« Върни се назад Публикувано на 08.04.2021 / 12:24

ЛЪЖЕЦ ЛИ АДВОКАТ ХАДЖИГЕНОВ ИЛИ ПРОСТО ПРОЯВЯВА ПЪЛНО НЕВЕЖЕСТВО КАТО ЮРИСТ? ОПАШАТА И КРАЙНО ЦИНИЧНА ЛЪЖА Е, ЧЕ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е САМО СЪС ЗАДАЧА ДА ОРГАНИЗИРА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ИЗБОРИ! ДА СИ ЮРИСТ И ДА ГОВОРИШ ПО ТАКЪВ НЕДОСТОЕН НАЧИН Е НЕПРОСТИМО

АФЕРА:

А, БЕ, ЩО ТОЛКОВА ВИ Е ШУБЕ ОТ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ, А? И ИЗВЕДНЪЖ ЗАСТАНАХТЕ НА БОКОВАТА?!

https://afera.bg/%d0%b0%d0%b1%d0%b5-%d1%89%d0%be-%d1%82%d0%be%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b2%d0%b8-%d0%b5-%d1%88%d1%83%d0%b1%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d1%81%d0%bb%d1%83%d0%b6%d0%b5%d0%b1%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d0%b0/

===

Лъжец ли е адвокат Хаджигенов или просто проявява пълно невежество като юрист?

От много години е валидно и действа Решение № 20 от 23.12.1992 година на Конституционният съд на РБ, в което се разясняват въпросите, свързани с правомощията и начина на действие на едно служебно правителство и това е било наложително доколкото въпросът не е застъпен подробно в Конституцията.

В Решението се казва изрично, че :

„Служебното правителство в рамките на тази обща компетентност предоставена на Министерския съвет е оправомощено да решава текущите въпроси на вътрешната и външна политика…Следователно то има всички правомощия, които в глава пета от Конституцията се предоставят на Министерския съвет.“

Опашатата и крайно цинична лъжа, че служебното правителство е само със задачата да организира провеждането на нови избори е дългогодишна и се лансира от много, много години. Има много примери за това, че служебни правителства са решили множество важни и основополагащи въпроси, свързани с вътрешната и външна политика на България.

Да си юрист и да говориш по такъв недостоен начин е непростимо, защото или не си си направил труда да попрочетеш нещичко или лъжеш нагло, заблуждаваш хората и не заслужаваш грам доверие и уважение.

Може би не трябва, но ще напомня, че миналата година по времето на жестоките глоби, този адвокат даваше съвети на килограм по медиите и печелеше възхищението на хората. Аз лично, няколко пъти и в този сайт предупредих, че тези съвети са рискови и могат да навредят значимо, ако се спазват дословно. Това разбира се предизвика буря от възмущение и даже се наложи да обясня на един от колегите във форума, че нямам доверие на юристи като колегата Хаджигенов, защото лъжат, за да печелят лични дивиденти, респективно – и клиентела.

Служебният кабинет не е „скопен“, а приказките на експертен кабинет -което не напразно е мечтата и първото предложение на Тулупа ще бъде доминиран от ГЕРБ и ползва единствено и само Хунтата. Бързичко лъсна истинското лице на адв. Хаджигенов, който е толкова благороден, че е готов на огромна лична саможертва – да стане министър.

Добре е преди да гласуваме доверие на поредния месия да поизчакаме, за да видим истинското му лице, а не да вярваме веднага на празни, но „юнашки“ приказки. Във всеки случай още помня лозунгите във форума: “Хаджигенов главен прокурор“. Това не е укор към никого, защото е нормално хора, които не са юристи да не могат да разберат пустословието, а понякога – и наглите лъжи на подобни индивиди.

Не.

NON BIS IN IDEM

«