръдливо лайно циг@нско да си мажеш на закуска, на обед да ядеш хипопотамски фекалии, а на вечеря сперма от мишка.
   Куха лейка си, ОФ! Да ядеш и п*тката на Херо и к*ра на Киро Простото!
   Айде, със здраве, да те еВа в гнилия г*з!

   1. Алоооо, ебача, а почини си малко, бе!!! Намали виаграта и спрейовете стимулиращ ерекцията ти! А стига толкова, че за мириса на зоологическа градина. Ти само толкова ли можеш??????? То голямо ебане, голямо чудо, това твоето бе !? Айде, махай се от сайта ако нямаш какво да кажеш по даден въпрос!!! Тука такива „ебачи“ не ни трябват!!!!

    1. Афера, защо не го разкарате този “ ще ми ваксинират хея“? Омръзва от псувните и простотии те на този, разваля атмосферата! Вони!

 12. За победа отпред са необходими силни задни части Боевете в Украйна, напредването на нашите войски, новите факти за намесата на Запада в собствената му конфронтация с Русия остават в светлината на прожекторите.

  Това стана дума в друг разговор между LG и известния военен анализатор, доктор на военните науки Константин Сивков.

  – Константин Валентинович, скоро ще се навършат три месеца от началото на специалната военна операция. Как оценявате нейния напредък?

  Накратко, нашите въоръжени сили работят ефективно. Ако съпоставим загубите, степента на противопоставяне, готовността на противника за бой, нашите войници и офицери решават поставените задачи (и това не е преувеличено!) блестящо. Загубите са минимални, като се вземат предвид условията, ефективността е висока. Военните на Украйна, с широкомащабна подкрепа от Запада, вече са в състояние, в което всичко е по-очевидно: те дори не могат да оцелеят, ако настоящата тенденция продължи. Значи една от основните цели – демилитаризацията на Украйна – може да бъде постигната скоро?

  – Можеш да кажеш това. Но действията на нашите военни са засегнати от ограничения, които са извън техния контрол. Бих казал политически ограничения. Какво са те? Първо: отказът да се нанесе удар с високоточно оръжие по висшите органи на държавната власт в Украйна. Говорим за онези райони на Киев и други на тази територия, където се намират централи, центрове за вземане на решения, за което се говори много. При успех политическият и стратегическият контрол над украинските въоръжени сили щеше да бъде загубен.

  Дори ако не бяха унищожени вземащите политически решения, системите и лицата, които вземат преки командни решения, щяха да бъдат пометени, осигурявайки тяхното изпълнение. Говорим например за Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. Ако той загуби генералите, висшите офицери от въоръжените сили на Украйна и страните от НАТО, които се намират там (цялата информация показва това), вече би било трудно да се осигури управление на украинските войски, мобилизация и други подобни. При такива обстоятелства политическият елит на Украйна би загубил шанса да управлява.

  Важно е да се лишат специалните служби на Украйна от възможността да работят, преди всичко службите за сигурност, техните централни щабове. Струва си да се стачка в момент, когато лицата, които извършват работата, са на постовете. А регионалните поделения на СБУ се намират в конкретни сгради, адресите са известни. Същото важи и за Министерството на вътрешните работи на Украйна.

  Источник: https://rusvesna.su/news/1653145627

  1. И на Бандера п*тката татуирана върху к*ра на пленен укропитек.
   ОФ, не се срамувай, педалче, прави свирки явно.Всеки знае, че си дърт пеераст.

 13. От „Азовстал“ в плен се предадоха: офицери на САЩ, Великобритания и военни инструктори на НАТО Освен украински бойци в бункерите на завода е имало и чуждестранни наемници.

  Съгласно последните съобщения в медиите, от металургичния завод Азовстал са се предали: американският генерал Ерик Олсън , британският подполковник Джон Бейли и четирима военни инструктори на НАТО.

  Освен това, според информацията на Комерсантъ, от показанията на военните, които са се предали от Азовстал в Мариупол става ясно, че задържаният по-рано британски наемник Шон Пинър е бил снайперист. Самият морски пехотинец твърди, че се е занимавал с подготовката на украинските бойци, както и готвил храна за себе си и за войниците. https://pogled.info/svetoven/ukraina/ot-azovstal-v-plen-se-predadoha-ofitseri-na-sasht-velikobritaniya-i-voenni-instruktori-na-nato.142425

 14. Когато Ционистът Зе с КОКА предозира
  Целия Руски Генерален щаб -умира/от смях/!!!

 15. Абе, аман от грижи и от задължения към този или онзи!
  Като чета, струва ми се, че съм задължен някому от „героите“ от разни новинарски емисии още от рождението си, че ме бил спасил, освободил и реформирал.
  Не съм молил никой за тези услуги, плащам си данъците и имам един роден брат.
  Всичко друго са празни приказки и шашми на негодници, за да им плащам грешни пари за да живея.
  Тиа Господ и той вижда всичко- от сметките на българските политици до вътрешността на п*тките, които ги обслужват.
  Който иска да ми прави внушения, нека да ми лапне *уя.

  1. А не задължен си да те еба във отрепката мръсна задължен си на Русия че ни е освободила точно два пъти .Защото теб да те няма на този свят и Уродите също който са те създали .Аиде отивай на майка си у природата миризлива ,боклук скапан .

 16. Чета италианската преса и там се опитват да пишат недостоверни новини, но италианците масово опровергават вестниците. Голяма част подкрепят Русия.

 17. Не се лъжете. Имената на всеки един от тях се знаят.
  Докато дойде момента де
  🙂

 18. Освен няколко наши медии, Афера, Поглед, Скандално и Свободно слово, другите съм спрял да ги чета.Е има и един свестен ТВ канал -Евроком. Украинските лъжци не ме тревожат, срам ме е от нивото на нашите медии. Някой се оливат така безсрамно, че вече незнам какво да мисля. Разделението между народа ни във връзка с тази война в Украина е поразително и открива много голяма скрита омраза към Русия, черна неблагодарност и отказ от нашите национални ценности, необяснима тотална шизофрения. Какво общо имаме ние миролюбивите българи с колониалните европейски страни, с колониална Англия и с нейните наследници, които мачкат света, КАКВО ??? Светославчо Терзиев -трябвало да забравим за Русия.

  1. Светослав Терзиев, някогашния комсомолски секретар на БТА и кореспондент в Париж,

  2. Нито една ТВ или Джурналист не се извини на
   Бг зрител за доказани лъжи и измами.
   Всички са подчинени на фалша който ни залива
   вече 32 години.Ако утре искате да обърните палачинката
   то задължително ще трябва да мините през ЗАТВОРА.

  3. Светослав Терзиев цитира в посочената статия стихове, които не са на Ив.Вазов, а са писани 1877г от Петко Р Славейков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>