Публикувано на 10.04.2016 / 21:54

ЛЪЖИТЕ НА РУМЕН ПОРОЖАНОВ! САМО В „АФЕРА“ – ДОКУМЕНТИ ЗА ЯХТИ ЗА 560 000 ЛВ., САМОЛЕТИ… ФИРМИ НА НАРКОБОС КУПУВАТ С ЕВРОСРЕДСТВА ОТ ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ АВТОМОБИЛИ!

Боже Господи, слез и си прибери вересиите…
Бойко мили, вземи и скрий раб божий Румен Порожанов с цайсите за 10 000 лева.
Защото колкото повече лъже и маже по медиите, толкова повече кал хвърля по твоята райска градина, любимата ни татковина… Алилуя!

Цял уикенд слушаме в придворни медии и предплатени интервюта от нескопосани и объркани умотворения до изричането на откровени „НЕИСТНИ“ на един висш държавен чиновник, за когото времето и пространството се сливат в безбрежността от удоволствието на „синия етикет“ ® във „Витоша – Студена“ или някъде в южните квартали на северната яка на вулкана (Бу-уууууухххх… чуваш ли бученето вече, дали е от високото кръвно в тила на главата ти, или е клокочещата лава на народния гняв, приспиван с песни за черен асфалт и бели кахъри за липсващи загуби, кажи, сине майчин!)
Чувстваш ли вибрацията от моторните песни© на черните аудита, летящи от община в община с 30 процента в час, или това е само грохотът на приближаващите колони от трактори и комбайни, идващи да овършеят изкласилия бурен зад опашката на Коня.
Усещашшшш… ли емоцията от нежната прегръдка и сълза от девица (Vergin), или когато пада покосено стадо бенефициенти с един ранкинг откос …

Но…. замълчи и ти, сърце… да преминем към Дела и Документи с бистър ум и чисти факти:

Какво каза той – Румен Порожанов:

По програмата за селските райони били договорени и около десетина кемпери на не малка стойност, но нито един не бил платен. За договарянето на автомобили и АТВ-та Порожанов каза, че автомобилите са в рамките на референтните цени – до 39 000 лева без ДДС, и са били по проекти за туристическа дейност. Отрече да са плащани АТВ-та на висока стойност, а само такива на „разумна цена“, но не посочи нито броят им, нито стойността им.

А каква е истината:

През 2011 година Порожанов си пуска прием, включващ за селски турзъм с транспортни средства и напук на всички приказки, които тези дни изрече по медиите, няма никакъв проблем да ви покажем какво точно е разплатил и колко много е „заблудил“ колегите журналисти:
TOYOTA Land Cruiser 150 4х4 – 2 броя x 142 150 лв.
Renge Rover Evoque DINAMIC SD4 5 DOOR/сребрист – 2 броя x 155 834 лв.
Renge Rover Evoque DINAMIC SD4 5 DOOR – 2 броя x 155 834 лв.
Туристическа моторна лодка с извънбордови двигател –моторна яхта ?! за 58 800лв
Товарни автомобили
„SCANIA G 440 “ по 277 845 лв.
„Хенгерна композиция SCANIA R440H LB6X2 с надстройка и ремарке за 240 567 лв.
Влекачи SCANIA R440 LA4X2 Евро 5, EGR – 2 броя по 153 415 лв.
Воден джет за 34 200 лв…. и така нататък и така нататък. Няма да ни стигне мястото тук.

РУМЕН ПОРОЖАНОВ

Погледнете датите на проектите – те са от края на 2011 – само няколко дни по-късно Порожанов е нападнат и бит в кв.Борово, а както научаваме от наши брилянтни източници в службите, след няколко месеца те започват разследване по подозрение, че фирми, свързани с емблематичен наркобос са закупили с евросредства автомобили в този несъществуващ според Порожанов прием от 2011.

Мислим, че коментарът е излишен…за какво отиват средствата на горките европейски данъкоплатци, дано поне разследването да е приключило вече успешно!

Какво каза той – Румен Порожанов:

По повод медийни публикации Порожанов заяви, че няма яхти по Програмата за развитие на селските райони и съответно не е имало и плащания. По програмата за рибарство през така наречените местни рибарски групи били договорени три яхти на доста висока стойност, едната от които е достигала 900 000 лева, като и трите яхти не са платени, а една от тях била „прекрасен катамаран“, който трябвало да развежда туристи. „Няма как да ги платим“, заяви Порожанов и обясни, че договарянето им е станало в Агенцията по рибарство и аквакултури от местните инициативни групи, а фондът е бил само разплащателен орган по тези проекти.

А каква е истината:

Следващата година все още няма одит по мярката и резултатите се услаждат на ръководството на ДФ“Земеделие“. Тук вече в играта се намества и заместникът на Порожанов и бъдещ съратник в общото сдружение от 2014 година, както и служебен министър и зам. земеделски министър – Васил Грудев с фирми на станалата скандално негова любимка Цветомира и Гергана Савова „Алфа солюшънс 7“ и Ет. „Гергана Савова-7“

Тук е решено вече да се играе брутално и на едро:
Приемът е отворен месец май 2013 година. И какво идва:
Самолети по 280 000лв.
Хеликоптер по 580 000лв.
Ветроходни и моторни яхти по 560 000 лв. всяка
BMV X6 по 192 000 лв.
Land Rover Discovery 4 по 107 000 лв.
Специализирана лодка за подводен туризъм по 95 810
VW Touareg по 116666 и така до без крайност…..∞
Вижте:

RP2

RP3

RP5

RP4

RP6

RP7
А за договарянето на автомобили и АТВ-та Порожанов каза, че автомобилите са в рамките на референтните цени – до 39 000 лева без ДДС, но наистина ли повярвахте, уважаеми читатели и колеги!!! Така че дерзайте и търсете истината под купищата помия в този ДФ „Земеделие“!

Afera.bg

Коментари 22 за
“ЛЪЖИТЕ НА РУМЕН ПОРОЖАНОВ! САМО В „АФЕРА“ – ДОКУМЕНТИ ЗА ЯХТИ ЗА 560 000 ЛВ., САМОЛЕТИ… ФИРМИ НА НАРКОБОС КУПУВАТ С ЕВРОСРЕДСТВА ОТ ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ АВТОМОБИЛИ!”

 1. Задайте публично въпрос на Гл.Прокурор и това да стане достояние на целия народ! Стига са ни отклонявали вниманието с бурки и мигранти,тук става въпрос за брутален грабеж!!!

 2. КАК ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТЕ АКО РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ, КОМИСИОННИ ТЕ СИ ГИ ДАВАТ ЗА ЛИХВИ НА ЗАЛОЖНИ КЪЩИ И ДРУГИ ПОДОБНИ ??????????

 3. Започваме да пишем жалби срещу посланниците на ЕС в България! След като не правят нищо за своите избиратели – да си ги прибират обратно!

 4. Порожанов кефи. Безкруполен и безпардонен, какъо началника си бат бойко, който обаче изнесе парите си в израел и америка, за да се ползва с тяхна протекция

 5. Да, така се прави. Но защо този прост народ търпи? Пълни нещастия и олигофрения. Защо ни занимавате с бежанци, сълзотворен газ, цигани бурки и др. Те си живеят я вие се страхувате от циганите? Крадливи лъжливи копелета…

 6. … около шараните, уловени от Рибаря, се носи упойващия мирис на магнолии.А Рибаря, Рибаря седи сам самичък като куче в къщурката си и се чуди как можа от всичкия лош материал да събере под шлифера си най-лошия.

 7. Всички овче да излизаме по площадите и да си върнем България!?!?
  Няма никаква надежда за следващите поколения, ако сега не ги спрем, ще задминем гърците за отрицателно време….. за дълговете говоря, разбира се!
  НА 20-ти се стягат масови протести. Сега е моментът братя!

 8. Е какво е чудното тук? Мафията си има държава. Честито на печелившите!

 9. На какъв се прави този смешник , че купува и харчи парите на държавата за свои нужди , придворен шут на Буки празната глава. Кради политическа мафия и бюро- краката си клатят и за кражби на държавни средства да мислят. Кога ще ги стгнем румънците? Тези герои на нашето време да бъдат облечени със карирани дрехи.

 10. И както е казано: ГЕРБ, ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ-НЕ ВИДИМИ ДАЛАВЕРИ!!!
  На този образ и няколко доживотни присъди ще са му малко!!!

  1. Какъв съд и присъда, този лайнар е за публичен линч и конфискация на имущество и банкови сметки.

 11. Никога не съм вярвал на порожановци, но банковите им сметки ги правят независими и от следствие и от прокуратура и съд, а медиите са с широко отворени врати за тиражиране на версиите им. Тези са над всеки закон и винаги минават метър, а вкички ние им плащаме сметките. Управлява ни Мафия!

 12. Евала !
  Това направо е страшно попадение
  Пожелавам успех и нови разкрития
  А пък уводът направо кърти 😉

 13. Браво. Но още има и то повече от това което се изнася. Търсете къде е заровено кучето. До като мишките се налудуват котарака е на въртележката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *