« Върни се назад Публикувано на 20.10.2021 / 16:12

ЛЪЖА! БАРЕКОВ НЕ Е НИТО В ПАНДОРА, НИТО В КУТИЯТА, НИТО ДОРИ В ДЕЛВАТА И. НЯМА НИКАКВА ОФШОРКА, КОЯТО ИЗМИСЛИХА ПРОКОПИЕВЦИТЕ!

Приятели, моля ви, не ми честитете на лични за “офшорката” – нямам офшорка, нито сметки към такава и никога не съм имал нещо подобно през живота си. Даже обикновена фирма нямам в България или в чужбина, или на някой екзотичен остров. ? Не съм в Пандора, нито в Кутията и, нито дори в делвата и. Няма ме и в Панама, нито на Британските Верджински острови. Там няма нито ред за мен, нито дори малкото ми име, камо ли документ или снимка или друга следа.

В политиката влязох горе -долу с някой лев спестен, тръгнах си преди три години – гол като пушка.

Обаче сигурен съм, че за Прокопиев има – ама някой кой съвестен от птичките му да се разходи до имението му на Острова и да го пита.

Явно още съм все така опасен, след като мекеретата на Прокопиев пак се върнаха към „къщата в Драгалевци“ с поредната порция лъжи и неверни внушения по мой адрес и по адрес на Мария Календерска. За жалост не се посвениха да си оцапат ръцете с една българка, родила четирима българи без лев помощ от държавата, която миналата година в същите дни беше на смъртен одър бременна.

Боклуците надминаха даже моите очаквания към тях.

Всички права срещу клеветническите скалъпени твърдения ще бъдат потърсени в съда.

??Истината е простаникога и по никакъв начин аз или Мария (която е съвсем отделна личност и няма за жалост брак с мен) не сме имали заедно или поотделно пари, трансфери на пари, офшорни сметки или собственост движима или имот в чужбина. Единствено и само в България пред очите на всички българи – имаше една къща, в която вече десет години живеят четири деца, купена с пари дадени от мен по банков път преди почти 9 години още преди да участвам за кратко и злощастно за репутацията и благосъстоянието ми в политическия живот, след като са получени също по законен банков път от трудови договори с платени дължими данъци към държавата. Къщата огледахте добре по всички телевизии преди 8-9 години.

Е, та копоите на Прокопиев предизборно пак се върнаха на къщата – с нищо по-различно от темите от 2013 година, когато бях на път да направя партия срещу статуквото и да го разруша. Поне са припомнили, че всичко е било подробно проверено от НАП по времето, когато бях Обществен враг номер 1 на същото статукво.

За разлика от именията и дворците на поръчителя на компромата олигарха Иво Прокопиев (с две партии в джоба) в чужбина и десетките му тайни и скрити собствености – аз нямам НИЩО, безработен съм от години, камо ли някога да съм имал нещо общо с офшорка и той го знае отлично. Мария Календерска е декларирала всичко по закон надлежно и коректно пред българските власти и си е платила за това и с пари за данъци и с много гнусни незаслужени атаки срещу нея през годините. Без привилегията да е била на държавната софра даже и за една секунда.

Николай Бареков

Във връзка с публикацията на уважаваните от мен биволи, искам да направя уточнението, че 20 ч. вечерта е откровено невъзможно време за разговори и интервюта за една майка, в случая на 4 деца.

Позицията ми:

Аз и мои дружества нямаме банкови сметки в чужбина. Нито сега, нито в миналото.

Респективно нямаме трансфери от България за чужбина и от чужбина за България.

Нямаме и собственост или имоти в чужбина.

Нямаме кредити към български или чуждестранни банки.

Всичките ни банкови сметки са декларирани пред българските власти.

За всяко друго твърдение, което представлява клевета или лъжа, ще търся правата си по съдебен път.

Мария Календерска

«