« Върни се назад Публикувано на 04.10.2014 / 23:01

ЛЪСВА МВР-МАСОНСКИЯ ЧАДЪР НАД СОБСТВЕНИКА НА ВЗРИВЕНАТА ФАБРИКА „МИДЖУР”, КОЙТО ИЗВАДИ НА ПОКАЗ „АФЕРА”

масонВ. Труд информира: „Без валидно предварително писмено съгласие от МВР в барутната фабрика в с. Горни Лом са вкарани от Гърция противопехотни мини от вида ДМ-31.
Те са транспортирани на 21 март т.г. до завод „Миджур“, преминавайки през половин България. Безпроблемното транспортиране на опасния товар е станало без издаден документ от служба „Контрол на общоопасните средства“ (КОС) към полицията. Това е установила проверка на младши полицейски инспектор от КОС при РПУ-Белоградчик.
Случаят става ясен от дело, внесено в местния районен съд през юни т.г. То е образувано по жалба от директора на „Миджур“ срещу наказателно постановление с глоба от МВР. Магистратите обаче отменят санкцията.
В деня на доставката на мините служителят на КОС извършил проверка в „Миджур“, където се произвеждат и утилизират взривни вещества и боеприпаси. Полицейският инспектор установил, че мините са транспортирани на 21 март от Гърция без валидно предварително съгласие от КОС.
Пред съда полицаят заявил, че документът, който му е бил представен от директора на завода, важи еднократно по закон. Въпросното съгласие от края на февруари 2014 г. вече е било използвано за друг трансфер. Това дало основания на инспектора от КОС да състави акт и полицията да наложи 1000 лв. глоба на завода.
В жалбата си и обясненията пред съда директорът на завода заявил, че самият той е видял предварителното съгласие за мините в деня, в който те пристигнали. Шефът обяснил, че не е подавал документи за издаване на съгласие – това се е правело от офиса в София.
В самия документ за съгласие никъде не било посочено, че важи еднократно, а мините били заведени и зачислени в завода на 22 март – ден, след като е издаден актът за нарушение.
Съдът уважава жалбата и отменя глобата заради процесуални нарушения и липса на доказателства, че представеното от „Минжур“ разрешение за транспорт на мините вече е било използвано.
Според съда не директорът на завода трябва да носи наказателна отговорност – документът за предварително съгласие от КОС се издавал на юридичеко лице, което извършва производство и търговия с взривни вещества и притежава лиценз. В случая това е фирмата „Видекс“ АД.
Решението на Белоградчишкия район съд за отмяна на глобата е обжалвано и делото предстои да бъде гледано в Административния съд във Видин.”
Както вече писа АФЕРА главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев са по масонски подчинени на собственика на взривената фабрика „Миджур” Валери Митков.
АФЕРА извади черно на бяло и друга масонска афера, в която е забъркан Валери Митков, свързана с дома на Яворов в столицата.
„В жалбата си и обясненията пред съда директорът на завода заявил, че самият той е видял предварителното съгласие за мините в деня, в който те пристигнали. Шефът обяснил, че не е подавал документи за издаване на съгласие – това се е правело от офиса в София.”
И така – мини в Горни Лом без знанието на МВР?
Айде бе! Мини в Горни Лом с МЪЛЧАЛИВОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА МВР!
Afera.bg

«