Публикувано на 26.04.2016 / 23:26

ЛЪЖАТА КАК ПОРОЖАНОВ И СИЕ „БОРЯТ КОРУПЦИЯТА“! ДОКУМЕНТИ! ЕВРОПЕЙЦИТЕ СИ ИСКАТ 100% ПАРИТЕ: „НАИГРАХТЕ СЕ МОМЧЕТА!“. ДАНС, АКО НЕ ГИ ГЕПИТЕ, АФЕРА ЩЕ ИЗТИПОСА ДОКЛАДА ОТ ПРОВЕРЧИЦАТА ! АРХИВ ОТ 11 800 СТРАНИЦИ!

Размисли и страсти в Страстната седмица
В петък, на фона на всичките други щуротии и взривове, лицето Румен Порожанов реши да изчисти накърнения си имидж…на фона на металните шкафове, защото залите са му запечатани от ДАНС.
Събра за КУРаж своите герои от кол и въже:

ДФ ЗЕМЕДЕЛИЕ

Разбира се, че беше без Местанската принцеса Атидже Алиева-Вели, която предвидливо се покри, че да не я наплюят мухите (джурналистите, които и хабер си нямаха какво правят там, при условие че всичко им е от ясно – по ясно.) Някой там здраво се е накъкал и сега трябва да се позабърше с парцала Juliany Markony – la cosa nostra, mamma mia в шуменската polizia:
ЮЛИЯН МАРКОВ
Ам, чи то хубаво е да бришеш, ами к’во пра’иш и като парцала ти е мръсен – следите остават (по Павел Вежинов 1956г.)
https://afera.bg/%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d1%86%d0%b8%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3.html
В същия този петък за да защити ментора си Лютви Местан, Порожанов отвори нов фронт срещу ДПС като заяви, че: ,, В момента се води разследване за служител на ДФЗ, за когото е постъпила информация, че заема ръководна роля в ДПС, и ако се установи, че е така, той ще бъде освободен.“
http://www.silistra.info/news/podoziram-uvolneni-sluzhiteli-bryuksel-anonimkite.html
Сега очакваме на Рушен Риза да му се припотят очилата и портрета на Ататюрк да го хлопне по главата, вероятно ще загуби – едничката си той заплата и лекичко да му скъсят краката (ръката) … и главата!

Случайно пропусна обаче да спомене какво прави с целия мениджмънт на ДОСТ в ДФ Земеделие, – Цитат : „От думите на изпълнителния директор на фонда стана ясно, че сега във фонда няма служители, свързани с политически партии.”, който единствена АФЕРА публикува списъка в своята статия:
https://afera.bg/%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d1%82%d0%b5-%d0%ba%d0%be%d0%b9-%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2-%d0%b4%d0%b0-%d1%83%d0%b2%d0%be%d0%bb%d0%bd%d0%b8.html
Охооо, и след това в неделята имахме (не)удоволствието отново да го срещнем в най-популярното предаване във всемира?!? – на Мис Беновска – ама то голямо листене на хартии беше, ма, жена, цели 35 мин. Ще ти се изтрият гънките на пръстите, та няма да можеш да влезеш от другия месец ни в аптека или дрогерия, ни в пластична клиника, ни в здравно заведение на Москов!!!
Пази се, че ваксините срещу нодуларния дерматит идват в сряда, ама коя сряда?…
РУМЕН ПОРОЖАНОВ БЕНОВСКА
От което какво разбрахме – пак каквото си знаехме… че лъжецът не е виновен за нищо, виновни му били калпавите закони на правителството на Борисов I, КЗК, ВАС и само в 15% бенефициентите му, но той като шеф на ДФЗ няма и 1% съпричастие…
Понеже имаха и наглостта да представят презентация как се борят с корупцията в ДФ „Земеделие“ и дадоха за пример общините Чирпан, Тетевен, Кочериново и Бойница, кандидатствали по общински мерки 321 и 322, са представяли документи с вероятно невярно съдържание, отново само АФЕРА ще Ви даде фактите, за да видите как Румен Порожанов и Васил Грудев „борят корупцията“. Ще Ви дадем в посочената от тях за пример в община Чирпан – това са четири изкуствено разделени проекта по 5 000 000 лв. всеки, но, разбира се, общината ги пуска в обща обществена поръчка за 20 000 000 лв.
Така целият проект може да бъде изграден за по-малко от 5 милиона лева, а останалите 15 милиона са ресто за правилните хора. Изборът не e на най-евтината, а на най-скъпата оферта и става с математическа формула – ето тази:
ДФ ЗЕМЕДЕЛИЕ
при която този изпълнител, който е предложил най-малко изискване за авансово плащане печели без значение колко висока е общата му цена изпълнение на проекта.
Само да вметнем, както виждате от снимката – тук участва любимата му „Трейс“ в консорциум,за която Порожанов не знае, че притежава поименни акции…
http://www.alarmanews.com/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B4%D1%8A%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B5%D0%BA-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0/
Обръщаме внимание, че големината на аванса не е проблем за община Чирпан, защото предварително Порожанов и е превел 10 000 000 лв за него, който не е върнат на фонда и до ден днешен!
Но, О, ужас, греда, проектът е избран за одит от Европейската Комисия. И европейците си искат 100 % парите – „Наиграхте се момчета“!!!!! И тогава „експертите“ Порожанов и Грудев преминават към изтъркания до лъсване план с външните оценители. Почват да доказват как се краде брилянтно с подръжка от „доказан оценител“, пък и номера вече е минал безброй пъти.
Вижте тази докладна от неговият зам.директор тогава, а по –късно и съдружик – Васил Грудев,
ДФ ЗЕМЕДЕЛИЕДФ ЗЕМЕДЕЛИЕ
Тя е пусната късно съвсем СЛУЧАЙНО през последния ден 27.08.2013 г .
ДФ ЗЕМЕДЕЛИЕ
в който Порожанов е директор – на следващия ден бе позорно уволнен ( о НЕ! бел. на АФЕРА: „той се оттегля сам по причини от личен характер без да му е искана оставката на 28.08.2013!“
Явно през 2016г. вече причините от личен характер са му отпаднали трайно, защото сега всички му искат оставката, но той се увива като пожарникарски шланг около Бойко и търси водохващането му, за да угаси огъня под стола си!
ДФ ЗЕМЕДЕЛИЕ
Та на следващия ден, инициаторът на докладната и ортак Грудев си поема по добре разработената схема „….да бъде възложено на независим външен оценител (например би могло да се ползват услугите на външните оценители, извършващи оценка за обосноваността на предложените разходи по подадените заявления с включено СМР) да извърши преценка на подадените оферти от класираните на първо, второ и трето място, относно реалистичността на ценовите предложения, за осъществяване на предвидените в обществената поръчка обособени позиции“
За незнаещите схемата с външните оценители е много подробно обяснена тук:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/04/15/2743360_kakvo_ima_v_chernata_kutiia_na_fond_zemedelie/
и тук:
https://afera.bg/%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b8-%d1%83%d0%bc%d0%b8%d1%88%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b0.html
Господа от ДАНС, ако не ги гепите за един от проектите на гореизброените общини, АФЕРА ще публикува и ще ВИ ИЗТИПОСА доклада от проверчицата. Нали вече Ви споменахме за архива от 11 800 страници. Ама може да ви го оформим и с обръщението до Бойко Методиев Борисов.
И понеже идват светли християнски празници, сайта АФЕРА иска да поздрави организираната престъпна група по Наказателния Кодекс в Държавен фонд „Земеделие“ и МЗХ, и да им пожелае много сполука, хаир и берекет, и други силно български думи за успешно пласиране в ареста:

Върти кмета трупката на село,
цяло село от Янаки пропищело
той с дружина смърка кока, бело:

Алоууу Бойко, пращай вече ДАНСа
да догонят Вержи с Ауди дилижанса

– ей сегичка тръгна с мръсна газ
с комисионна в пликче тя от нас
хукна с тридесет процента в час

иска вече с Пора да е във Бора-Бора
да играе той-Яворов, а тя пък -Лора

На вратата на фонда тя се сблъска
с тъщата на Червеняки и изсъска:
Мари булке, що ще чиниш ти зимъзка
кат са скъса тя -ТИТАНовата връзка
Няма ли калта с тор да те изпръска?

Бабо -няма вече кал и тор при нас
ТРЕЙСА асфалтира късничко – Курназ
хола стана като магистрала в пиков час.

За Совето, ЮАР веч ще бягам аз от вас
искам диаманти,колиета,рубини и топаз
Останете вий с Янаки в Сандански – яжте праз…

Afera.bg

 

Коментари 11 за
“ЛЪЖАТА КАК ПОРОЖАНОВ И СИЕ „БОРЯТ КОРУПЦИЯТА“! ДОКУМЕНТИ! ЕВРОПЕЙЦИТЕ СИ ИСКАТ 100% ПАРИТЕ: „НАИГРАХТЕ СЕ МОМЧЕТА!“. ДАНС, АКО НЕ ГИ ГЕПИТЕ, АФЕРА ЩЕ ИЗТИПОСА ДОКЛАДА ОТ ПРОВЕРЧИЦАТА ! АРХИВ ОТ 11 800 СТРАНИЦИ!”

 1. Няма смисъл да чакате, тези институции нямат интерес да работят. Публикувайте всичко!

 2. Котараци-мотараци, тонколони-монколони …геръп ЙЕЕ!!!!
  Доста време я гледах тая формула да му се невиди и съм потресена ( с мойта Мат.гимназия и още 6-7 висши математики взети в университета).
  Кой и как ли ги е изчислявал до n-тия знак след запетаята …….
  Незнам за ресто ,ама май има някой за трепане тук….не за съд!!!

 3. Искам да поздравя земеделеца за коментара, наблюдавам от седмица как иска да каже една истина че Айрие Ибрямова съсипа ОД ДФЗ- Варна, ползване на целия ресурс на ДФЗ в полза на ДПС, член на УС на ДПС- Варна, ръководител на ЖДПС- Варна, любимка на Порожанов- да е от красавиците да, ама не, друга е любовта им. Прав е земеделеца че в тази дирекция има свестни служители. Заставам до земеделеца за това че тази измислена директорка трябва да бъде освободена от поста директор, заради всички други служители и най-вече заради нас земеделците.

 4. Ама вие се забавлявате на наш гръб. Нали знаете че сега направо не може да се работи във фонда Главния секретар тараши стаите за евро документи и повече гледа под полите на жените и каквото взеха първо на шредера а после Асото във варел гориха отзад на паркинга
  като на филмите Те са запечатали секретното деловодство да не изтичали скритите документи в медиите затова направиха толкова късно пресконференцията .щото няма кой да им отвори?

 5. Аферка Тя тази история с Чирпан си има продължение. Преди 4-5 месеца уволниха тук във фонда експерти защото отказаха да го разплатят отново и да го изкарат от списъка с нередностите, Порожанов тогава крещеше че Борисов и един котарак му дишат във вярата за това дано уволнените да са дали сведения където трябва, ДАНС няма да свършат работа Порожанов им вика „малоумници такива“ хих

 6. защо мълчите ,как е назначена директорката на ОД на ДФЗ град Варна Айрие Ибрямова.Какви качества на ръководител притежава и как сведе дирекцията от водещо място преди година -две до най- слабата дирекция в дфз.Може да се помисли и за алъш-вериша по схемата за „младите фермери“.Ако всички заедно не се противопоставим на подобни некъдърници ,корупцията ще ни задуши.дерзайте! Убеден съм че в од варна има и мислещи хора…….

 7. Добро утро Веселина! Що така бе мила, за нек’ви пари да си разваляме рахатлъка. ББ вече е дедо, нали требе а даде на малкия нещо. Аз на моя внук му купувам една-две блузки щото е на 4 години и знае азбуката, а на ББ внучето трябва да прави…каквото трябва. Аре сега за два-три милиарда да не ги плашим щото ББ пак ще влезе в Правителствена.
  Поздрави!

 8. Малеее Афера – направо си страшна,
  велико е нямам думи, стихчето е грубо но брутално !

 9. Ами публикувайте, какво само плашите. И ги изпратете на посланиците на всички европейски страни + Русия и Китай. Стига само лалахте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *