« Върни се назад Публикувано на 06.10.2014 / 17:24

ЛЪЖИ ОКОЛО СЕСТРАТА НА МАНЧЕВ. КАК НЕДЯЛКО Й. САТАНИЗИРА ЖЕРТВИТЕ СИ

КЕВОРК КЕВОРКЯНКакво стана ясно дотук от натрапената ми от Недялко Йорданов полемика?
1. Недялко отправи една позорна клевета от телевизионния екран, твърдейки, че има донос срещу него – за да си отмъсти, че осъдих за клевета сина му. Оказа се, че е излъгал – заяви го Комисията по досиетата.
2. После левашки манипулира един документ на ДС, за да се героизира, и отново излъга. Гарнира клеветата си с фалшификация.
3. По-нататък се опита да обясни, защо по повод на едно мое интервю е написал донос срещу мен направо в Секретариата на ЦК на БКП.
4. Сетне пък сатанизира това нищо и никакво интервю със сестрата на предадения и убит поет Атанас Манчев, за да си направи поредния паметник неръкотворен.

Недялко толкова е спекулирал с интервюто ми с Мария Вълканова – сестрата на убития поет Атанас Манчев, взето през далечната 1988 година, че е подвел дори мен.
Сълзливият му разказ за това интервю – и главно доносът му до Секретариата на ЦК на БКП, който прочетох едва през 2006 година, ми бяха внушили, че в него може би има нещо, което наистина е засегнало Страдалеца Недялко.
Не бях гледал записа на интервюто от много отдавна, от 1988 година – и сега останах смаян.
Недялко – и в книгата си, и в доноса си – ни внушава, че имаме работа с някаква озлобена жена, обсебена от идеята на всяка цена да разобличи предателя на Атанас Манчев.
Недялко е създал във фантазията си една фалшива драматургия: как интервюто прекъснало внезапно, как публиката не получила отговор на въпроса „Кой е предателят?“, как Бургас бил настръхнал след интервюто, а пък аз, злодеят, съм си свършил работата.
Какъв фантазьор, Боже! Смаях се, когато гледах сега записа на интервюто.
Вместо чудовището, представено ни от Недялко, видях една лъчезарна, одухотворена жена, от която извираше само едно: любов към убития й брат. Никаква омраза, никакво желание за мъст, нищо от онова, което рисува Недялко.
И къде е видял във финала на разговора внушенията, за които ме наклепва в Секретариата на ЦК на БКП?
Въпросът ми за предателството е зададен съвсем между другото – и съвсем не е последен. Очевидно е, че не искам отново да наскърбя жената.
Отговорът й също е бърз и незлоблив – трае всичко на всичко 5 секунди, от които Недялко прави десетки страници, изпълнени със злодейства, коварства и главно – негови страдания.
Това вече наистина ме обиди – досега се надприказвахме, кой колкото може. Обаче сега изпитвам обида за самата ни литература от тази спекулация на нежния поет Недялко.
Натрапената ми от него полемика отдавна не ми е интересна, тя започна с една клевета на Недялко – и вече доста дни, след като я изрече, той не можа да я докаже, независимо, че я гарнира и с една сочна фалшификация. Няма и да може.
А в това време някои хора са страдали – не толкова артистично, колкото семейството на клеветника Недялко Йорданов, но не по-малко.
Седях пред компютъра и гледах за сетен път интервюто на сестрата на Манчев, поразен от пресметливото упорство на Недялко – когато джиесемът ми звънна. Обаждаше се жена, която се представи като Станка Тишева. Тя направо ме подкара.
С известно усилие схванах, че това е сестрата на Атанас Манчев – но не Мария Вълканова, с която се бях виждал преди четвърт век – а другата, по-малката му сестра. Да си призная, дори не подозирах за съществуването й – оказа се, че е на 86 години; жива е и Мария, тя пък била на 92 години.
Станка беше бясна. Тя смята, че навремето, през 1988-а, съм скрил истината за убийството на брат им. И досега е убедена, че тази истина, както и страданията на тяхното семейство, са останали неизвестни за обществото.
Опитах се да й резюмирам полемиката досега, но се оказа, че тя не чете сайтове – а онова, което беше видяла в един вестник я беше възмутило. Не бях чел тази публикация, но казах на г-жа Тишева, че съм готов да й предоставя думата.
На вечно увъртащият Недялко Йорданов пак ще му се привиди някакъв „заговор“. Но когато нахално твърди, че родствениците на убития Манчев са съсипали семейството му, аз пък смятам – без да претендирам, като Недялко, че се обливам всяка заран с кофи гражданска съвест – че трябва да ги чуем и тези хора.
Недялко винаги е бил нечий галеник, но не знам да притежава и нотариален акт върху тайните на Историята.
Затова ще разговаряме със Станка, ще се опитаме да разберем и нейната истина.
Отсега знам, че Недялко ще оспорва това право на сестрата на Манчев. И никак няма да му е приятно да се ровим в прашните документи за убийството на Манчев – макар че самият той много охотно се рови в лайняните документи на Държавна сигурност и дори усърдно фалшифицира някои от тях.
Защо да четем архивите на ДС и да им вярваме – а да не четем архивите на БКП. Ако има някакво зло – то е там, в любимата партия на Недялко. През целия си живот той разделя тази партия на злодеи и бели ангели, а накрая се отказа и от белите ангели. Е, после пак се приюти при тях, но това е отделен въпрос.

Вижте сега интервюто със сестрата на Атанас Манчев – и сами преценете, колко почтени са игричките на Недялко Й.

http://vsyakanedelya.blitz.bg/video/182

Очаквайте гледната точка на Станка – другата сестра на Атанас Манчев.
Понеже трябва да имаме памет за Историята, ще прочетем един прелюбопитен документ – Доклад на Комисията по обследването на ръководни кадри в Бургаски окръг. То е извършено през 1950-51 година.
Членове на Комисията са били Георги Чанков, Георги Цанков и Станко Тодоров.
Няма да е излишно да разгърнем страниците на този Доклад – оттам ще видим, каква е била Технологията на злото.

Кеворк Кеворкян

ОЧАКВАЙТЕ!!!
СЕНЗАЦИОННИ ПОДРОБНОСТИ ЗА УБИЙСТВОТО
НА ПОЕТА АТАНАС МАНЧЕВ!
ИЗПОВЕД НА МАЛКАТА МУ СЕСТРА!
КАК Е ОБСЛЕДВАНО УБИЙСТВОТО НА ПОЕТА ПРЕЗ 1950 ГОДИНА!
КАКВА Е ИСТИНАТА – КОЙ Е ПРЕДАТЕЛЯТ МУ!
ИМА ЛИ ДРУГА ИСТИНА, ОСВЕН ТАЗИ НА НЕДЯЛКО ЙОРДАНОВ!
КАК СЕ ЧЕТЕ ИСТОРИЯТА НА БКП – И КАКВО КРИЯТ АРХИВИТЕ Й!
КАКВО ГЛАСИ ДОКЛАДЪТ НА КОМИСИЯТА НА ЦК НА БКП!
ОЧАКВАЙТЕ СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ ЗА ЕДНА КЪРВАВА АФЕРА!

 

«