Публикувано на 08.04.2021 / 12:24

ЛЪЖЕЦ ЛИ АДВОКАТ ХАДЖИГЕНОВ ИЛИ ПРОСТО ПРОЯВЯВА ПЪЛНО НЕВЕЖЕСТВО КАТО ЮРИСТ? ОПАШАТА И КРАЙНО ЦИНИЧНА ЛЪЖА Е, ЧЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е САМО СЪС ЗАДАЧА ДА ОРГАНИЗИРА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ИЗБОРИ! ДА СИ ЮРИСТ И ДА ГОВОРИШ ПО ТАКЪВ НЕДОСТОЕН НАЧИН Е НЕПРОСТИМО

АФЕРА:

А, БЕ, ЩО ТОЛКОВА ВИ Е ШУБЕ ОТ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ, А? И ИЗВЕДНЪЖ ЗАСТАНАХТЕ НА БОКОВАТА?!

https://afera.bg/%d0%b0%d0%b1%d0%b5-%d1%89%d0%be-%d1%82%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b2%d0%b8-%d0%b5-%d1%88%d1%83%d0%b1%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d1%81%d0%bb%d1%83%d0%b6%d0%b5%d0%b1%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d0%b0/

===

Лъжец ли е адвокат Хаджигенов или просто проявява пълно невежество като юрист?

От много години е валидно и действа Решение № 20 от 23.12.1992 година на Конституционният съд на РБ, в което се разясняват въпросите, свързани с правомощията и начина на действие на едно служебно правителство и това е било наложително доколкото въпросът не е застъпен подробно в Конституцията.

В Решението се казва изрично, че :

„Служебното правителство в рамките на тази обща компетентност предоставена на Министерския съвет е оправомощено да решава текущите въпроси на вътрешната и външна политика…Следователно то има всички правомощия, които в глава пета от Конституцията се предоставят на Министерския съвет.“

Опашатата и крайно цинична лъжа, че служебното правителство е само със задачата да организира провеждането на нови избори е дългогодишна и се лансира от много, много години. Има много примери за това, че служебни правителства са решили множество важни и основополагащи въпроси, свързани с вътрешната и външна политика на България.

Да си юрист и да говориш по такъв недостоен начин е непростимо, защото или не си си направил труда да попрочетеш нещичко или лъжеш нагло, заблуждаваш хората и не заслужаваш грам доверие и уважение.

Може би не трябва, но ще напомня, че миналата година по времето на жестоките глоби, този адвокат даваше съвети на килограм по медиите и печелеше възхищението на хората. Аз лично, няколко пъти и в този сайт предупредих, че тези съвети са рискови и могат да навредят значимо, ако се спазват дословно. Това разбира се предизвика буря от възмущение и даже се наложи да обясня на един от колегите във форума, че нямам доверие на юристи като колегата Хаджигенов, защото лъжат, за да печелят лични дивиденти, респективно – и клиентела.

Служебният кабинет не е „скопен“, а приказките на експертен кабинет -което не напразно е мечтата и първото предложение на Тулупа ще бъде доминиран от ГЕРБ и ползва единствено и само Хунтата. Бързичко лъсна истинското лице на адв. Хаджигенов, който е толкова благороден, че е готов на огромна лична саможертва – да стане министър.

Добре е преди да гласуваме доверие на поредния месия да поизчакаме, за да видим истинското му лице, а не да вярваме веднага на празни, но „юнашки“ приказки. Във всеки случай още помня лозунгите във форума: “Хаджигенов главен прокурор“. Това не е укор към никого, защото е нормално хора, които не са юристи да не могат да разберат пустословието, а понякога – и наглите лъжи на подобни индивиди.

Не.

NON BIS IN IDEM

Коментари 57 за
“ЛЪЖЕЦ ЛИ АДВОКАТ ХАДЖИГЕНОВ ИЛИ ПРОСТО ПРОЯВЯВА ПЪЛНО НЕВЕЖЕСТВО КАТО ЮРИСТ? ОПАШАТА И КРАЙНО ЦИНИЧНА ЛЪЖА Е, ЧЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е САМО СЪС ЗАДАЧА ДА ОРГАНИЗИРА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ИЗБОРИ! ДА СИ ЮРИСТ И ДА ГОВОРИШ ПО ТАКЪВ НЕДОСТОЕН НАЧИН Е НЕПРОСТИМО”

 1. Служебното правителство само се въздържа от актове,изискващи ратификация,защото няма парламент,друго всичко може.

 2. Уважаема, госпожо Тотева. Считам,че не правите разлика между правомощия на служебно правителство и конкретно определен състав на такова правителство. Всичко това,което сте написали за кабинета на плазмодия Герджиков е вярно,но няма гаранция ,че един експертен кабинет например ще се състои от истински експерти,които работят в полза на България ? Няма спор,че решаваш във всички варианти е конкретния,човешкия фактор.
  Нямам претенции да съм „юридически гений“,но не понасям когато колеги юристи лъжат и това им се разминава безнаказано. Не изпитвам никакво притеснение от личен контакт с адв. Хаджигенов нито-респект от качествата му на юрист и пресен политик.
  Колкото до „сарайския дувар“ там вече грешката Ви е огромна. ДПС е противоконституционна партия,а доколкото Ахмед Доган е съден и осъден за предателство и шпионство друг коментар за този „лидер“ е напълно излишен. От хора запознати и работили по делото ми е известно,че практически всичко,което на времето е залегнало в устава и програмата на нелегалната антибългарска организация на Доган е застъпено и в програмата и устава на ДПС с една съществена разлика- не се предвижда създаване на автономна зона на турското малцинство в България. Това вече е и излишно,защото Сокола нагло заяви,че той „разпределя порциите“ в държавата и това отговаря на истината. Намирам за изключително дразнещ факта,че партията продължава да е за защита на „права и свободи“. Какви права още нямат и какви свободи им липсват ? И последно-редно беше официалният лидер Мустафа Карадайъ най-после да се научи правилно да говори български език,а не демонстративно да си кълчи езика,за да не би някой да сгреши и да го обиди с предположението,че е етнически българин. Това което пиша е за пашите в разните сараи,а не-за отрудените и смазани от немотия етнически турци.
  Пиша това от уважение към Вас,госпожо Тотева и без намерение да правя опити за промяна на становището Ви.

 3. И тъй,Заговезните минаха за някои хора,оттук нататък почват Постите…
  Въпросъте дали ще има Великден ???!!!

  Венсеремос.

 4. Хаджигенов е освен лъжец и неграмотен и преди всичко алчен за власт, както всички от тая сбирщина Мутри, вън, която всъщност не е никакво ново лице, а част от досегашната система в лицето на Маяма, Арман, Капон и т.н.
  Каква е разликата например между мая и курнела?

 5. Бойко Борисов е ОШАШАВЕН , верно е ама Бойко Борисов е също осран и опикан отвсякъде и трябва да бъде ОДРАН ПУБЛИЧНО и ОЩАВЕН на площада на жълтите павета.

  THE QUEEN

  P.S Бойко Борисов е ОШАШАВЕН…и докато е ОШАШАВЕН трябва да бъде арестуван , осъден и вкаран в затвора при Мангалите и бай Ставри..

  1. Тиквата добре усеща, че отзад към него се приближава нещо голямо и остро.
   Нормално е да е паникьосан, защото за приближаващото голямо и остро нещо има само един вход…

 6. Мръсни копеленца, едно яйце ми остана в хладилника и си го пазя кът двете си очи, два дена ям хляб Вита класик намокрен със нес кафе класик, молете се да не го изям последното яйце,щото тогава ще ви бъде ебана майката.

 7. Адвокате… Служебния премиерин Близашки подписа програмите, с които ЕС ни даваше еврата през вторио програмен период..
  Туй да има некаква връзка само с организирането на избори?

  И да не забравяме.. Пак сме в ситуацията на подписване на програми за третио период.. Нов служебен премиер пак може да ни свърши работа..
  Така както Близашкия я свърши за Боко Втори..

 8. Герб-75
  ИТН-51
  БСП-43
  ДПС-30
  ДБ-27
  Мая-14
  Имате право на обсъждане,нека започне сега!

  1. Ако ше трябва да пада Боце.. Без БСП не става..
   Другото е сополите от дувара в Банкя – патерици на Боко Четвърти.. ПАК…

   1. Виж коментара на Георги Попов по-долу,май натам отиват нещата.

  2. Като махна ГЕРБ и ДПС – 105 дупетата, остават 135 общо от другите партии ( сумарно ).
   Идеално мнозинство за така наречено Отечествено Фронтовско правителство, което да работи в името на Народа и България!
   Правителство, което да приеме нов изборен закон и да разследва кражбите на Борисов и ГЕРБ.
   Само, че всички те ( без БСП ) виждат не по-далеко от носа си и мислят само за собствените си интереси!
   Не виждам причини ИТН, ДБ и Мутри Вън да отказват коалиция с БСП.
   БСП не е партията от времето на Станишев!
   БСП е единствената реформирана партия в момента!
   БСП единственно води борба и не е влизала в договорки с ГЕРБ в 44 Народно събрание.
   Защо се подминава този факт!
   Нима забравихте, че Христо Иванов беше в правителството на Борисов?
   Или ни е къса паметта!?
   Обединението прави силата!
   Да живей България!

   1. Това ти се иска на теб,както и на мен,но дали ще стане?

   2. Ако новите партии се докоснат до мафията БСП, са за боклука.
    Слави е наясно с това и ги отхвърли.

   3. Това е голата и незаобиколима истина. Който има очи да гледа, който има уши да слуша.

 9. Този и сестра Галева са най-жадните за власт! Хаджигенов доказа, че го е грижа само за неговия кокал. Изключително неприятен човек с огромно его и самочувствие без никакво покритие. Слаб юрист, търсещ някаква реализация в политиката. ИСМВ отлично схващат какво ще им се случи при следващи избори, затова ще киснат в този парламент до последно. Същото се отнася и за другите формации от т.нар. протестен алианс…

 10. Истината е една – Тежко му и горко на НАРОДА с тези политици!
  Като гледам последните в класацията Мутри вън и ДБ отвориха едни усти, дето се сещате с какво могат да се запушат!
  Същите претендират едва ли не, че са ПЪРВИ!!!
  Всичките те са изцапани и неуспели политици – Политически Проститутки!
  До момента единствено БСП се държат достойно!
  Спасението за България е Служебно правителство, за да бъдат разследвани злоупотребите в Държавата през последните 10 години и да бъде смачкана главата на ламята ГЕРБ!

  1. След като доведе БСП до абсолютното дъно, оная не подава оставка, това им е достойното на комунягите, стига с тия глупости.

 11. Обръщам се към новите партии в парламента.
  Стига сте се заканвали че,едва ли не вече сте на власт и всичко ви е цветя и рози.
  Не забравяйте че,още не е минал мандата на Герб,а те като нищо могат да направят правителство с БСП и ДПС.
  Това са стари хиени които сега ехидно ви се усмихват и чакат хубаво да наговорите куп глупости,след това ще ви сдъвкат и ще ви изплюят.
  Призовавам ВИ,бъдете сдържани в изказванията си.Даже почти не говорете,това ще ги изнерви повече отколкото да бръщолевите че,едва ли не вече сте ги вкарали на топло.
  Когато ВИ връчат мандат излейте гнева си както искате.И не забравяйте че,когато ВИ го връчат трябва да правите и компромиси.Само Вашите гласове нестигат.
  Бъдете разумни и нека БОГ да е с ВАС!
  С.С.

  1. С ДПС-не им стигат гласовете…С БСП-гергов и сюрията му все още не са я овладели..

  2. Относно правителство на ГЕРБ и БСП – ти вярваш ли си на това, което си написал?
   Нещо не си в час!
   БСП никога няма да се коалира с ГЕРБ и ДПС!
   Явно живееш със спомените от Станишево време!

   1. Не забравяй,че в едно следващо правителство с мандата на ИТН,БСП може и да няма нито един министър,нищо че,Славчо без техните гласове не може да състави правителство.

 12. Опитвам се да мисля логично и стигам до следните изводи:
  – ИТН нямат никакво намерение да правят правителство (каквото и да било);
  – Слави и хората му играят заедно с президента взаимоизгодно;
  – отива се на служебен кабинет и предсрочни избори, най-вероятно две в едно с президентските;
  – служебният кабинет разкоства наследството на Борисов и сие, което качва допълнително рейтинга на Радев, а в същото време налива още електорален потенциал на ИТН, защото те в този период не управляват и съответно не инкасират никакви негативи;
  – ГЕРБ се срива още повече поради разкриващите им се далавери от служебния кабинет, а от останалите евентуално по-значимо покачване на изборния резултат може да се очаква единствено при БСП, ако играят правилно;
  – след бъдещите нови избори ИТН ще имат достатъчно мнозинство за стабилно правителство (най-вероятно коалиционно, но със сериозната доминация на ИТН), а Радев ще кара втори мандат като президент;
  – всичко това вече е ясно и подкпрепено като сценарий от „Козяк“.

  1. Всичко това е много добре,но трябва да се промени изборният закон,както и да се въведе само машинното гласуване и образователният ценз.Окончателно да се спре корпоративният вот,а така също и купеният.Чак тогава може да се очакват светли дни.

  2. Решението на пъзела е прост и Минеков го каза преди изборите. Сега изпъкна егото и лакомията на лидерите. Кокалът е важен, жабата е свикнала…
   Служебният кабинет не може да разкости Борисов, без нормален съд и прокуратура. А за това трябва парламент, сформиран от тези които си играят на сърдит Петко и егото МИ, е много по-добро, от егото ТИ.
   Сценарият на дядо Добри звучи логично, дано е само на теория. Борисов и екипа му са елитни хиени – признавам.
   При ГЕРБ падението е пълно. Ако се извадят резултатите от ромските секции, ще лъсне цялата истина за народната и административна любов. За ДПС също.
   За Нинова това трето място е джакпот. Столетницата се спаси от рапнюз-3. Въпреки че е в ж.р., това щеше да бъде прекалено и извратено. За ИТН, не съм сигурен, че трябва да е новото НДСВ…
   На мен надеждата ми е в Радев. Игра с огъня си е… и то преди президентските избори. Трябва да се внимава много, защото хиените не прощават… особено на него.

 13. Колко пъти може един човек да се жертва???Логически един път -защото има един живот!!!При политиците не е така???Б.Б. се жертва 4-и пъти и продължава жертвата си!!! Бабикян и Хаджията се жертваха един път-станаха депутати!!!Хаджията ще се жертва за втори път-за да станел министър!!!Наистина се жертват изкачвайки Стълбата!!!След 30 години на саможертва от нашите политици резултата се вижда- Народът е жертвата!!!Като жертвенна овца …накичен с цветя и обещания пред олтара но накрая го чака ножа на жертвалите се политици!!!

 14. Още първата седмица при нов кабинет, ще стане ясно състоянието на финансите. Властта с препълнени чекмеджета, близките фирми също ., а от другата страна отчаяние .

  1. То ще стане ясно не първата седмица, а от първия ден на новото правителство. Ама тогава отговорността ще е негова. Банкянския тарикат само ще се прави на тих и обиден. Новото правителство няма да има време зА никаквА реформа, а ще е натискано от кризи и до няколко месеца ще е „сбогом“. Така нереформирана БГ ще се върне една стара Тиква на власт!

 15. Служебно правителство е проблем не само на целия протестен вот, но и на Радев. Това е долен капан заложен от Тиквата. Помните ли думите му „Всички плащания до Май са осигурени“? А след това? Бойко Борисов е наясно, че България е практически във фалит, без приходи, с пръснати резерви, със съсипана икономика. Сега на Тиквата не му е до управление. Сега номера е да се прехвърли отговорността за всички кризи на политическите му опоненти, а още по добре ако е на служебен кабинет, назначен от Радев! Както е казала „мъдрата“ Тиква, „На прост човек Томи акъл не се набива, на прост човек кур се набива“. Ей в тоя момент, точно това набива на всички политопоненти и на Президента. Много добре е наясно банкянския мутрафон, че държавата загива заради действията му, ама му е много удобно. Сам си призна днес, че е очаквал втори да са БСП, та играта да му е силна. Защото разни Славчовци, Хаджи-Арман-Майчета и Ристьовци, може да ги удави като котета в политическия Батак. Ама е наясно, че в БСП са стари корви и трудно може да ги подлъже. А сега с отказа на чалгаря да приеме тяхната подкрепа,съвсем му се изплъзват.
  Какво ще се случи. Редовно правителство няма да има с тази разнородност. Служебното няма да има възможност да се справи нито с управление нито с организация на избори, защото още на 1-ви Май ще е изправено пред страхотни финансови проблеми, подготвени му от Тиквата в последните 6 месеца. До есента България ще трябва да обяви фалит, а хората ще са по площадите. Това е и времето Борисов да се върне на бял кон. Ще рече „аз ви казах, че тези ще докарат нова национална катастрофа“! Сетне, възползвайки се от „аз съм прост и вие сте прости, за това се разбираме“, грабва парламентарната и президентска власт! Сетне за 4 години усвоява едни 30 милиарда и закрива територията България.
  Да Ви е честит, новия банкянски мурафет!!!!!

  1. Наборте, нека да ги видем тези умници на какво са способни.Зам председателят на ИТН-Хаджи Тошко няма да прави коалиция с ГЕРБ,БСП и ДПС. А едно служебно птавителство може пък да свърше някаква работа. Прави ревизия на състоянието в държавата. Вкарва в затвора айдуците. Сменя ръководството на КПКОМПИ. Започва конфискация на незаконно придобитото имущество. Ако трябва взема краткосрочни заеми и задвижва икономиката. Народът ще разбере и ще подкрепи едно такова служебно правителство. Стига този път Генерал Радев да подбере правилните хора.

   1. Ей това в последното изречение е най – вярно. За да се свърши работа трябват хора с акъл и Д. Ама ме съмнява, че нещо добро може да стане. Защото прокуратура и съд са тези, които трябва да вкарат гадовете на топло и за дълго. Ти да си спомняш в последните 31 години да има един, поне един осъден от грабителите на БГ? Няма! А сега, как същия съд и прокуратура да свършат нещо, след като при това в последните 11 години Банкянския се погрижи да разбие разделението на властите и да ги направи свои лични лакеи? Още повече, главпрокурор с каскет вместо глава да вземе да разследва! Че той ако искаше, при толкова компромати, за година можеше да ги разследва, вкара делото в съда и да ги пратим на топло за десетилетия!
    Единственото което ще се случи, е правителството на Радев да се бори с всички кризи заложени от Тиквите и накрая дебилния народ да изкара него виновни за глада! Ще оживеем,ще видим! Ама от сега се хващам на бас, че ще стане това което написах! Аз съм го писал месеци по рано, неколкократно, същото. До сега всичко върви по плана на тиквата!

  2. Положението с публичните финансии не е никак добро, но не е и безнадежно.
   През летните месеци държавните харчове са по-ниски и ако събираемостта на бюджета е на прилично ниво няма да има проблем.
   Ако положението беше безнадежно, например поради предстоящи падежи на големи плащания, Борисов нямаше да се натиска изобщо да остава на власт.
   Служебен кабинет с Ренета Инджова е попадение в десетката. Жената е много добър финансист и паралелно с вадене на кирливите ризи на хунтата ще бди над бюджета. Евентуално може да се наложи да изтегли малък заем, но това няма да ни събори.

  3. До дядо Добри! Правилни изводи,но къде е шефа на БНБ, той е длъжен да не се крие като предишния мишок който фалира КТБ, а да излезе по медийте и да каже какво е състоянието на хазната на България.

 16. Хаджигенов колкото повече говори толкова повече се излага. Някой трябва да му каже да млъкне.

 17. Някой хакна тотото и вече един час тото пунктовете в цялата страна не работят. Резил.

 18. Прекрасно! Невероятно професионално! За такива материали от Вас колега Non bis in idem продължавам да ровя из този сайт. Разбира се и за нещата написани от Кеворк! Поздрави!Позволявам си да актуализирам отправената Ви от мен покана за лятно парти на яхта – сигурно ще ни бъде поне забавно!

  1. Благодаря Ви от сърце,колега „мангъровист“. С удоволствие бих се срещнал с Вас на спокойна,човешка приказка. В днешно време стана така,че контактът с разумен и мислещ човек е празник за душата.

 19. Чорбаджия – Хаджия

  …..Чорбаджията поел паницата и както бил ядосан, захлупил я върху главата на ратая. Петър се измъкнал навън, цял оплескан с кисело мляко.

  — Защо ти е бяло лицето? — попитали го хората.

  — Чорбаджията и хаджия да стане — чорбаджия си остава! — въздъхнал Петър, усмихнал се кисело и добавил: — А на сиромаха, ако са чисти сметките, тъй му е бяло лицето!……

 20. Хаджигенов, бъди мъж и не ставай л@йно !
  СЪДБАТА НА БОКО е ДА СЕДИ НА КУ*А на САТАНАТА, а индивидите от ШАЙКАТА МУ ще правят свирки на дяволите около инструмента , на който седи Миротворецът от Банкя с дебелия г*з.

  1. Не бива да се обиждат някои. Може точно това да е харесало на оня в Симитли.

 21. Проблема на този не е служебното правител ство , а , че при нови избори може да си разменят местата с патрЕотите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *